Фараж набира сила на Острова, а подкрепя ли Путин?

„Ако боднете руската мечка с прът, не се изненадвайте, ако тя отговори“
Обновена: 26 юни 2024 18:15 | 25 юни 2024 19:00, Елка Василева
143
Фараж набира сила на Острова, а подкрепя ли Путин?
Снимка: архив, БГНЕС

Ново проучване на общественото мнение в Обединеното кралство потвърди, че партията "Реформирай Обединеното кралство" на Найджъл Фараж изпреварва Консервативната партия само 10 дни преди общите избори на 4 юли.

Ако преди десетина дни проучване на "YouGove" може би не беше прието напълно сериозно, когато за първи път даде макар и минимална преднина на "реформаторите" пред торите, то сега резултатите от анкетата на "Редфийлд и Уилтън" могат вече да се приемат за шокиращи, защото потвърдиха тенденцията за пренасочване на избиратели от управляващата партия към партията на Фараж, предаде кореспондентът на БНР. А до изборите остават само 10 дни.

Убедително начело продължават да са лейбъристите с 42-процентно одобрение, "реформаторите" са с 19%, а консерваторите - с 18%.

Провелите проучването заявиха, че резултатът донякъде е изненадващ след последните коментари на Фараж, че "Западът е виновен за войната в Украйна, защото е провокирал Путин", за които той беше осъден от целия политически спектър и най-вече от видни фигури на торите.

Според "Редфийлд и Уилтън", лейбъристите на Киър Стармър могат да получат мнозинство от 250 места в новия парламент. Анкетата обаче потвърди и предположението, че "Реформирай Обединеното кралство" ще открадне гласове не само от избиратели на консерваторите, но и на лейбъристите.

Преди дни лидерът на британската партия "Реформирай Обединеното кралство" Найджъл Фараж защити твърдението си, че Западът е провокирал руската инвазия в Украйна, след като бе осъден за коментара от лидери от целия политически спектър.

Найджъл Фараж заяви по-рано в интервю за Би Би Си, че "Западът е провокирал Путин за войната в Украйна" и че това е следствие от разширяването на ЕС и НАТО на изток.

Премиерът Риши Сунак го разкритикува, заявявайки, че това е абсолютно грешен коментар и само "налива масло в огъня на агресията на Путин". Лидерът на лейбъристите Киър Стармър определи думите на Фараж като "позорни", а лидерът на либералдемократите Ед Дейвид нарече популиста "апологет на Путин". От Шотландската национална партия отбелязаха, че казаното е "обида за всички пострадали украинци".

Фараж обаче реагира със статия във "Дейли телеграф", в която пише, че никога не е бил "апологет или поддръжник на Путин", "но ако боднете руската мечка с прът, не се изненадвайте, ако тя отговори".

"Не ме обвинявайте, че казвам истината за войната на Путин в Украйна", казва Фараж и прави уточнението, че "нахлуването в Украйна е било неморално, възмутително и незащитимо".

"Като защитник на националния суверенитет аз вярвам, че Путин сгреши напълно, като нахлу в суверенна Украйна. Никога не съм се опитвал да оправдая инвазията на Путин по какъвто и да е начин. Но това не променя факта, че прозрях какво ще се случи преди десетилетие, предупреждавах, че идва и съм една от малкото политически фигури, които винаги са били прави и честни относно войната на Русия в Украйна", изтъкна Найджъл Фараж.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от Русия
Петте предизвикателства пред бъдещия шеф на НАТО
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
1
 
! Отговори
част 2 преди 5 дни
САТАНИСТИТЕ АВАРСКИ ХАГАНАТ изтребват абсолютно цялата българска армия в комплект с династията ДУЛО но сме спасени от ГОЛОГЛАВИЯ с химикалка от перо от проскубан петел Василевс Константин ПЕТИ Копроним съавтор с българските КХАНАС ЮБИГИ на написването на ИМЕННИК НА БЪЛГАРСКИТЕ КХАНАС ЮБИГИ
94
2
 
