При заплаха Русия може да съкрати времето за вземане на решение за ядрен удар

Путин заяви, че не изключва промени в ядрената доктрина
Обновена: 23 юни 2024 18:41 | 23 юни 2024 18:28, Анисия Иванова
385
При заплаха Русия може да съкрати времето за вземане на решение за ядрен удар
Снимка: БГНЕС

Най-голямата ядрена сила в света - Русия, може да съкрати времето за вземане на решение за употреба на ядрени оръжия, което е заложено в официалната политика на Кремъл, ако сметне, че заплахите се увеличават, предаде Ройтерс, като се позова на председателя на парламентарната комисия по отбрана Андрей Картаполов.  

"Ако видим, че предизвикателствата и заплахите се увеличават, това означава, че може да променим нещо (в доктрината) по отношение на момента на употреба на ядрени оръжия и на вземането на решение за използването им“, каза Картаполов, цитиран от РИА.

Председателят на парламентарната комисия по отбрана в Русия, който в миналото ръководеше руските сили в Сирия, а сега е депутат от управляващата партия „Единна Русия“, добави, че все още е твърде рано да се говори за специфични промени в ядрената доктрина.

В ядрената доктрина на Русия от 2020 г. се описва кога президентът на страната би обмислил използването на ядрено оръжие: най-общо като отговор на нападение с ядрени или други оръжия за масово унищожение или конвенционални оръжия, "когато самото съществуване на държавата е застрашено".

По-рано този месец Путин заяви, че Москва няма нужда да използва ядрени оръжия, за да си осигури победа в Украйна, което е най-силният сигнал на Кремъл до момента, че най-смъртоносният конфликт в Европа след Втората световна война няма да прерасне в ядрена война.

Руският президент обаче заяви още, че не изключва промени в ядрената доктрина на Русия. Това беше възприето като реакция на натиска на твърдолинейните фигури от руския елит, които смятат, че Путин трябва да е способен на по-бързи действия при ескалация на напрежението в ядрената сфера и да свали прага за използване на ядрено оръжие, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още от Русия
Русия атакува Киев, двама души са ранени
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
4
 
! Отговори
Z пропаганда преди 1 седмица
Хайл Путтлер!
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Споко, руснаците свършиха пералните.
36
4
 
4
 
! Отговори
нациски к0птор преди 1 седмица
Под Авдеевка е унищожен главатаря на френските нацисти и футболен хулиган Сезар Ожаро. Членувал е в групировката на нацистката френска организация "Парижките Зуави". Заминава за така наречената страна украйна и постъпва в нацисткия полк "Азов". Денацификацията си върви с пълна пара. Няма прошка за нацягите!!!
35
5
 
4
 
! Отговори
ЕТО, БЕЕЕЕЕ.... преди 1 седмица
....РУСНАЦИТЕ ИСКАТ ДА СЪКРАТЯТ ЖИВОТА СИ И ДА СВЪРШАТ С ВОЙНАТА.....ХАХАХА
34
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В Москва са издигнали паметник на Пригожин- паметник на терорист?! Първо го убиват а после величаят- съвсем по рашистки образец!
33
6
 
7
 
! Отговори
Чърчил и Рузвелт преди 1 седмица
Мх.. трябваше да оставим Хитлер да унищожи съвеЦкият Союз и след тва да го попилеем ама ей го на нейсе..
32
5
 
4
 
! Отговори
ааа преди 1 седмица
Що в русия няма прайдове ли бе копейко
31
0
 
0
 
! Отговори
До 28 преди 1 седмица
Пропуснал си най-важните и гледани руски канали - Невзоров и Генерал СВР.
30
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На краварите и слугите им, когато им изнася казват, че Русия не може да превземе Украйна, а когато не, че могат да превземат цяла Европа и трябва да си купуваме прескъпите им железа.
29
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ти евроджендърче беше ли на прайда
28
8
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън Дрътия преди 1 седмица
Русия е велика сила и разруши икономиките на запада за 2 години. За 2 години Русия изпрати над 2 млн укронацяги и натовски наемници на вечна командировка при бандера.
27
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Реално Генерал Луков е убит от нацисткия режим на цар Борис, който е използвал комунистите за мокри поръки и разистване на конкуренцията. Когато е бил убит е бил вече неактивен и пенсиониранот Борис
26
7
 
8
 
! Отговори
Путтлер каппут преди 1 седмица
Явно руснаците здраво ги тресе параноята, след като всеки ден пращат ядрени заплахи. Това е признак на разпадащата се държава, на която нищо друго не и е останало.
25
1
 
6
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 седмица
Е, НЕМА ЛОШО,,,, ГЕРОИЧЕН КРАЙ, ЗА РУСИЯ И ПУТИН....ХАХАХА.....
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз не се притеснявам "от Русия", с от Северна Корея. Путин не е Русия. Сигурно е, че руската армия не е Путин и едвам му издържа игричките, в които умират руснаци. Виж , КНДР са диваци. Ще сложат лошата играчка под земята ако се следят тестовете им. Американците вместо да ги унищожат с демокрация и банани ги оставиха да си провеждат тестовете под земята и ги чакаха с нетърпение за да картографират земната мантия. Ние сме още на добрата страна.
23
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русия е основана като Киевска Рус, тоест Русия със столица Киев. Не е редно светът да се меси в гражданската им война!
22
9
 
5
 
! Отговори
Денко Сапунчето преди 1 седмица
Cтигa глупocти и кажeтe нe на укро-натовската пpoпaгaнда!!! Следете телеграм каналите: Осташко! Важное; Colonelcassad; Рыбарь; Повернутые на Z войне; Военная хроника; Операция Z: Военкоры Русской Весны; СОЛОВЬEВ; WarGonzo; NЕ.САХАР; ОФИЦЕР; Два Майора; Архангел Спецназа; btr80; Союз Добровольцев Донбасса; Също така гледайте предаването "60 минут" и "Вести" в smotrim.ru различни канали в smotret.tv
21
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Статия за украинската атака над плажуващи мирни граждани и убитите деца от нацисткия режим или не е важно, разбирам!
20
4
 
9
 
! Отговори
Рейгън преди 1 седмица
Тия са много зле Все едно ги управлява някой хванат от ТАЙГАТА
19
4
 
8
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 седмица
ТОЧНО ТАКА. РУСИЯ МОЖЕ ТАКА ДА ПРЕКРАТИ СЪЩЕСТВУВАНИТО СИ.....ХАХАХАААА.....ЛОГИЧНО Е....!!!!