Зеленски се върна в Украйна: Напът е допълнителна помощ от САЩ

Бяха сключени конкретни споразумения, доволен е той
14 юли 2024 21:52, Александър Попов
104
Зеленски се върна в Украйна: Напът е допълнителна помощ от САЩ
Снимка: БГНЕС/ЕРА

След като се завърна в страната от срещата на върха на НАТО във Вашингтон украинският президент Володимир Зеленски днес заяви, че предстои да бъде получена още военна помощ за Украйна, предаде ДПА.

Бяха сключени конкретни споразумения, насочени към повишаване на отбранителния капацитет на Украйна, включително оръжия за войските и подкрепа за оръжейната индустрия на страната, написа той в "Екс". Зеленски спомена "Пейтриът" и други системи за противовъздушна отбрана, но не предостави подробности.

Само през последната седмица руските сили са пуснали по украински цели повече от 700 планиращи бомби, 170 въздушни дрона от различни видове и почти 80 ракети, каза той.

Той изрази благодарността си към всички, които помагат за доставката на отбранителни системи за Украйна, като същевременно отново призова за повече системи за противовъздушна отбрана. В подкрепа на призива си Зеленски публикува видеоклип, на който се виждат разрушенията и причинените жертви.

Той също така обяви споразумения за сигурност с Чехия, Словения и Ирландия, които посети на връщане от Вашингтон. Неотдавна Зеленски подписа подобни споразумения с Полша, Люксембург и Румъния. Целта на споразуменията е да действат в периода, преди Украйна да се присъедини към НАТО, посочва ДПА.

След срещите с президента на САЩ Джо Байдън и други американски политици Зеленски сега възнамерява да се срещне с регионални лидери в Украйна, за да стимулира сътрудничеството. "Здравеопазване, убежища, отбранителна промишленост и други. САЩ са готови да помогнат на всички тези нива", каза той.

Зеленски също така отново осъди опита за убийство на бившия президент Доналд Тръмп по време на предизборен митинг.

"Отвратително престъпление. Такова, което може само да бъде осъдено. И което показва колко сериозни са глобалните предизвикателства пред демокрацията в момента", каза украинският президент, като същевременно добави, че е уверен, че САЩ ще ги преодолеят./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още по темата: Зеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Самото правителство на Украйна не иска прекратяване на войната, нали виждате какви пари се въртят.
63
3
 
9
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Хвачам се на бас, че Буданов стои зад атентата срещу Тръмп. Зеленски да не се прави на умряла лисица.Интересното е, че не успяха с няколко атентата срещу Путин, но пък Тръмп им бе по-лесна мишена.
62
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този военопрестъпник кога ще бъде изправен на съд?
61
5
 
16
 
! Отговори
Напът преди 1 месец
Така пишат 64-половите, защото в българския, който съм учил няма такава дума! Все пак майка ми беше доцент по български.
60
7
 
24
 
! Отговори
Мир казва папата преди 1 месец
Жалостивият запад изпраща хуманитарна помощ за Украйна и основно я тъпче с оръжие и боеприпаси т.е. смърт и разруха, а искат да спре войната!!! КОЙТО ИСКА МИР НЕ ПРАЩА ОРЪЖИЕ!!! БЕЗБОЖНИЦИ!!! А най добрата и благородна миротворна помощ за Окрайна е изпращане на бели знаменца за спиране на тази братоубийствена война. Помощ е да помогнеш да спреш войната или при пожар да изгасиш огъня! През средновековието в повечето случаи са събирали пари и са откупвали града или са предавали съответният политик и са си запазвали имота и живота. А най добре беше тия дето му дърпат конците
59
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Просякът Турист забрави от къде е тръгнал. Големи обиколки! Голямо просене! Голямо чудо! Единствен президент в цялата история на човечеството, който по време на война обикаля всички държави, за да изнудва и проси за помощи. Всички му изпращат, а Украйна все нищо няма. Къде отиват тези помощи? Украйна е като каца без дъно.
58
4
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
А Бугати?
57
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зеленски си драпа, понеже има гръб от Джо Байден, но скоро този гръб ще изчезне и в Украйна ще дойдат истински лидери, които няма само да крадат, а ще върнат суверенитета на Славна Украйна.
56
4
 
8
 
! Отговори
дякон Васил Левски преди 1 месец
Да живее Европейска България!
55
4
 
19
 
! Отговори
До 53 преди 1 месец
Българите са европейци дето много мразят нагляри като урко-зомбитата да им дават наклон на ОЯ
54
4
 
13
 
! Отговори
До59 преди 1 месец
Е май не си българин,а украински просяк
53
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Клати му се властта на Зе Клоунът. Тръмп е бизнесмен. И обича да взема пари, не да дава.
52
3
 
11
 
! Отговори
До 55 преди 1 месец
Направи си отивай в Урколандия и не ни занимай с украинските си простотии
51
13
 
4
 
! Отговори
БРАТСКИ НАРОДИ преди 1 месец
Българите сме братски народи с руските чеченци, дагестанци и палестинците са ни най-близки приятели. Долу православието! Само ислям и Путин! Да живее Евразийска България!
50
25
 
5
 
! Отговори
руски алкаши преди 1 месец
Екшъна за руснаците тепърва започва. Невероятно оффчи народ !!! Напълно си заслужават бункерното чекименто. Навремето Сталин ги избиваше с милиони и сега историята се повтаря.
49
4
 
10
 
! Отговори
Исо Хазара преди 1 месец
До г-н Явор Божанков, Яворе, дръво Зелено, войната я печели Новорусия, но умират невинни украинци, заради юдегазарите!
48
4
 
5
 
! Отговори
Анти-ЕС преди 1 месец
Зелен Ха Зар!
47
2
 
8
 
! Отговори
Киро Брейка преди 1 месец
Ако ми купите билет за КНДР, отивам да живея там. Там е хубаво. В ЕС е лошо.
46
5
 
7
 
! Отговори
Русофил, САМО СССР! преди 1 месец
Долу укрите! Българите, чеченците, дагестанците и палестинците - братски народи!
45
4
 
9
 
! Отговори
Някой си преди 1 месец
Докато СПЕЧЕЛИ Изборите ТРЪМП! Да та и в Долния Евреин НЕЛЕГИТИМНИКА аз тебе!-:)