Фараж набира сила на Острова, а подкрепя ли Путин?

„Ако боднете руската мечка с прът, не се изненадвайте, ако тя отговори“
Обновена: 26 юни 2024 18:15 | 25 юни 2024 19:00, Елка Василева
143
Фараж набира сила на Острова, а подкрепя ли Путин?
Снимка: архив, БГНЕС

Ново проучване на общественото мнение в Обединеното кралство потвърди, че партията "Реформирай Обединеното кралство" на Найджъл Фараж изпреварва Консервативната партия само 10 дни преди общите избори на 4 юли.

Ако преди десетина дни проучване на "YouGove" може би не беше прието напълно сериозно, когато за първи път даде макар и минимална преднина на "реформаторите" пред торите, то сега резултатите от анкетата на "Редфийлд и Уилтън" могат вече да се приемат за шокиращи, защото потвърдиха тенденцията за пренасочване на избиратели от управляващата партия към партията на Фараж, предаде кореспондентът на БНР. А до изборите остават само 10 дни.

Убедително начело продължават да са лейбъристите с 42-процентно одобрение, "реформаторите" са с 19%, а консерваторите - с 18%.

Провелите проучването заявиха, че резултатът донякъде е изненадващ след последните коментари на Фараж, че "Западът е виновен за войната в Украйна, защото е провокирал Путин", за които той беше осъден от целия политически спектър и най-вече от видни фигури на торите.

Според "Редфийлд и Уилтън", лейбъристите на Киър Стармър могат да получат мнозинство от 250 места в новия парламент. Анкетата обаче потвърди и предположението, че "Реформирай Обединеното кралство" ще открадне гласове не само от избиратели на консерваторите, но и на лейбъристите.

Преди дни лидерът на британската партия "Реформирай Обединеното кралство" Найджъл Фараж защити твърдението си, че Западът е провокирал руската инвазия в Украйна, след като бе осъден за коментара от лидери от целия политически спектър.

Найджъл Фараж заяви по-рано в интервю за Би Би Си, че "Западът е провокирал Путин за войната в Украйна" и че това е следствие от разширяването на ЕС и НАТО на изток.

Премиерът Риши Сунак го разкритикува, заявявайки, че това е абсолютно грешен коментар и само "налива масло в огъня на агресията на Путин". Лидерът на лейбъристите Киър Стармър определи думите на Фараж като "позорни", а лидерът на либералдемократите Ед Дейвид нарече популиста "апологет на Путин". От Шотландската национална партия отбелязаха, че казаното е "обида за всички пострадали украинци".

Фараж обаче реагира със статия във "Дейли телеграф", в която пише, че никога не е бил "апологет или поддръжник на Путин", "но ако боднете руската мечка с прът, не се изненадвайте, ако тя отговори".

"Не ме обвинявайте, че казвам истината за войната на Путин в Украйна", казва Фараж и прави уточнението, че "нахлуването в Украйна е било неморално, възмутително и незащитимо".

"Като защитник на националния суверенитет аз вярвам, че Путин сгреши напълно, като нахлу в суверенна Украйна. Никога не съм се опитвал да оправдая инвазията на Путин по какъвто и да е начин. Но това не променя факта, че прозрях какво ще се случи преди десетилетие, предупреждавах, че идва и съм една от малкото политически фигури, които винаги са били прави и честни относно войната на Русия в Украйна", изтъкна Найджъл Фараж.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от Русия
Петте предизвикателства пред бъдещия шеф на НАТО
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
3
 
5
 
! Отговори
Юлиян преди 4 дни
Казал е истината човекът!А от"целият политически спектър"са готови да го разкъсат.Британия от векове стои над всякакви истини.За нея"истината"-това са нейните имперски интереси.Затова,за най-сигурно и трябват само три ракети и е на100 метра под нивото на океана.Нищо,че още от времето на Хрушчов са и приготвили дванайсет.
114
2
 
3
 
! Отговори
Набира за сметка преди 5 дни
на торитата които се самоунищожиха а лейбаристите са пред историческо мнозинство . И освен това покачване имат и либералните демократи . Така че стига с тия прожектори към крайното дясно . Нито управляват някаде нито нищо . Що не пишете за Лейбаристите а за тях ?
113
4
 
