Радев: Директен сблъсък НАТО-Русия може да прерасне в световна война

Украинците имат кураж, но руската армия ги превъзхожда
2 юли 2024 12:15, Инна Ангелова
446
Радев: Директен сблъсък НАТО-Русия може да прерасне в световна война
Снимка: БГНЕС

Румен Радев в момента е на държавно посещение в Гърция и ще вземе участие на международния икономически форум на The Economist в столицата Атина.

„НАТО не бива да се намесва във военния конфликт. Особено със сухопътни войски. НАТО не бива да допуска да бъде въвлечен в тази война. Директен сблъсък между НАТО и Русия може да прерасне в световна война с ядрени оръжия с опустошителни последици”, даде отговор държавният глава на въпрос от Даниъл Франклин - главен редактор на изданието.

Българският държавен глава коментира и възможността за членство на Украйна в НАТО, допълва bTV.

„Вярвам, че решенията на НАТО и на Съвета НАТО-Украйна са силен пробив към бъдещето членство на Украйна в Алианса”, коментира Радев и допълни, че всички съюзници са ангажирани и изпращат подкрепата си към Киев.

“Въпросът е не дали, а кога. Отговорът ще зависи от развитието на бойното поле, от възможността да се постигне мир, устойчив и справедлив мир. Украйна е суверенна държава и Украйна има свободата да реши“, каза Радев.

“Най-стратегическият аспект от войната не са оръжията и боеприпасите, а хората. Войниците. Тяхната подготовка, оборудване, мотивация и численост. Възхищаваме се на куража на украинците, но ако сравним армиите виждаме ясно превъзходство на руснаците“, допълни още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


446
Още от Русия
От болницата директно на фронта: Руски войници се бият с патерици
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
325
1
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 дни
До До IQ 3,14нещо ми говориш за неща които май само си слушал за тех, кво точно геройство е "факултетна библиотека" "отделно", че не вдявам. и как точно си вземаш изпитите без "факултетна библиотека отделно", "курсови работи" и "че и упражнения". аз като учех, ако не идеш на упражнение 2 пъти дядо ти требваше да е активен борец, да си вземеш заверката. айде да си лягаш.
324
4
 
2
 
! Отговори
До IQ 3,14 преди 4 дни
Аз домашните си ги пишех докато учех история в СУ че и курсови работи че иупражнеия отделно факултетна библиотека, ама тия неща са далеч от теб.Та относно Южна Америка и как САЩ ги спасява, Пиночет е невероятен спасител, още има 60 000 безследно изчезнали,аа и Никрагуа, а Венецуела то е такава помощ че се не търпи, и въпрос за домашно има ли влияние САЩ в Колумбия и какво, че тази страна е супер развита и безопасна.
323
2
 
4
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 4 дни
Радев е объркана. Много объркана е Радев. Тя знае добре,че етническа и генетическа разлика между руснаци и украинци няма. Затова и е объркана. Не е случайно,че на френски РУСИЯ значи "държава на хитреци" . Хитроландия. А Украина винаги,освен за по няколко дни , е била част от Руската империя и после СССР. Фашистките методи на Киев и Москва са едни същи. В Украина днес има около 500 000 полицаи,които бият своите,понеже последните им казват,че не искат да се бият с братовчедите си. В Русия е същот
322
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Черрните и мюсулманите превземат Нато от вътре.
321
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ами че той сблъсъка е факт но Русия си мълчи за да не стане по лошо. Нато може да са по силни но и тях ги е страх. Ще победи по как да кажа по умния , по търпеливия.
320
2
 
0
 
! Отговори
хахаха преди 4 дни
До IQ 3.14 Само?
319
0
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 дни
До хахахапортугалски?
318
4
 
