Русия е изтласкала украинските сили от части на Курска област

Руската армия е предприела значителна контраофанзива
11 сеп 2024 15:51, Елка Василева
218
Русия е изтласкала украинските сили от части на Курска област
Снимка: архив, БГНЕС

Руските въоръжени сили са започнали значителна контраофанзива срещу украинските войски, навлезли в западната част на Русия преди месец, и са си върнали някои територии, предаде Ройтерс, позовавайки се на данни от проруски военни блогъри.

Още по темата
На 6 август Украйна даде начало на най-голямата атака срещу Русия от Втората световна война насам, преминавайки през границата в Курска област с хиляди войници, подкрепяни от дронове и тежко въоръжение, включително западно.

Юрий Подоляка, роден в Украйна проруски военен блогър, както влиятелните блогове „Рибар“ и „Два Майора“, съобщиха, че руските сили са започнали значително контранастъпление в Курска област.

„В Курска област руската армия започна контранастъпателни действия по западния фланг на вражеския клин, намалявайки контролираната от украинците зона край държавната граница“, съобщи блогът „Два Майора“.

Подоляка заяви, че руските сили са поели контрол над няколко селища в западната част на руската територия, която Украйна е била завзела, изтласквайки украинските сили източно от река Малая Локня.

Ройтерс съобщава, че не е успял да провери предоставените данни по независим начин поради ограниченията върху отразяването на бойните действия, наложени и от двете страни на конфликта.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от Русия
Защо Русия обвинява собствените си учени в държавна измяна?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 3 дни
Стотици убити и ранени натовци изоставятги в Курск. Русия здраво ги мачка натовци бягат през глава кеф
198
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
За последното денонощие, и вторият мост свързващ Покровск с доставките го няма, гръмнат е на две места. Часов яр отново е пометен от ФАБ - огнен килим. Който укър иска да се окопава там. За следващия килим. Предадена на армията е нова партида самолити СУ-57, нЕЖИНСКОТО И кОНОТОПСКО ВОЕННО ЛЕТИЩЕ СА ИЗБОМБЕНИ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ, ДЕЗЕРТИРАЛИ УКРИ, ЗАХВЪРЛЕНИ УНИФОРМИ И БОЕКОМПЛЕКТИ В КУРАХОВО, Зеленски на колаж шофира през военно гробище негово дело ие тн - ПОВЕРНУТИЕ ВОЙНА ТЕЛЕГРАМ, ГЛЕДАЙТЕ АНТИЦЕНПрочети още на: https://dnes.bg/voinata-v-ukraina/2024/09/12/velikobritaniia-razreshi-na-ukra
197
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Руската дезинформация се потвърждава от английската карта, пробивът на руснаците е с дълбочина от 17 километра и след само още 4 битката минава в Сумска укропска фашистка област, а гаулайтера на Суми ще бежит към Киийв
196
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Укрите накрая ще обградят бункера на Зеленски и ще го измъкнат оттам пребледнял.Прочети още на: https://dnes.bg/rusia/2024/09/11/dron-kamikadze-izplashi-ruski-voenen-korespondent.619837#comment-newest
195
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Глупости
194
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Отново руска дезинформация.
193
2
 
14
 
! Отговори
Българин преди 5 дни
Натовски воиници стотици хиляди умират в Курск сащ и Великобритания ги изпратиха на сигурна смърт. Русия ще ви плати с лихвите
192
1
 
17
 
! Отговори
До Укро феновете преди 5 дни
Лоши дни за Бандер Офците в България
191
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До долно мнение. Какво е обещал Тръмп е без значение защото няма да бъде допуснат до постта. Стига го повтаря.
190
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Русия е изтласкала агресора окупатор от части в Курска област. Това е заглавие.
189
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Омразата която сеят чуждестранните агенти предизвиква обратен ефект в българите. Който сее омраза ще получи същото.
188
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Новото лейбаристко управление на кралството по продажно и от предното черното. Тръгнали да посещават Куев с влака. А тоя влак защо е в движение ?!?Нали те самите твърдят че Русия водела пълномащабна война. Е след като е пълномащабна защо може с влак да се пътува до Куев. Второ какво правят те са окупатори чрез украйна в русия. След като Русия е нападната от западното прокси украйна тя украйна е агресор и окупатор.
187
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Мъдлър, във всяка къща може да влезе крадец. Обаче възникват няколко въпроса: С какво ще излезе, как ще излезе, дали ще излезе, а какво ще стане след като излезе...Мога да избриявам до утре.
186
1
 
15
 
! Отговори
СВОЙ преди 5 дни
Около 10 са селата освободени от укрофашистите и Натовските главорези.Проф.Витанов го сметна .до 15-20 октомври от тези смепници ще оатане само шапките и обувките им.Курск ще ускори капитулацията на Украйна.Материал няма.
185
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Не са предприели офанзива. Просто натискат а украинците не са издържали и са се огънали.
184
3
 
13
 
! Отговори
Стефан преди 5 дни
Скоро ще видят укритие кузкина майка. Мнооого скоро. После нашите евроюрдеци ще се хванат за АБФКто на дядо си. "Слуги са и слуги ще си останат" казва Жириновски за българите. Тъжно. Тъжно, но истина.
183
3
 
22
 
! Отговори
.da преди 5 дни
Неслучайно Блинкън и британския министър са в Киев в отчаян опит да спасяват неспасяемото ...Путин ги закова с контраофанзивата в Курск ! За два дни освободени 15% от това което хохлите превзеха за пет седмици , стотици избити и пленени ....има видеа с украински войници които се предават ...удрИ, Вова !
182
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
В Русия мотото вече не е "Да си вземем нашето" ,а "Да си върнем родното"
181
2
 
6
 
! Отговори
Малко за историята преди 5 дни
До Я, па Я: Не ставай смешен. Иван Четвърти (известен като Грозни) е от династията на Руриковичите (варяги, скандинавци по произход). Първият руски цар, който е руснак по произход е Василий Романов - родоначалник на династията на Романови.
180
2
 
20
 
! Отговори
До я па я преди 5 дни
Ами дай да бомбардираме Кърджали 8 г да видим Турция колко ще ни изтрае ...много глупав коментар чоек ..чесно.