2
 
! Отговори
Водеща Версия преди 5 дни
Орбан и Тимур са Ви българите от КАЗАН............... БЯЛАТА РАСА БЪЛГАРИ ОТ КАЗАН СТАНАЛИ РУСНАЦИ ВОЮВАЛИ СРЕЩУ МОНГОЛОИДНАТА РАСА БЪЛГАРИ СТАНАЛИ ЧАСТ ОТ ЗЛАТНАТА ОРДА НА ЧИНГИС ХАН...................... ВОЛЖСКО-КАМСКИТЕ БЪЛГАРИ СЕ САМОИЗТРЕБИЛИ В СПОМЕНАТАТА ВОЙНА...............БАРСИЛА ОТ КАЗАН ТИМУР НЕ МУ ТРЯБВАЛИ БЪЛГАРИЯ или МОНГОЛИЯ заради разказите на ДЕДО МУ а искал само КИТАЙ и изловил че Араби,Перси,Турци са УЧИТЕЛИТЕ на ЧИНГИС ХАН по заразяванията с ЧУМА и тръгнал за Китай и УМРЯЛ
112
2
 
1
 
! Отговори
КЪРВИЩА ОСМАНСКАТА преди 5 дни
Абсолютно всички мюсюлмани които ДОБРОВОЛНО се заразяват с ИСЛЯМСКАТА БОГОИЗБРАНА БОЛЕСТ ЧУМАТА самият АЛЛАХ щял да им подари по минимум 73 девствени момичета проповядвали ислямските имами и вероятно чрез ЧУМНАТА ЗАРАЗА Османлията завладял балканският полуостров.............. данните ги имам от англоезичните САТ ТВ ДИСКАВЪРИ и прочие................... Исляма чрез геноцид над Юдеоевреите в Испания и Португалия заради ЧУМАТА от АЛЛАХ поискал РАЗВОД
111
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Френския паялк Фараш , усилено допринесе за Брекзит , сега и защитава Путку . Странно съвпадение
110
2
 
1
 
! Отговори
ОБСАДАТА НА ЕВРОПА преди 5 дни
Геноциден кървав Холокост над Юдеоевреите в Испания и Португалия е извършен от ИСЛЯМА с цел РАЗВОД но там в Испания и Португалия ФАБРИКАТА ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ЮДЕОЕВРЕИ ПРОДЪЛЖИЛА И СЛЕД ИСЛЯМА................................................ИРАН ПРОИЗВЕЖДАЛИ ФАЛШИВИ ТУРЦИ нямащи нищо общо с монглоидните ТЮРКИ,ХУНИ,ЗЛАТНАТА ОРДА на ЧИНГИС ХАН които са класиката оригинал
109
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Нормално са набира популярност.На англичаните не им се умира за кефа на Зеленски.
108
3
 
4
 
! Отговори
уееееко преди 5 дни
смешен като джуджакът путин :)
107
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Защо ще го питат за Путин?По-добре да го питат дали подкрепя да се пускат касетъчни ракети по плажове и да се дават снаряди с обеднен уран.То и преди руснаците да влезнат пак са загивали мирни укри,защото собственото им правителство ги е мразело.Преди войната такива като Гордон ,Арестович,Прегрешенко и т.н.си говореха колко били *** и злобни.
106
2
 
1
 
! Отговори
ДИКА ХОНОРИЯ хунката преди 5 дни
Унищожителят на АВАРСКИЯТ САТАНИСТИТЕ КАГАНАТ Карл Велики бутнал гювеч на Крум защото франките са унищожителят и на Хуните.!АРТИСТ Никифор Геник и АРТИСТ Крум провеждат операция за изгонването на АВАРСКИЯТ сатанизъм от тялото на град София със старо име АБАРИЯ или град АВАРИЯ!КЛАСИКЪТ ШЕФ НИКИФОР ГЕНИК се спуснал от СЕРДИКА в царството на МЪРТВИТЕ и вероятно СПАСИЛ от там ЕВРЕДИКА на провалилия се аутсайдер ОРФЕЙ.!ПЕРСИТЕ ИЗЛОВИЛИ ЦИРКА И СЪЗДАЛИ ФАЛШИФИКАЦИЯТА. ВОЛЖСКО-КАМСКА БЪЛГАРИЯ
105
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Защо, ако някой не е съгласен с нещо, веднага го асоциират с Путин или Русия, различията във възгледи и мнения по даден въпрос, не правят човек русофил или привърженик на Путин.
104
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Агент на ЦРУ през Студената война срещу СССР уязвен споделил публично цитирам:"КАКВО ГИ ХВАЛИТЕ АМАТЬОРИТЕ И ДИЛЕТАНТИ ОТ КГБ,ЛЮБЛЯНКА,ГРУ СЛЕД КАТО ИСТИНСКИТЕ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ ПО ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИ СМЕ НИЕ от ЦРУ на САЩ?"........Факт............ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ ВИ ПРОМИВАТ МОЗЪЦИТЕ ЧЕ ЖИВЕЕТЕ В УСЛОВИЯ НА СВОБОДА ЗА ДА ВИ ПРЕВЪРНАТ В РОБОТИЗИРАНИ БЕЗ МОЗЪК БАЛАМИ..............ЛУЗЪР Е МАРКСИЗМА КАТО МОЗЪЧНА ПРОМИВКА И Я ИЗХВЪРЛИХА НА СМЕТИЩЕТО
103
2
 