2
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 4 дни
До сега...китай и сащ могат да си осигурят военен паритет на фона на търговия за да вкарат човечеството в някаква епоха, по различна от развито социалистическо общество. в случая благодарение на далновидното руско ръководство, рф е като дебелия четвърти братовчед на сватбата ти, който идва пиян, досажда на всички, и след като певицата му не пуска, прави бой и разваля на хората банкета.
317
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До До 310 ..."така че чакайте защита от НАТО и САЩ"... - Дай ми пример за една европейска НАТО-вска държава, която е била нападната през последните 30-ина години от трета страна. НЯМА. Ето това е защита! Аз ти давам пример за няколко НЕ-НАТО-вски държави, които са били нападнати, защото са нямали защитата на алианса - Сърбия, Грузия, Украйна, Армения. И не ми давай за пример Кипър, защото Кипър и до ден днешен НЕ е чл_ен на НАТО!
316
1
 
1
 
! Отговори
хахаха преди 4 дни
До IQ 3.14 Че ти Испания къде я оставяш? Къв език се говори в Южна Америка?
315
0
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 дни
До До 310а помниш ли как виктор цой пееше за кукушката дето брои колко им остава на новобранките от девета рота?
314
6
 
6
 
! Отговори
сега... преди 4 дни
....Америка е единствената велика суперсила в света! И така ще бъде в следващите 4-5 века. Каквото Америка реши, това ще става в света. Нема лабаво!
313
3
 
3
 
! Отговори
До 310 преди 4 дни
Бе то и Грузия беше почти в Нато ама 2008 ...Както и да е помня кадрите с авганците по крилата на самолетите. Ааа по назад във времето САЩ защитаваха Южен Виетнам, апосле има снимки на претъпкани кораби с Виетнамци бежанци така че чакайте защита от НАТО и САЩ
312
2
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 дни
До До 302ако не са сащ, латинска америка да са измряли от глад и болести. буквално. виж си напиши домашното.
311
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
А Ради дали целуна ръка на Диниил или беше Даниил или Даниел или беше Данииел
310
3
 
7
 
! Отговори
До 302 преди 4 дни
Като нямаш доводи обиждаш.Хайде като си такъв идеалист и обясняваш че никой няма право да се меси в делата на друга държава, обясни моля ти се умнико какво правят щатите с Либия,Ирак ,Иран, Сирия,Венецуела,Панама да продължа ли да изброявам и това са страните с директен натиск ,а знаеш ли какво е в Нигерия, и изобщо няма страна с петрол в която американците да не са си наврели алчни ръчички. А ,ти си повтаряй като папагал че Путин ти е виновен за всичко.
309
0
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 дни
До Тозиза кво? инж. балкански си го натиска на робия. още една емигрантска вълна и нема да остане персонал с квалификация да пусне и да дигне на жп прелеза бариерата. тогава, като останат само първобитаци и добронадеждни, нещата ще си дойдат на местото.
308
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До дообрее - Ама никой с нищо не ти е длъжен. НАТО не са длъжни да им пука за теб, а само да си изпълняват нещата от договора им с нас. Засега ги изпълняват. В бъдеще не знам. Питай някоя врач_ка. Звучиш така, все едно си мислиш, че на Русия им пука за българите. Ами не и на тях не им пука, а и не са длъжни да им пука. Проблемът им обаче е, че и договорите не си спазват. Имаха договор с Армения и видяхме доколко ги опазиха от азерите. Имаха договор с Украйна и него не спазиха.
307
3
 
6
 
! Отговори
Реалността е важна преди 4 дни
До Анонимен 306 Украйна де факто е в НАТО - получава помощ от натовските държави и повечето от тях подписаха двустранни споразумения за отбрана с нея. Със сигурност е по-натовска държава от България, водена от продажни руски наколенки. И със сигурност е много по-кадърна във военно отношение от половината страни в НАТО. На кой му дреме дали формално всички страни са подписали, важн е релано какво се случва.
306
2
 
9
 
! Отговори
Този преди 4 дни
Този колониален болшевишки фашизъм, трябва да бъде спрян със всички сили и средства сега. Утре ще бъде по кърваво и разрушително. Комплексарите на Путин, да са под сериозна наистина желязна завеса. Да са там до прочистване на фашистко болшевишката им съзнание. Като резерват за ***.