Русия поиска ареста на Юлия Навальная, а тя отново напомни: Путин уби Алексей

Тя е обвинена в участие в екстремистка организация
9 юли 2024 19:04, Нели Христова
51
Русия поиска ареста на Юлия Навальная, а тя отново напомни: Путин уби Алексей
Снимка: БГНЕС

Съд в Москва нареди Юлия Навальная, съпругата на покойния руски опозиционен политик Алексей Навални, да бъде арестувана задочно, каза нейният говорител във вторник.

Басманният районен съд в Москва обвини Навална в "участие в екстремистка организация", каза нейният говорител Кира Ярмиш в публикация в социалните медии.

В публикация в Twitter Навальная написа:

О, какво няма да е обичайната процедура? Чужд агент, после образуване на наказателно дело, после арест?! Когато пишете за това, моля, не забравяйте да напишете основното: Владимир Путин е убиец и военнопрестъпник. Мястото му е в затвора, и то не някъде в Хага, в уютна килия с телевизор, а в Русия - в същата колония и същата килия 2 на 3 метра, в която уби Алексей.

Алексей Навални почина на 16 февруари в наказателната колония в Сибир, където излежаваше 19-годишна присъда, след като беше признат за виновен в създаване на екстремистка общност, финансиране на екстремистки активисти и различни други престъпления през август.

Той вече излежаваше присъди от 11 години и половина в заведение с максимална сигурност за измама и други обвинения, които винаги е отричал и е твърдял, че са политически мотивирани.

Навални беше най-известният опозиционен лидер в Русия и прекара години в критикуване на Путин, който е на власт от близо четвърт век, с голям личен риск. Смъртта му дойде седмици преди президентските избори в страната, планирани да започнат в цялата страна на 15 март, които се възприемат от международната общност като нещо повече от формалност, която ще осигури на Путин пети мандат на власт.

Смъртта на Навални беше посрещната със скръб и гняв по целия свят, както и в Русия
, където най-малките прояви на политическо несъгласие носят огромни рискове.

Той се върна в Русия през 2021 г. от Германия, където беше лекуван след отравяне с "Новичок", нервнопаралитично вещество от съветската епоха. При пристигането си Навални беше бързо арестуван – по обвинения, които той отхвърли като политически мотивирани – и прекара остатъка от живота си в затвора.

Съпругата му Юлия Навальная обвини руския президент Владимир Путин през февруари, че е отговорен за смъртта му и посочи, че ще вземе мантията на съпруга си за "щастлива, красива Русия".

Навална публикува осемминутно видео в социалните мрежи на мъртвия си съпруг, в което казва, че Путин "уби бащата на децата ми, Путин отне най-ценното, което беше моят най-близък и любим човек".

Тя каза, че руските власти "крият" тялото на Навални в опит да прикрият причината за смъртта му - "лежат патетично" и чакат "да изчезнат следите на друг от Новичок на Путин".

Кремъл отхвърли всякакви обвинения за участие в смъртта на Навални.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
типична лижкиня и крадла и по съвместителство станала американска прислужница
22
7
 
13
 
! Отговори
Петърчо преди 1 месец
Навални който го пуснаха да се лекува в Германия след уж отрявяне с Новичок? Навални който след рекордно бързо оздравяване се върна при тези които го прогонват за да лежи в затвор? За този ли Навални говорим? Същия за когото Буданов каза че не е убит? Да има логика Навални да е бил убит...
21
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още ли е с онзи другия, с когото слагаше рога на Навални?
20
0
 
7
 
! Отговори
Къде е? преди 1 месец
Липсва ми Медведев!
19
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин не успя при изборите на ЕС и Франция! Остана му България!
18
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин е почти, като почетен председател!
17
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин, как само избяга когато Пригожин тръгна към Москва! Добре, че Лукашенко го забаламоса!
16
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"а тя отново напомни: Путин уби Алексей"---------------------И аз отново напомням: "Началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна (ГУР) Кирил Буданов заяви, че руският опозиционер Кремъл Алексей Навални е починал от естествена смърт - от кръвен съсирек."
15
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин Не понася някой да мисли различно от него и даже - ВЪОБЩЕ, ДА МИСЛИ.
14
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин голям го вади, но само за държавици, като Армения, Молдова, България! На Франция, Великобритания, Германия никак не може да влияе!
13
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Грозев е спряган за сегашния и тъпkач връзката е почнала още преди да го преместат в колoния 3
12
19
 
14
 
! Отговори
До 9 преди 1 месец
Не е нужно да го убива директно. Всеки лекар знае, че в студа, където беше Навални - в Сибир, кръвта се сгъстява и вероятността от инфаркти и инсулти се увеличава МНОГОКРАТНО, особено ако преди това си бил тровен. ПУТИН Е ЗА ПСИХИАТЪР !
11
10
 
8
 
! Отговори
Някой преди 1 месец
Хипотетично, ако Навалная стане президент на Русия, а Христо Грозев неин съветник, а Украйна разположи стратегическо уръжие в Крим като член на НАТО, как би постъпила като президент на Русия и какво би я посъветвал Христо Грозев.
10
19
 
9
 
! Отговори
ДЖО БАЙДЪН преди 1 месец
ТЪРЖЕСТВЕНО ВИ СЕ ЗАКЛЕВАМ , ЧЕ АКО СПЕЧЕЛЯ ВТОРИ МАНДАТ КАТО ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ НА ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА ЩЕ СЕ ИЗТРЕПАТ ТОЛКОВА МНОГО ТЪПУТИНИСТИ В УКРАЙНА , ЧЕ РЕЖИМА В ТЕРОРУСКАТА НА САМОЗВАНИТЕ ТЪПУТИНИ ЩЕ БЪДЕ СВАЛЕН СЪС СИЛА! ВЪЗДЪРЖАХ СЕ МНОГО ПРЕЗ ПЪРВИЯ СИ МАНДАТ З ДА ИМАМ 2-РИ! НО СПЕЧЕЛЯ ЛИ 2-РИ МАНДАТ ЩЕ ИМА ТОТАЛНО ИЗТРЕБЛЕНИЕ НА ТЪПУТИНАСТИ
9
4
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Психото ще умре в мъки.
8
13
 
18
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 1 месец
Ама точно преди изборите за президент,Путин ще убие НаХални! Няма логика! Ама никаква!
7
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На путин краката са къси и скоро ще ритат на бесилката :)
6
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин каза да не се връща, но Юлия и Христо Грозни казаха, неееееее, ще се върне. Имаме планове за нас. Ще направим фондация и ще печелим.
5
15
 
9
 
! Отговори
ТЪПУТИНАСРАНАСТ преди 1 месец
ПРЕДАТЕЛКА! ПРЕДАТЕЛКА! САМО ТЪПУТИИИИИИИИИН УРАААААААААААААААААА
4
11
 
18
 
! Отговори
Брендо преди 1 месец
А Путин защо не отиде доброволно в Хага?