Путин пристигна на държавно посещение във Виетнам

Това е петата му визита като президент
20 юни 2024 08:33, Елка Василева
141
Путин пристигна на държавно посещение във Виетнам
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин пристигна на държавно посещение във Виетнам, съобщи ТАСС.

Преди това руският президент бе на официално посещение в Северна Корея и се срещна с лидера на страната Ким Чен Ун. Ден по-рано Путин посети руската република Якутия. Ханой е последният етап от тридневната му обиколка.

Очаква се Путин да разговаря с президента, генералния секретар на ЦК на Комунистическата партия на Виетнам, премиера и председателя на Националното събрание. Той ще се срещне също с випускници на съветски и руски университети и ще присъства на тържествен прием, организиран от президента на Виетнам. Това е петото посещение на Путин във Виетнам като президент: той посети републиката през 2001 г., 2006 г., 2013 г. и 2017 г., припомня БТА.

Руският президент поздрави по-рано Виетнам за "балансираната му политика" спрямо Украйна.

Съединените щати, които са вторият най-голям търговски партньор на Виетнам, разкритикуваха властите в Ханой, че са поканили Путин. В съобщение на американското посолство в във Виетнам се посочва, че "никоя страна не трябва да дава на Путин платформа за насърчаване на неговата "агресивна война".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
9
 
7
 
! Отговори
Историк преди 3 месеца
Навремето Бай Тошо разсмиваше България, а ДНЕС Пyтягaтa разсмива целия свят, даже и Галактиката.
61
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Японците , като видят че виетнамците и севернокорейците са независими от робовладелеца сащ, ще се примолят на Путин да ги освободи и тях !
60
4
 
0
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Не може статия за Путин да мине без трлввете на АП. Днес обаче закъсня малко. Ставай по-навреме, че много флууд и лайкове чакат на теб :)
59
3
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Да де, щото вие не просите в САЩ и Брюксел заплати :) Като сте европейци, що не миете чинии в България, а ходите да миете чинии и сменяте памперси в Испания и Англия? Присмял се просяк на просяк.
58
2
 
1
 
! Отговори
До Капитанът преди 3 месеца
По тази логика след 500 години под турско българи в България няма.
57
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До КапитанътХа стига се кахари за рашистанския генофонд- като ударят литър водка, ако нямат денги можна Боярешник или Крокодилчик и много виждат има ли дръпнати очи....
56
6
 
10
 
! Отговори
Папо преди 3 месеца
Това джудже си мислеше ,че за три дена ще влезе като император в Киев и целия свят ,ще му ръкопляска, а то какво стана обикаля по жълтите държави да проси оръжия и работници.
55
6
 
11
 
! Отговори
РИА Новости преди 3 месеца
С ЦЕЛ ДА СЕ ПРЕОДОЛЕЕ ДЕФИЦИТА ОТ ЧЕРНИ ЧУВАЛИ ЗА ГРУЗ 200, ДРУГАРЯТ ПУТИН ДОГОВАРЯ СПЕШНИ ДОСТАВКИ ОТ БРАТСКИ ВИЕТНАМ ....
54
3
 
10
 
! Отговори
До Путин преди 3 месеца
Тая мантра с танковете в Берлин и Лисабон я слушаме от 3 години. Сменете грамофонната плоча или съветския грамофон, че станахте банални с koпeйkитe.
53
5
 
10
 
! Отговори
Капитанът преди 3 месеца
Кой ли азиатец с дръпнати очи не мина през Русия. Хуни,монголци, Златни орди , Татари , Китайци ,а сега и виетнамски работници. Смятайте колко им е променен генофонда на тия руснаци от жълтите. То вече славяните там се броят на пръсти .
52
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
АМА МОЛЯ ТИ СЕ БАЙ ДРЪН- МИНИМАЛНИ И СРЕДНИ ЗАПЛАТИ В РАШИСТАН И СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ВИЕТНАМ СА ЕДНИ И СЪЩИ- РАБОТНИЦИ/РОБИ ЩЕ ТЪРСИ ОТ ИНДИЯ- ДА ЧАКАМЕ ЛИ И ТАМ ДА СЕ ПРЕЗЕМИ ВЕЛИКИ ДЖУДЖАК
51
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пиндостан разкритикувал властите в Ханой, че са поканили Президента Путин. - Пиндостан не може да забрани, както на нас забранява.
50
4
 
8
 
! Отговори
До Христов преди 3 месеца
Май още не си се събудил. Не само Виетнам е по-могъща държава от Германия, но и Северна Корея. Ти четеш ли си свободните съчинения?
49
4
 
9
 
! Отговори
Джудже преди 3 месеца
Какъвто размера на Най-голямото джудже, такива и държавите пред които пълзи и моли за помощ.
48
7
 
7
 
! Отговори
Дедо преди 3 месеца
От Северна Корея изпроси снаряди , сега от Виетнам ще проси работници ,за заводите. Този излезе по кофти човек от всички диктатори досега.
47
8
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
До 48 "Все велики и могъщи държави" - е па Виетнам в сравнение с германия е могъща държава.
46
7
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Аз в пост номер две в началото на статията написах, защо Путин има интерес от Виетнам. В момента Русия вдигна яко производството си, но няма работна ръка. Аз казах, че и в България идваха виетнамци и бяха доволни от 400 лева преди петнайстина години. Така, че Путин си търси работна ръка, а къде има такава? Точно така, в беден Виетнам :)
45
7
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Мухаха... Сега са иде и в Индия и сащ умре.
44
11
 
8
 
! Отговори
Путин преди 3 месеца
Путин на посещение в Германия и Англия. Скоро и там, но с танкове и кораби
43
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тази тъмна империя САЩ винаги е била подкокоросвала войни, да се избиват държавите, да воюват, да слабеят икономически и накрая САЩ ги ограбва. Искаха да смучат петрола на Изтока без пари, ама дойде на Либия хитър и силен водач като Кадафи, който не им даваше тая работа и те го очистиха. Кажете САЩ не са ли терористи?!