2
 
! Отговори
79 до 82 преди 5 дни
Напротив, с грешка си за времето на соца. Тотален контрол, който не може да се сравнява със сегашният, просто сега е друго с всякакви интернет сайтове и приложения и бърза обмяна на информация. И пак има и доноси и наведени доброжелатели.
102
2
 
0
 
! Отговори
Експерт инспектор преди 5 дни
Лейбърите ще спечелят тоз път
101
0
 
1
 
! Отговори
до лагрестин преди 5 дни
И двете са едно и също, за съжаление. новите уж либерални течения са същото, само че там на показ и оръжие е човешкото тяло и животинското. Всичко това обаче е предвидено да се случи и не можем да го спрем. който пожелае, си намира Б-г. Бъди здрав/а и щастлив/а с това какъв/каква си се родил/а
100
1
 
1
 
! Отговори
АЛА-БАЛА ХУНИТЕ преди 5 дни
Аз КАРЛ ВЕЛИКИ САМ УНИЩОЖИХ САТАНИСТИТЕ АВАРСКИ ХАГАНАТ А ВИЕ БЕЗДЕЛНИЦИТЕ БЪЛГАРИ И ВИЗАНТИЙЦИ МЕ ПРИКРИВАЙТЕ ОТ ХУНО-ТЮРКО-МОНГОЛОИДНО ОТМЪЩЕНИЕ ЗАЩОТО НИЕ ФРАНКИТЕ УНИЩОЖИХМЕ И ХУНИТЕ...........ХОЛИВУДСКИЯТ АКТЬОР НИКИФОР ГЕНИК и ХОЛИВУДСКИЯТ АКТЬОР КРУМ СА РАЗКРИТИ КАТО ЦИРКАДЖИИ ОТ ПЕРСИЙСКИТЕ ИСЛЯМИСТИ СЪЗДАЛИ ФАЛШИФИКАЦИЯТА ВОЛЖСКО-КАМСКА БЪЛГАРИЯ..........ФАКТ
99
0
 
4
 
! Отговори
Лагрестин преди 5 дни
И ако езичниците се кланят на идоли от дърво и камък,то алчните хора издигат в култ богатството и парите и са негови роби.Войните които водят са за забогатяване,което също си е вид идолопоклонство.
98
0
 
5
 
! Отговори
Лагрестин преди 5 дни
Лошото на този свят е,че няколко хиляди си играят със съдбата на милиарди жители.Войната е бизнес за някои и затова вместо те да вразумяват злодеите и непокорните с мярка,те са готови да избият поголовно онези които не мислят като тях.Да не говорим,че т.нар.цивилизовани държави живеят по-лошо от примитивните езичници,защото въпреки напредъка,те се явяват глобална заплаха и подтискат другите,докато *** макар и заблудени са заплаха само за самите себе си.
97
1
 
1
 
! Отговори
Атмаджа преди 5 дни
Грешката на Русия е,че прекалено яростно атакува Украйна,а грешката на НАТО и САЩ е,че прекалено много притискат Русия.Когато не даваш на някого вратичка за отстъпление или изход,той е склонен да се сражава на живот и смърт.Същото е между Израел и Палестина.Там никой не иска примирие и не прави компромис.Тогава как да се избегнат кръвопролитията?
96
0
 
4
 
! Отговори
Атмаджа преди 5 дни
Всеки има право на мнение,нали живеем в демокрация.Не харесвам крайни хора които подценяват било Русия,било САЩ.Каквито и да са,това са световни сили,които биха могли да се унищожат взаимно или да унищожат света,ако решат.Само Бог би могъл да ги спре.Затова подобни мнения,че който не е съгласен с нас е враг са глупави.Най-голямата грешка е човек да разглежда даден въпрос едностранно и повърхностно.