Експерт: Конфликтът в Украйна върви към замразяване

Марк Рюте е един от ястребите в Европа, оценява доц. Искрен Иванов
10 юли 2024 09:39, Елка Василева
73
Експерт: Конфликтът в Украйна върви към замразяване
Снимка: архив, БГНЕС

Конфликтът в Украйна върви към замразяване и задънен изход. Не виждаме осезаем напредък за нито една от двете страни. Това мнение изрази пред БНР доц. Искрен Иванов, експерт по международна сигурност и управление на конфликти, преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Още по темата
Много зависи по какъв начин съюзниците ще се споразумеят да помогнат на Украйна, посочи анализаторът, като обърна внимание върху разделението в мненията как да се оказва съдействие на Киев. Той определи този дебат като "решаващ".

Докато Байдън е президент, няма да има разчупване в дебата как украинците да използват оръжията, които Западът им предоставя, смята доц. Иванов.

Няма как с магическа пръчка Тръмп да сложи край на войната в Украйна, изтъкна той и допълни, че в САЩ има влиятелни индустриални и политически лобита, които имат интерес Русия да бъде изтощена от този конфликт, коментира преподавателят във връзка със заявките на Доналд Тръмп да прекрати бързо войната, ако спечели президентския вот.

"Байдън и Тръмп виждат сдържането на Русия по различен начин", посочи доц. Иванов.

Украйна няма как да стане член на НАТО преди края на войната, напомни Искрен Иванов. По думите му САЩ няма как да вкарат Украйна под ядрения си чадър, докато тя воюва с друга ядрена сила.

"Марк Рюте е един от ястребите в Европа. Очаквам да бъде доста по-твърд и по-краен от Столтенберг", каза специалистът относно новия шеф на НАТО, който ще поеме поста наесен.

Нито един ръководител на натовска страна не може да бъде посредник за приключване на конфликта в Украйна. Посредникът трябва да е еднакво отдалечен от двете страни, подчерта доц. Иванов за знаковите визити на унгарския премиер Виктор Орбан в Украйна, Русия и Китай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако тоя е експерт, аз съм требе да съм свръхинтелект. Палячовци!
25
4
 
12
 
! Отговори
ха-ха-хи...верваме преди 1 месец
Врабчето доц. Искрен Иванов се прави на НАТОВСКИ ОРЕЛ....и сънува и бълнува на воля и като се събуди краката му отвити и чаршафитеОпикани!
24
4
 
19
 
! Отговори
Тази война преди 1 месец
не може да бъде замразена. Русия ще се съгласи само на мир с ясни договорености. НАТО-вците само обичат да оставят нещата така, че да си ги тълкуват както им е изгодно. Ще се върви до последния украинец. Байдън така каза.
23
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво стана превзеха ли Украйна за три дена .... Или още са на 50 км от границите си ха-ха-ха смешници
22
5
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Руснаците трябва приоритетно да унищожат Пейтриътите в Харков! Заедно с натовскиия им екипаж.
21
3
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Егати специалиста... НАТО вчера се кълняха, че докато има урки, готови да мрът за интересите му, ще доставят оръжия.... Ми като свършат урките?
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И кое е експертното на това недоразумение? Че и доцентка я направили. Извинявам се, но от снимката заключих, че лицето е от женски пол....не мяза на мъж. В чата ще откриеш хора, които са много повече експертно осведомени. Четат, имат собствено мнение, правят необходимите заключения и прогнози.
19
1
 
12
 
! Отговори
До 13, преди 1 месец
ни съм лебед, ни руснак - дразня се като си изсмукват нещо от пръстите. Ти може би не познаваш журналисти, но аз имам това нещастие и знам на какво са способни само и само да си запълнят нормата :)))
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Сълза и смях - То щото у нас като отвориха макдоналдс, имаше пълен игнор и никой не чакаше на опашка.
17
3
 
11
 
! Отговори
Пловдив преди 1 месец
Не думай голям експерт какво замразяване лято е сега трябва да се възползват смелите нацисти срещу Русия дойде ли зимата край на войната Украйна няма да я има вече .
16
0
 
4
 
! Отговори
Миньоните преди 1 месец
Гру, къде се изгуби?
15
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сълза и смях, какво доказва факта "Имаше огромни редици като отвориха Макдоналдс в Москва"? Русия както и СССР е държавата на пълната ликвидност. Руснакът е любознателен и паралия. Той купува всичко, което се появи на пазара. Още повече това, което до вчера е било забранен плод.
14
0
 
8
 
! Отговори
Вие преди 1 месец
сериозно цензурирате всяка втора дума. ***, да ти подаря един правописен и правоговорен речник, че да ви олекне. Или за по лесно - изписвайте всички коментари само със звездички.
13
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 12, да, да, за това от 3 години циклят в нивите на Донбас! Страшен "напредък" няма що! Хитлер за една година покори цяла Европа, руснаците за 3 години превзеха няколко ниви и два - три хълма
12
19
 
5
 
! Отговори
До 12 преди 1 месец
Колко години вече "напредват по целия фронт" бе лебед руски?
11
2
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
ястребът е геи какво може да се очаква от подобни недоразумения на природата
10
14
 
4
 
! Отговори
Сълза и смях преди 1 месец
Имаше огромни редици като отвориха Макдоналдс в Москва.
9
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако "Украйна няма как да стане член на НАТО преди края на войната", то Украйна още по-няма как да стане член на НАТО след края на войната, тъй като киевският бендеро-нацистки режим неминуемо ще капитулира.
8
6
 
23
 
! Отговори
Спеца преди 1 месец
Глупости на такарлета!Русия е пред решителен прелом и откриване фронт към 4 големи града!Доценчето дрънка съновидения !
7
23
 
8
 
! Отговори
Сълза и смях преди 1 месец
Путин замине ли си Русия пак ще завие към Запада.Естествено с разпадане и много проблеми.Може би ситуацията ще е по-тежка от началото на 90-те.