Проф. Кънчев: НАТО превъзхожда многократно Русия

"Това са просто заплахи в духа на руската пропаганда"
9 юли 2024 14:00, Инна Ангелова
207

Между 35 и 50 допълнителни бригади се нуждае НАТО, за да реализира изцяло новите си планове за защита срещу нападение от Русия. Сред водещите приоритети на блока остават противовъздушните системи, противоракетната защита, оръжията с далечен обсег и логистиката.

"По данни на генералния секретар на НАТО ние вече имаме 500 000 войници на висока готовност. Те са разположени по източния фланг. Ако са още 50 бригади, това пък означава още 500 000 войници. Не съм сигурен, че Русия иска да нападне НАТО, не вярвам в това, защото Русия няма капацитет да води война с НАТО", каза експертът по международна сигурност и геополитика проф. Румен Кънчев в студиото на "България сутрин".

Проф. Кънчев е на мнение, че Алиансът превъзхожда многократно Русия.

"На 6 май излезе съобщение за учение на ракетни войски с тактическо назначение, при което тренировката във военна игра е била с цел конвенционалните войни глави на "Искандер" да бъдат заменени с ядрен заряд. Това обучение мина и премина, а Путин преди седмици изказа друга позиция, че това е първи етап на едно дългосрочно учение на руската армия", допълни проф. Кънчев за Bulgaria ON AIR.

Той припомни, че НАТО отговори с ускоряване на снабдяването на украинската армия с ПВО. И допълни, че новият министър на Великобритания ще даде около 4 милиарда помощ. Тя трябва да пристигне в Украйна през следващите 100 дни.

"Става въпрос за високоточни ракети. Британците дават 60 специални машини за копаене на окопи и още 100 машини за разминиране. Темата на срещата на НАТО е Украйна и евроатлантическата сигурност. Най-вероятно сериозно ще бъде дискутиран и въпросът за превъоръжаване с модерни системи на съюзниците", подчерта експертът.

Проф. Кънчев припомни, че след края на Студената война в НАТО е имало период, в който никой не се е въоръжавал.

"В правилника на НАТО е записано, че на тези срещи отиват държавните глави или министър-председатели, друг не може да отиде и да оглавява делегациите. Защо Радев не поиска да отиде - не мога да кажа, но той трябваше да изпълнява тези задължения. България също така е длъжна да спазва решенията, които се взимат на тези срещи", каза още проф. Румен Кънчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още по темата: войнаНАТОРусияпомощ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
11
 
5
 
! Отговори
АМИ, ДА.... преди 2 месеца
НАТО Е СИЛА А РУСИЯ МОЖЕ ДА НАПАДА САМО НЕОБВЪРЗАНИ И НЕУТРАЛНИ ДЪРЖАВИ И ДА ГИ " ОСВОБОЖДАВА" ....ХАХАХАААА.....
96
5
 
10
 
! Отговори
Грузия преди 2 месеца
нападна, не беше нападната..Резултата го видяхме..С украйна, дереджето същото, не можеш да дразниш мечката безкрайно..
95
1
 
4
 
! Отговори
до 97 преди 2 месеца
Не торопись, еще не вечер..
94
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До до анонимен 72 - От НАТО били организирани войните. Армения се скараха с азерите. Русия уж щеше да им помага, но не го направи.Изненадан?Украйна НАТО ли я нападна? Грузия НАТО ли я нападна? За Сърбия съм съгласен, че НАТО я нападна, но защо беше нападната? Защото си стояха и мируваха или защото извършваха геноцид? НАТО не сме безгрешни ангели, но е ФАКТ, че всички европейски държави в НАТО живеем в МИР и то не руски мир, какъвто наблюдаваме в Украйна, а ИСТИНСКИ мир. Аз искам ИСТИНСКИ мир!!!
93
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Тексас, e как, това не трябваше ли да е станало още през февруари? Щото и тогава писахте "скоро"?! Сега пак пишете "скоро", а догодина пак ще може да напишете че "скоро" Тексас ще е отделна държава... И така, все скоро, а то все не идва... Между другото, няма дори и един политик от Тексас който да е споемнал и една буквичка за подобно нещо
92
5
 
7
 
! Отговори
Само истината преди 2 месеца
Анонимен 80, СССР започна войната като съюзник с Германия. Не си измисляйте нова история по московски тертип или като онези сърбомани в Скопие! До 22.06.1941 г. Германия и СССР са съюзници! Да напомня ли Соболевата акция? Или писмото на комунистическите тартори до цар Борис? Научете си истинската история, която не е писана в Москва!
91
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Излизане от НАТО/ОТАН! ВЕДНАГА! Мръсни ***... съсипахте държавата!
90
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руските ракети са по големи и гърмят по силно.
89
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само *** и неолиберал , което е едно и също лежи на тая кълка .
88
20
 
7
 
! Отговори
Свобода преди 2 месеца
Радев отказа да отиде на срещата с НАТО. Радев трябва да бъде изритан от България, той е опасен за сигурността на страната.
87
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Назначеният преди седмица нов министър на войната на Наглобритания обеща да даде 100 ракети "Brimstone" на киевския бендеро-нацистки режим.
86
2
 
13
 
! Отговори
до безаналоговите преди 2 месеца
а ти ще споделиш ли какво става с прехваления самолетоносач""ДУАЙТ АЙЗЕНХАУЕР"Още по-безаналоговите хуси, бързичко го върнаха на изходна позиция..
85
4
 
14
 
! Отговори
САЩински маразъм преди 2 месеца
Едно е сигурно..Хегемона е ръководен от човек с тежки ментални проблеми, демек е обречен на упадък
84
1
 
5
 
! Отговори
Malii kak ni lxjat преди 2 месеца
До ИнформиранЧудно дали авиацията е уязвима на електромагнитни смущения, скоро ке се провери и затвърди че без авиация и ПВО, нема движение напред.
83
4
 
8
 
! Отговори
Тексас преди 2 месеца
съвсем скоро ще е отделна държаваГражданската война в САЩ е въпрос само на време
82
14
 
12
 
! Отговори
Путински Рашистан преди 2 месеца
Едно е сигурно - Русия затъна толкова дълбоко в украинската кал, че вече назад пътя е единствено Груз 200. В такъв капан се вкараха благодарение на имперските амбиции на бункерния дядка, че след време историята ще го дава за пример като най-скъпото и безумно самоубийство.
81
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
виждаме, виждаме сега в украйна, преди в грузия, афганистан, ирак, ние също участвахме там в мисии на НАТО, само Сирия все още се държи само защото там се намеси и Русия
80
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 70 Тоя твойта свръхдържава Русия има ПВП колкото щата Тексас
79
2
 
8
 
! Отговори
до анонимен 72 преди 2 месеца
логичния извод от твърденията ви е, че изброените войни се организират и провеждат от държави членки на НАТО
78
3
 
4
 
! Отговори
няколко ниви в Донба преди 2 месеца
ама пълни с полезни изкопаеми..