2
 
! Отговори
Британски учЕн преди 5 дни
Клоуна веднъж ги разсипа като ги изкара от Евросъюза, сега се кани да ги довърши напълно, а *** кратуни му ръкопляскат.
93
0
 
1
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 5 дни
Заглавието е писано от някой с бъг. "Фараж набира сила на Острова, а подкрепя ли Путин?"Правилно е:Гараж набира сила на острова,НО подкрепя ли Путин?...... НЕКАДЪРНИ ***?
92
0
 
2
 
! Отговори
ПАПИ ИЗГАРЯЛИ КНИГИ? преди 5 дни
Унайтед КИНГДЪМ е с инициали УК на зельонкото защото още Римските ПАПИ са планирали окончателен геноцид над поляците и чехите чрез САТАНИСТИТЕ АВАРСКИ ХАГАНАТ................12 съпруги имал славянин от държавата на робите на ФРАНКСКИЯТ РОБОВЛАДЕЛЕЦ САМО.................... ИСТИНАТА Е ПАТЕНТА НА ЧИСЛОТО 12 се притежава от ГЪРЦИТЕ чрез ХЕРКУЛЕС от където по-късният град РОМА го открадва за тяхното QPR......ХРИСТИЯНИНА КУБРАТ Е БРАТ НА ВАСИЛЕВС 12 ХЕРКУЛЕС (ИРАКЛИЙ) БАЛАМИ на хунски Вожд БАЛАМБЕР
91
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Всеки ден новини от острова - я за кралското семейство, я за меган маркъл, сега пък за Фараж. Да не сме колония на Англия?
90
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Фалшива новина, при британската избирателна система очакванията са Фараж да спечели между 0 и 2 мандата, дори не е нужно да се коментира, но е нормално за русофилски сайт като този...
89
4
 
0
 
! Отговори
Аз Съм Юдеи преди 5 дни
от БогоИзбраната Раса, а Вие - Не Сте! Разбрано!!
88
6
 
4
 
! Отговори
82 ОМБР преди 5 дни
Знаеш го,не-знаеш го,всички говорят така,за да ги иизберът,след което идва сценария Италия и Джоржа Мелодии! Слава на Украйна!
87
1
 
2
 
! Отговори
Убиец на уиски преди 5 дни
След като Левандовски пропуск на а дузпа му дадоха поправителен и я вкара.
86
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Не го знам тоя дядка, но е прав. И явно има топки да го каже на глас. Щото нали всички мразим гейове, зелените талибани, веганите и всякакви подобни природни извращения, обаче се правим на толерантни и стигнахме дотук.
85
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен 85. Кажи един влязъл в затвора по тази причина ?
84
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен 85. Я се напъни и измисли още по-голяма глупост.
83
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен 85. Ама верно ли тей било ? А кога въобще където и да било който и да било е казвал, че Афганистан е нападнал СССР за да има и обратно мнение ?
82
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
По времето на соца, ако някой кажеше, че не Афганистан е нападнал СССР, а обратното, и влизаше в панделата.Толкова за носталгиците.
81
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Първите с 42, вторите с 19 процента, третите с 18 процента. И кво ще направят вторите? Квото и в България ))))))))))
80
6
 
3
 
! Отговори
До 82 преди 5 дни
Ами то сега е по-зле и от соца
79
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен 79. У соца не е имало тотален контрол.
78
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Нафарфориии. Изразът "да се биеш до смърт" не предполага каквото и да било предаване - доброволно или не. Оправете си главите.
77
4
 
0
 
! Отговори
Нафарфориии преди 5 дни
Елементарно Уотсън.Недоброволно да се предадеш е когато се биеш до смърт без да бягаш от страх да не отидеш при Свети Петър на Гости.
76
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Относно заглавието на статията... Защо всеки, който изкаже мнение различно от официалното, да не казвам различно от статуквото, без значение дали е в Бг, ЕС и Англия, веднага бива обвинен като симпатизант(поне) на Вовата и Сие. Всеки, които вижда и споделя относно недостатъците на тунелното мислене е враг. Връщаме се към тоталния контрол на соца, официално.