Кремъл: Харис не е допринесла с нищо за отношенията с Русия

Изключваме няколко нейни враждебни изказвания
22 юли 2024 19:52, Инна Ангелова
189
Кремъл: Харис не е допринесла с нищо за отношенията с Русия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

След натиск от страна на демократите, Байдън се отказа от възможността за втори президентски мандат и обяви подкрепата си за Камала Харис. От Кремъл не останаха изненадани от действията в Щатите и казаха, че вицето Харис по никакъв начин не е допринесла видимо за отношенията с Москва, освен с това, че е направила някои враждебни изказвания, предаде Ройтерс.

Попитан дали Русия е изненадана от решението на Байдън, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че събитията в САЩ през последните години са научили Москва да не бъде изненадана от нищо и че Русия има различни приоритети.

"В последните години това, което се случва в САЩ, ни научи да не се изненадваме от нищо", каза пред репортери Песков. "Не сме много изненадани", добави той. По думите му за Русия приоритет е постигането на целите на т. нар. специална военна операция в Украйна, която президентът Путин нареди през февруари 2022 година.

Засега Кремъл не може да направи заключение какво ще означава евентуална кандидатура на Харис за отношенията между двете страни. Пусков допълни, че до момента Москва не е забелязала принос от нейна страна, що се отнася до връзките между Русия и Съединените щати, освен че е направила някои враждебни изказвания.

"Имаше изявления, които бяха наситени с доста враждебна реторика към страната ни, но действията ѝ не са нито плюс, нито минус за отношенията ни", каза още Петков.

Казала Харис многократно е изразявала подкрепа за украинския президент Володимир Зеленски и обвинява Русия, че води "варварска и нехуманна" война.

Попитан дали Путин и Харис са се срещали или са имали някакъв контакт, Песков заяви, че "ако бъда честен, не помня да е имало какъвто и да било контакт между президента Путин и Харис".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
12
 
5
 
! Отговори
123 преди 1 месец
До БългаринНе си българин, а убит ***. Едни и същи простотии пишеш ден след ден. Целувай американски гъзoвe и бъди щастлив. А с външни или вътрешни нужници руснаците са велика нация, чиято империя е жива и ще бъде дълго!
14
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тя за Рузия ли ще работи, или за САЩ??
13
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Недоумявам какво публикувате новина как някакви голтаци с БВП колкото на Мюнхен южните квартали се изказват как Кампала Харис не допринесла с нищо в отношенията им?! Абе, бедняци, вие не съществувате за цивилизовани свят, бе...
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръмп е мечтата на всеки диктатор, било в партия или държава, като Пеевски, Борисов, Доган, Копейката, Путин, Ердоган, Орбан и така нататък...
11
12
 
15
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Вчера един приятел се върна от Русия и разправя, че 90% от руснаците живеят без канализация и ползват външни тоалетна. Извън Москва и Петербург положението е страшна трагедия - някакви блата, няма пътища, разруха. Руснаците никога не са виждали друг живот като на запад при цивилизацията, и за това 90% гласуват за Путин.
10
8
 
16
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
Пескович ти ако знаеш жена ти фигуристката що бибитки извъртя долу в Гърция ше си обръснеш мустака:):):):)
9
12
 
22
 
! Отговори
Да бе! преди 1 месец
Какви отношения може да има една държава от Свободния свят, каквито са Съединените щати, с един терористичен феодален режим, каквато е Крепостна рус!
8
8
 
23
 
! Отговори
:) преди 1 месец
ПедоПутин наредил тридневна СВО, но куците руски орди не могат да свършат работата за 3 години. А нали щяха в Лондон да ходят, пак в Берлин бяха тръгнали? Клоуни бездарни!
7
10
 
22
 
! Отговори
Мъка преди 1 месец
Обаче се личи, че сме руска колония. Нон-стоп ни информирате какво мисли Русия за останалия свят. Пропагандата ни ми идва малко повече, макар че разбирам, че след като целенасочено ви отрязаха рекламите за хазарт, вече не можете и минимална заплата да плащате на миссирррките и трябва да публикувате каквото ви каже Кремъл.
6
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Калифорния по улиците на Лос Анджелис и Фриско обстановката е варварска. Бездомниците грабят магазини, боцкат се и пият алкохол на щедрите социални помощи. Нормален човек рискува да се разхожда там.
5
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кви отношения с военнопрестъпници??
4
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Илон мъск я нарече марионетка
3
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А за кво трябва да допринася? Кой му е зор за вас та ше допринася?
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Казала Харис многократно е изразявала подкрепа за украинския президент Володимир Зеленски и обвинява Русия, че води "варварска и нехуманна" война." - Не гледате ли какво публикувате, редактори няма ли тоя сайт? Казала Харис, Камала Харис все едно ви е май.
1
21
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е какво да допринесе тази кухоглава юрдечка? Затова се залива от смях при всеки въпрос - не знае какво да отговори. Всеки си има номер в живота.