Путин пристигна на държавно посещение във Виетнам

Това е петата му визита като президент
20 юни 2024 08:33, Елка Василева
141
Путин пристигна на държавно посещение във Виетнам
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин пристигна на държавно посещение във Виетнам, съобщи ТАСС.

Преди това руският президент бе на официално посещение в Северна Корея и се срещна с лидера на страната Ким Чен Ун. Ден по-рано Путин посети руската република Якутия. Ханой е последният етап от тридневната му обиколка.

Очаква се Путин да разговаря с президента, генералния секретар на ЦК на Комунистическата партия на Виетнам, премиера и председателя на Националното събрание. Той ще се срещне също с випускници на съветски и руски университети и ще присъства на тържествен прием, организиран от президента на Виетнам. Това е петото посещение на Путин във Виетнам като президент: той посети републиката през 2001 г., 2006 г., 2013 г. и 2017 г., припомня БТА.

Руският президент поздрави по-рано Виетнам за "балансираната му политика" спрямо Украйна.

Съединените щати, които са вторият най-голям търговски партньор на Виетнам, разкритикуваха властите в Ханой, че са поканили Путин. В съобщение на американското посолство в във Виетнам се посочва, че "никоя страна не трябва да дава на Путин платформа за насърчаване на неговата "агресивна война".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от Русия
Критикът на Кремъл Кара-Мурза наказан с по-сурови затворнически условия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тази тъмна империя САЩ винаги е била подкокоросвала войни, да се избиват държавите, да воюват, да слабеят икономически и накрая САЩ ги ограбва. Искаха да смучат петрола на Изтока без пари, ама дойде на Либия хитър и силен водач като Кадафи, който не им даваше тая работа и те го очистиха. Кажете САЩ не са ли терористи?!
43
18
 
11
 
! Отговори
Великан преди 1 седмица
Браво на Путин! След Северна кУрея иде Виетнам. Все велики и могъщи държави. Абе, просякът е винаги просяк. Да се готви Тимбукту. "Джуджета пародия" в три действия.
42
3
 
6
 
! Отговори
Specter преди 1 седмица
СаШ критикували Виетнам, че поканили Русия .. *** пусти Ви краве-гомно-хвъргачи Вие не сте единствени на това парче скала обикалящо около слънцето!
41
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е то туй то - Северна Корея,Иран,Куба,Еритрея все страни в които никой не иска да живее - там ходи джуджето проклето да гори в ада с хилядолетия дано.АМИН.
40
3
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 седмица
Да, Путин обеща на САЩ и съюзници, да раздаде оръжия на страни, за да бият по САЩ. Яв о е тръгнал точно това да прави с тая обиколка :) На Байдън памперса натежа.
39
1
 
2
 
! Отговори
Хи хи до 38 преди 1 седмица
Като си с дребен, може да ги посетиш бе, кой те спира ?!
38
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Социалистически Виетнам- на 115 място по ИНДЕКС НА ЧОВЕШКО РАЗВИТИЕ/по ООН/- ВСЕ ВИСОКО РАЗВИТИ ДЪРЖАВИ- СРЕДНА ЗАПЛАТА ЗА АПРИЛ 2024Г- 400ЛВ ЗА ЖЕНИ И 615ЛВ МЪЖЕ- ОГРОМЕН ГУЛАГ/БРИКС
37
4
 
5
 
! Отговори
до 38 преди 1 седмица
Господин Путин не разговаря и не се занимава със губещи - той просто има нарежда какво да правят, за това сащ, германия и прочие могат само да си мечтаят за подобно посещение !
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Психиатър Ти тази мантра не я спираш бе! Според мен точно ти си този с малкото пишле, понеже си много чувствителен на тази тема. И си толкова психиатър, колкото аз космонавт. Самозванец!
35
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Виетнамската война ,която продължава 15 години е изцяло и по вина на САЩ! Какво търсеха в една суверенна държава, за да я присвоят. Избиха милиони невинни жертви, деца, възрастни. Виетнамци и до ден днешен като им споменеш за американци и взимат брадвата.
34
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кога Дребният ще посети САЩ, Великобритания,Германия...А може да мине и през Нидерландия..
33
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Отлично ! Скоро и Виетнам ще има ядрен арсенал способен да бие и наказва кръвожадните кравари !
32
4
 
9
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 седмица
Навремето около спора кой ял бой виетнам или сащИмаше поговорка - цитирам дословно - че те бием като американец у хлебно дьрвоПомните ли я
31
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кой сега е просяка?
30
3
 
3
 
! Отговори
чекист преди 1 седмица
До ПсихиатърМоже, но спи до една от най красивите и успешни дами света-гранд дамиА ние с теб, при ръст 190 и пропорционално всичко останало?
29
4
 
3
 
! Отговори
Дарк преди 1 седмица
А в Киев кога?
28
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Обикаля да проси подкрепа и военна помощ.
27
4
 
1
 
! Отговори
Хи хи до 25 преди 1 седмица
Виетнам ще ги конфискува, все едно репарации за войната
26
5
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 седмица
Абе нищо чудо Виетнам да е ял бой от САЩ, след като оня ден Белия дом опроверга ФАКТА, че Байдън замръзва по време на срещи. Сега Белия дом може да е опровергал и ФАКТА, че САЩ са яли бой във витнам и са избягали с подвити опашки. Те така направиха и в Афганистан, да видим кога Белия дом ще опровергае и тоя ФАКТ.
25
6
 
8
 
! Отговори
Мда преди 1 седмица
Помня , че сащ се изтегли на бьрзо от виетнам зашото дадоха огромен брой жертви - какьв бой са яли от сащ , някой е чел някаква нова ремикс версия на историята