Русия е загубила над 550 хиляди войници

Месеците май и юни са най-смъртоносните на фронта
23 юли 2024 22:45, Инна Ангелова
214
Русия е загубила над 550 хиляди войници
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Месеците май и юни са били сред най-смъртоносните заради офанзивата в района на Харков. Русия е загубила над 550 хиляди войници от началото на нахлуването в Украйна. Това съобщи адмирал сър Тони Радакин, началник на щаба на британската отбрана на конференция в Лондон, цитиран от Newsweek.

Радакин каза още, че на президента Владимир Путин ще му трябват пет години, за да върне армията до силата от февруари 2022 г., тъй като войната се проточва с малки изгледи за края й, пише още “Труд”.

Според британското разузнаване за два месеца руските въоръжени сили са загубили 70 хиляди войници, т.е. повече от 1100 души на ден. “Сега Русия постига тактически печалби“, като превзема населени места в Украйна “на огромна цена“, каза Радакин.

Към вторник украинската армия заяви, че войските на Москва са дали 568 980 жертви от февруари 2022 г., включително 1220 през предходните 24 часа.

От своя страна руското министерство на отбраната от доста дълго време не е излизало с официални данни за загубите. В началото на юни обаче Путин ги оцени за първи път. Според него съотношението на непоправимите загуби между Русия и Украйна е приблизително едно към пет, а за украинските въоръжени сили те възлизат на 50 хиляди души на месец.

“Въпреки че те са около 50/50 неотменими и санитарни“, поясни тогава Путин.

Тази оценка приблизително съвпада с данните на американското разузнаване, според които до края на 2023 г. руската армия е загубила около 120 хиляди войници, убити в Украйна. Подобна цифра цитира в началото на май френският министър на външните работи Стефан Сежурне, като обяви 150 хиляди загинали руски военни
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гонят 200... Но пък Запада загуби около 800 русофоба))
176
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Великобритания не може да преглътне загубите стотици са жертвите британски офицери воиниците несе знае точната бройка . Сащ притарпяха много загуби на жива сила и там са стотици натовски воиници мирът като мохи. Всичко ще излезне на яве
175
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Втората световна са загинали 7 милиона военни и над 20 милиона цивилни. Сметката е 27 милиона руснаци. Напрактика са били нужни години преди да се знае за количеството загинали цивилни. За това 20 - те милиона загинали цивилни са били съобщени значително по - късно. А, между другото, голяма част от загиналите са били от таканаречените украинци. На практика около половината. Понеже те са понесли първия удар. Само дето тогфава украинци е нямало. Смятали са себе си за чисти руснаци. Не като сега.
174
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин каза, че са 1 към 6, не 1 към 5.Авторите ви малко зле информирани. Е така се разпространяват лъжи и дезинформация. Образовайте си авторите.
173
1
 
5
 
! Отговори
НЕ-умен!! преди 1 месец
Смятайте колко НЕ-Умен е сър Тони Радакин след като повтаря като папагал украинската пропаганда. Тоя сър е по-НЕ-Умен он нашето КИРЕ Про100то., а то нашето Кире е мнооого НЕ-УМНО !!!То май-тъпотията и наглоста вървят ръка за ръка и са характерна ЕВРОДЖЕНДЪРЛЯШКА и ЛИБЕРАСТКА четра. Що се отнася до НАТО- там характерната черта е истеричен пинчарски ***, преминаващ вече в безпомощно квичене. Мдааа - в какви прекрасни времена живеем.
172
0
 
0
 
! Отговори
криг блиц преди 1 месец
До блицкриг 7 млн на фронта,а оставалите от глад и бомбардировки на мирни градове,и разстрели на жени и деца.
171
0
 
8
 
! Отговори
абе журналя преди 1 месец
вие като дращите квото са ви наредили,барем замисляте ли се малко?Това е половината им армия,и то след допълнителна мобилизация!Знаете ли какво е да се загуби ПОЛОВИН армия?Директна капитулация!И каква война,това е позиционен обстрел,защита на територии около населените с руснаци земи.Че то ако така беше,досега евроджендърите да са ги взели с един удар,а тях ги е страх та се ***...
170
3
 
13
 
! Отговори
Слава на Русия-Путин преди 1 месец
Ако Русия са изгубили толкова,значи укрите са загубили поне 1.5 милиона!
169
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Слава на Вовата!
168
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тонката Радкин бил казал....чудят се вече с какви глупости да държат морала.
167
1
 
6
 
! Отговори
блицкриг преди 1 месец
През 1945г Сталин обяви 7млн. загинали през ВСВ, през 1965 - Брежнев обяви 20 млн., през 1989г., Горбачов обяви за 27млн. Последните проучвания на руски историци- 42млн. Изводът - ще поживеем, ще видим.
166
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 1 месец
Руското командване:Повече са, повече, ама няма да ви кажем колко...(щото и те не знаят)
165
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
АМА НЕ СА ЛИ 55 МИЛИОНА??? - КАКВИ СА ТЕЗИ 550 ХИЛЯДИ???!!!...
164
12
 
4
 
! Отговори
1 преди 1 месец
руснаците загубиха много жива сила и още ще загубят. Те още не можеха да се възстановят от втората световна, сега вече съвсем ще им се разкаже играта. Мине ли съотношението мъже - жени една критична точка, всичко е загубено. Най-смешното е, че направиха тази война именно това да управят....
163
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хахахахаа пак някой си е смукал от пръстите.....тоя сигурно е имал предвид укропитециите. Те със сигурност са загубили между 550 и 750 хиляди. Руснаците да са загубили най много 70
162
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дядо ми беше воювал на Драва. На тях от щаба са им казвали, че загубите при една битка са нормални, ако са до 1%. В Украйна вече 27 месеца се водят битки. Цифрата е вярна.
161
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи, след още две години загубите на рашан ще са около 1 милион.
160
3
 
14
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
4. РФ има Щурмовици които са много по-мотивирани и подготвени съответно и по-смъртоносни. С други думи Руснаците независимо че атакуват имат по-малко убити. Ранени сьщо.
159
2
 
9
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
Отхвърляме медийните измислици и започваме да мислим ЛОГИЧЕСКИ. 1. Удари в тила на ВСУ с Герани, Крилати и балистични ракети - Летища, Складове, Казарми и най-болезненото накриване на учебните центрове с Касетни боеприпаси... (РФ след болезнен опит релокира по-далече в тила всичката тази инфраструктура) 2. Удари с ФАБ,ОДАБ и Касети с УМПК, ТОС и Лазерно насочвани арт снаряди иракети по фортификации на фронта(постоянни жертви на ВСУ) 3. Дронове - тук трябва да се признае има паритет
158
3
 
16
 
! Отговори
Тъй ли преди 1 месец
А украинците само 30 000 войника и кучето на 2-ра рота. Защо тогава украинските граничари убиват бягащи в Молдова украинци. То излиза, че за украинците е по-добре да са на фронта. Имат по-голям шанс да оцелеят отколкото от случайно попадение на ракета в Одеса. Защото като чета руските ракети и дронове ги свалят преди да излетят.