Полски генерал: Орбан е готов да участва в подялбата на Украйна

Унгарският премиер прескачал Запада в преговорите с Путин
11 юли 2024 07:00, Петър Бойчев
111
Полски генерал: Орбан е готов да участва в подялбата на Украйна
Снимка БГНЕС

Политиката на министър-председателя на Унгария Виктор Орбан спрямо Русия може да се обясни с факта, че той е готов да участва в подялба на Украйна, пише полският генерал в оставка Валдемар Скшипчак в статия за изданието Wprost.

Според генерала Орбан за пореден път е показал както на НАТО, така и на Европейския съюз, че е способен да създава и провежда собствена политика, опитвайки се да стане посредник между Киев и Москва.

"Той поема тази роля, въпреки че не представлява никого, освен себе си. С това действие той нанася много щети. Първо, това показва на Путин, че коалицията, подкрепяща Украйна, не е силен монолит. Второ, с действията си той насочва вниманието на всички подписали швейцарското споразумение, че има и друг път към мира. Не непременно със Запада“, коментира Скшипчак.

Бившият командир на полските сухопътни сили прогнозира, че "с течение на времето Орбан ще иска да създаде алтернативна на Запада група от страни, които да застанат на страната на Путин в битката за мир и всъщност да приемат условията му с цената на прекратяване на огъня“, уверен е военният на Варшава.

"Това вероятно е намерението на Орбан, съгласувано с Путин. На какво разчита премиерът на Унгария?“, пита полският генерал и дава отговаря: "Той с удоволствие би участвал в подялба на Украйна“, пише Фокус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Джуджи-Джуджето щяло да бъде смачкано. И как ще се случи това и кой досега го е сторил. Така са си мислели някога и франсето и мустакатият, но пак друго се е получило. А от територията на укрите половината замина, освен че четем само за успехите им като се почне от Мариупол, Волноваха, Лисичанск, Донецк, Соледар, Бахмут, Авдеевка, скоро и Харков-.....Шоуменът, който от 2 месеца е с изтекъл мандат няма и представа какво се случва със страната и народа му и в какво я превърна.
54
4
 
13
 
! Отговори
Хм... преди 1 месец
А защо ли Полша обяви готовност за пълномащабни военни действия след като Русия вече трета година не е мърдала от района на югоизточна Украйна? Да не би да планират навлизане в северозападната част на Украйна и предявяване на териториални претенции? Под предлог че украинската армия е неспособна да защити собствената си територия от "руския агресор" няма ли изваднАж Полша да поиска създаване на контролирана от нея буферна зона където да "удържа" евентуални атаки на Русия към Европа? Подли поляци
53
2
 
5
 
! Отговори
НАТО преди 1 месец
И за черно море бг не може да си вземе дела, защото Турция и Румъния са заграбили и бг дела.
52
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Резултатът от тази война ще бъде че Украйна ще загуби всякакъв излаз на море и морския флот ще го прибере Русия както и градовете около Черно море.Западна Украйна ще си поделят други а като цяло държава с името Украйна няма да има.Ако е жив Зеленски го чака живот подобен на НАВАЛНИ в Сибир .
51
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Джуджи САЩ немат толко самолете, а и кинжал са по-бързи. Дроновете са лесни с гранатомети.
50
9
 
11
 
! Отговори
Ами преди 1 месец
Дойдохме си на думата. Украйна се разпада и всеки си взема по едно парче - Източна Украйна за Русия, части от Западна Украйна - за Унгария и Полша и по средата една кypeшка колкото Косово за американските корпорации, на които Зеленски отдавна продаде украинската земя. Това ще стане още тази година.
49
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този поляк май не е изтрезнял още.
48
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много от унгарците , а и самият Орбан са с къса памет , или така им изнася да не си спомнят за 1956 г. ..... Ето, това е истинският пример за национални предатели.
47
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Полша от години си точи зъбите за част от Украйна. Този полски генерал май го е страх, че Унгария ще вземе тази част.
46
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Безработните центаджии още спят, само един се събуди от алкохолния делириум. Трудно си изкарват центчетата с краварските опорки. Дано им стигнат да си платят тока, бананите и тоалетната хартия.
45
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слава на хуните на Атила :)))
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както и в ПСВ Унгария беше ограбена от Сърбия и Румъния, а Полща заграби Чехия.
43
10
 
6
 
! Отговори
Пак ли преди 1 месец
Безработните копейки пишат рушистанска опорни, па дано изкарат за самогон. Желая им постоянен алкохолен делириум. За днес от мен толкова. Почвам работа.
42
9
 
7
 
! Отговори
Естествено преди 1 месец
Покрайна разделена между Русия, Беларус, Унгария, Румъния, Полша..
41
0
 
2
 
! Отговори
в грешка си преди 1 месец
До Анонимен 36 Унгарците не са българи!
40
3
 
3
 
! Отговори
:))) преди 1 месец
До Анонимен 37 Това ли ти е опорката за днеска бе,некадърник!?:)))
39
2
 
9
 
! Отговори
Х преди 1 месец
този вън и от НАТО и от ЕС!
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както и Полша, която, като съсед, се облизва най-много за територии, които се надява НАТО да й предостави. И се стпяска от подобни искания на други държави.
37
4
 
16
 
! Отговори
Мишо преди 1 месец
Сакън, че за поляците да не остане. Те отдавна са готови да си приберат западна Украйна
36
7
 
22
 
! Отговори
В тоз случай казвам: преди 1 месец
Браво на Орбан! Политик с мисъл за държавата си и изгодите които може да извлече за нея. Нашите "политици, единственото което ги интересува са изгодите за собствения джоб.