Експерт: Конфликтът в Украйна върви към замразяване

Марк Рюте е един от ястребите в Европа, оценява доц. Искрен Иванов
10 юли 2024 09:39, Елка Василева
73
Експерт: Конфликтът в Украйна върви към замразяване
Снимка: архив, БГНЕС

Конфликтът в Украйна върви към замразяване и задънен изход. Не виждаме осезаем напредък за нито една от двете страни. Това мнение изрази пред БНР доц. Искрен Иванов, експерт по международна сигурност и управление на конфликти, преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Още по темата
Много зависи по какъв начин съюзниците ще се споразумеят да помогнат на Украйна, посочи анализаторът, като обърна внимание върху разделението в мненията как да се оказва съдействие на Киев. Той определи този дебат като "решаващ".

Докато Байдън е президент, няма да има разчупване в дебата как украинците да използват оръжията, които Западът им предоставя, смята доц. Иванов.

Няма как с магическа пръчка Тръмп да сложи край на войната в Украйна, изтъкна той и допълни, че в САЩ има влиятелни индустриални и политически лобита, които имат интерес Русия да бъде изтощена от този конфликт, коментира преподавателят във връзка със заявките на Доналд Тръмп да прекрати бързо войната, ако спечели президентския вот.

"Байдън и Тръмп виждат сдържането на Русия по различен начин", посочи доц. Иванов.

Украйна няма как да стане член на НАТО преди края на войната, напомни Искрен Иванов. По думите му САЩ няма как да вкарат Украйна под ядрения си чадър, докато тя воюва с друга ядрена сила.

"Марк Рюте е един от ястребите в Европа. Очаквам да бъде доста по-твърд и по-краен от Столтенберг", каза специалистът относно новия шеф на НАТО, който ще поеме поста наесен.

Нито един ръководител на натовска страна не може да бъде посредник за приключване на конфликта в Украйна. Посредникът трябва да е еднакво отдалечен от двете страни, подчерта доц. Иванов за знаковите визити на унгарския премиер Виктор Орбан в Украйна, Русия и Китай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейките пак си оревават нещастната съдба да са путинисти. Една по една опорните им точици се стопяват, докато изчезнат съвсем.
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Стилиян Ястребите с трева ли се хранят?
44
2
 
13
 
! Отговори
Стилиян преди 1 месец
Само незнам защо ги наричат ЯСТРЕБИ КАТО ТОВА СА СИ МАСОВИ УБИЙЦИ
43
3
 
13
 
! Отговори
Тиква преди 1 месец
Само като видиш такива "експерти" профисури,става ясно, с какво образование тоя индивид,гербаво.
42
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Експерт по международна сигурност и управление на конфликти. А колко конфликта е управлявал? Къде да прочета повече за успехите му в управлението на кофликти?
41
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те за да замразят конфликта трябва да преговарят с Русия - това нали не беше възможно т.н. Клякат и искат да го изкарат победа.
40
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Реално Русия напредва, но доста бавно, голям пробив на фронта не е възможен. Украйна подтикнат от Запада направи голяма грешка миналата година с опита си за контраофанзива, това мното изтощи силите й. Сега тактиката на Русия е да изтощи украйнските сили, като разтегли максимално фронта. Голям проблем е че никой не е склонен на отстъпки, а така до мир няма как да се стигне. Колкото повече продължава тази война, толкова повече се поляризира света, блока Русия, Китай и Иран е вече повече от явен.
39
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хахахаха, откъде ги вадите тия измислени доценти, професори и всякаква аплач? Русия няма интерес да замразява конфликта и го казаха няколко пъти за последните няколко дни. Крайно решаване на проблема чрез преговори или тотална капитулация на нукронацитата! Тъй като нито нашмъркания нито алцхаймера искат преговори единственото което остава е руснаците да продължат бавно и сигурно да смилат укрипите на бойното поле докато не ги заличат тотално. Даже за Путин е по добре байдън дс спечели изборите..
38
1
 
19
 
! Отговори
Роскосмосс преди 1 месец
...Набеденият за "доцент", не е държал пушка в ръцете си........самият той, Генерира кризи. Не може да изкара и един ден в Казармата.......
37
2
 
19
 
! Отговори
Не знам, преди 1 месец
тук някои все пишат колко била зле армията на РФ, как днес само две села били взели, как били само на 50 км от границата. Ми да ми надраскат нещо за славната украинска армия - ако руснаците са само 50 навътре, украинците къде са ??? 100 назад, или повече??? Ама на тях села не им трябват, те ще ходят на плаж в Крим :))) Което и ще стане, когато ги върнат в границите на РФ :)))
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
като не вижда, да си сложи нови очила. Украйна йок патрон. Влодимир Зеленоглу гити Полша
35
10
 
6
 
! Отговори
Крундел преди 1 месец
да предположа, това е един от "експертите", които ни убеждаваха как украйна ще бъде окупирана до броени дни, максимум две седмици...замразен конфликт не може да има, защото бункерният молец не иска да замразява нищо, иска цяла украйна...
34
4
 
13
 
! Отговори
до 36 преди 1 месец
много си прав, но как да го обясниш на изперкалия кравешки президент и шантавия зелен плъх! те са решили да се бият до последния от украинското племе!....дано други народи да не пострадат!
33
5
 
21
 
! Отговори
A1 преди 1 месец
Русия каквото искаше го постигна.Крим и четири области с руско население,което беше изтезавано от нацистите в Киев,са обратно в Руската Федерация.Това е.Увеличена територия и население и защита на тези хора.Така се прави.За урок на всички в тоя свят.САЩ чакали Русия да се измори!Смях!Руската икономика никога не е била по-силна и ще върви нагоре.
32
5
 
12
 
! Отговори
13-ти преди 1 месец
нищо не покорил идола ти Хитлер. Само поляците се опитаха да му дадат отпор. Европата на тепсия му я дадоха, че да се справи с лошите руснаци, пък той и с това се издъни.
31
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ще им се, най близкото до замразяване е замръзването което ги чака ако изобщо устискат до зимата, и като замръзне земята идва още една серия от боя който ядат от началото на сухото време тази година
30
1
 
21
 
! Отговори
бря...тцъ...тцъ... преди 1 месец
Атлантическият мухльоСЕправи на "разбирач"...мечтае си за замразяване на конфликта и след време пак отмразяване за кеф на англосаксонците...По този повод таварищ паПутин казва:Тоя мач вече сме го гледали!!!!НЕ НАМ !!! Кой каквото си е надробил да си го сърба!!!
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя самозван експерт някога "познал" ли е нещо?
28
2
 
12
 
! Отговори
23-ти преди 1 месец
имаш ли представа за колко квадратни километра иде реч с тези 50 км навътре на повече от 1000 фронтова линия???
27
3
 
12
 
! Отговори
Альоуу...Искренеее преди 1 месец
Иванооов...ЧИЙ Е КРИМ ????