Кремъл: Харис не е допринесла с нищо за отношенията с Русия

Изключваме няколко нейни враждебни изказвания
22 юли 2024 19:52, Инна Ангелова
189
Кремъл: Харис не е допринесла с нищо за отношенията с Русия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

След натиск от страна на демократите, Байдън се отказа от възможността за втори президентски мандат и обяви подкрепата си за Камала Харис. От Кремъл не останаха изненадани от действията в Щатите и казаха, че вицето Харис по никакъв начин не е допринесла видимо за отношенията с Москва, освен с това, че е направила някои враждебни изказвания, предаде Ройтерс.

Попитан дали Русия е изненадана от решението на Байдън, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че събитията в САЩ през последните години са научили Москва да не бъде изненадана от нищо и че Русия има различни приоритети.

"В последните години това, което се случва в САЩ, ни научи да не се изненадваме от нищо", каза пред репортери Песков. "Не сме много изненадани", добави той. По думите му за Русия приоритет е постигането на целите на т. нар. специална военна операция в Украйна, която президентът Путин нареди през февруари 2022 година.

Засега Кремъл не може да направи заключение какво ще означава евентуална кандидатура на Харис за отношенията между двете страни. Пусков допълни, че до момента Москва не е забелязала принос от нейна страна, що се отнася до връзките между Русия и Съединените щати, освен че е направила някои враждебни изказвания.

"Имаше изявления, които бяха наситени с доста враждебна реторика към страната ни, но действията ѝ не са нито плюс, нито минус за отношенията ни", каза още Петков.

Казала Харис многократно е изразявала подкрепа за украинския президент Володимир Зеленски и обвинява Русия, че води "варварска и нехуманна" война.

Попитан дали Путин и Харис са се срещали или са имали някакъв контакт, Песков заяви, че "ако бъда честен, не помня да е имало какъвто и да било контакт между президента Путин и Харис".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Американското правителство няма задължението да допринася за отношенията с Русия. Кремъл също не допринася с нищо за добри отношения със САЩ, дори обратното, прави всичко за да ги влоши. Какво очакват тогава?
176
2
 
1
 
! Отговори
За Русия Камала преди 1 месец
е добре дошла. САЩ няма да се откажат от поредния си провал.
175
0
 
0
 
! Отговори
Жиката преди 1 месец
Неграмотници.
174
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Но пък Рашистан на Путин допренесе много за световният мир и той има заповед за арест за извеждане на деца от Украйна в Русия- ООН приема това за геноцид- а ние помним за едни Кремълски игри в целия бивш източен лагер/помните ли протестите/- западният свят ще ни вземе децата, норвежците чакат на границата да ни откраднат децата- е това не се случи но пък бащицата изби хиляди чужди и свои щото биле нацисти- е те такова объркано и пияно наркоманско обяснение е нямало в световната история...
173
11
 
6
 
! Отговори
Дядо Соци преди 1 месец
До 168 Няма значение Камала каква е по произход. Важното е да сложи аг-ресо-ра Путин , там където му е мястото.Разбута мира в света този х-ул-иг-ан.
172
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Товарищ Песков, вместо дрънкане на празни приказки по-добре се оглеждай за ниско летящи украински дронове над Кремъл, че руската ПВО е пълен провал.
171
11
 
7
 
! Отговори
Город Глупов преди 1 месец
Досега ми беше безразлична, но след поредните пясъчни глупотевини почти започвам да я харесвам. Щом не е допринесла с нищо за тези отношения, значи все пак се е справила сравнително добре...
170
3
 
10
 
! Отговори
порно героя преди 1 месец
се из празни на пясъка опят!!!
169
11
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Русия ясно е заявила Украйна няма да има не може да има доверие на бандеровците сащ и нато
168
10
 
11
 
! Отговори
Неутрален преди 1 месец
Мисля че се сещам, как най-лесно и сигурно да се стигне до мир. Русия като агресор да се изтегли и това е. Някак най-близо е до акъла. Много неадекватно ми звучи защитаващия се да спре да се защитава. Без значение, кой е нали, аз съм неутрален.
167
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Харис ще разбомби цялата тероросия чак до Масква
166
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе и Путин последния път искаше да се откаже от президенттската " надпревара" , обаче то пък да му се не види, всички кандидати все нещо падаха от високите етажи на сградите.Те така завалията отново стана призидент
165
0
 
5
 
! Отговори
666 преди 1 месец
Камала е индийка по произход, не арабка.
164
1
 
2
 
! Отговори
666 преди 1 месец
25 часовници по няколко стотин хиляди долара подаръци за приятелите на бащата
163
2
 
1
 
! Отговори
666 преди 1 месец
До хехе Прощавай, би ли ми разказал как живеят хората в Индия, където се състоя сватбата на века и се раздаваха на гостите подаръци часовници от по няколко стотин долара, грамадни хонорари, скъпи гости, скъп мизансцен и дресинг, продължила 6 месеца и т. н. и т. н. Най-богатият азиатец, 5тия подред милиардер, упорито повтарящи колко са скромни и същевременно демонстрирайки точно обратното. Би ли разказал
162
11
 
11
 
! Отговори
Коко преди 1 месец
Терорусия е в паника, защото вече има реален шанс Тръмпутин да загуби изборите. Владолф се надяваше неговото куче да спечели, но сега май ще трябва да се оттегли от Украйна. Щото Камала няма да спре да праща бомби на братята Укpи.
161
1
 
0
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 1 месец
Матиаш дай метлата......
160
1
 
0
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 1 месец
Баяно знаеше, че ако Нето умре.....
159
1
 
0
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 1 месец
Carefull for what you wish for, because you might just get it ....
158
7
 
8
 
! Отговори
@Color Conductor преди 1 месец
А защо пък Камала, трябва да допринася за нещо в отношенията с Русия ? Защо трябва да я интересува тази държава, дали изобщо съществува ?