Русия е загубила над 550 хиляди войници

Месеците май и юни са най-смъртоносните на фронта
23 юли 2024 22:45, Инна Ангелова
214
Русия е загубила над 550 хиляди войници
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Месеците май и юни са били сред най-смъртоносните заради офанзивата в района на Харков. Русия е загубила над 550 хиляди войници от началото на нахлуването в Украйна. Това съобщи адмирал сър Тони Радакин, началник на щаба на британската отбрана на конференция в Лондон, цитиран от Newsweek.

Радакин каза още, че на президента Владимир Путин ще му трябват пет години, за да върне армията до силата от февруари 2022 г., тъй като войната се проточва с малки изгледи за края й, пише още “Труд”.

Според британското разузнаване за два месеца руските въоръжени сили са загубили 70 хиляди войници, т.е. повече от 1100 души на ден. “Сега Русия постига тактически печалби“, като превзема населени места в Украйна “на огромна цена“, каза Радакин.

Към вторник украинската армия заяви, че войските на Москва са дали 568 980 жертви от февруари 2022 г., включително 1220 през предходните 24 часа.

От своя страна руското министерство на отбраната от доста дълго време не е излизало с официални данни за загубите. В началото на юни обаче Путин ги оцени за първи път. Според него съотношението на непоправимите загуби между Русия и Украйна е приблизително едно към пет, а за украинските въоръжени сили те възлизат на 50 хиляди души на месец.

“Въпреки че те са около 50/50 неотменими и санитарни“, поясни тогава Путин.

Тази оценка приблизително съвпада с данните на американското разузнаване, според които до края на 2023 г. руската армия е загубила около 120 хиляди войници, убити в Украйна. Подобна цифра цитира в началото на май френският министър на външните работи Стефан Сежурне, като обяви 150 хиляди загинали руски военни
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
1
 
20
 
! Отговори
емо преди 1 месец
толкова много и не правят мобилизация, а воюват с останалите няколкостотин хиляди и се придвижват напред. интересно какви са загубите на украинците и ще се осмелите ли да напишете нещо за тях. според клоуна зеленски те са 30-40 хиляди, но въпреки минималните загуби украинците мобилизират куцо и сакато.
156
2
 
18
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 1 месец
Значи Русия е загубила милиони войници, докато според същите тези медии е направила ЕДНА мобилизация, Вагнер дето вербува еднократно 2 хил затворника е изместен в Африка, войските на Кадиров се прибраха по родните места още преди 2г и Русия отказва военна помощ от съюзника си Китай ДОКАТО ЕЖЕДНЕВНО НАСТЪПВА.... А Украйна е загубила САМО 30 хил. войника, прави вече ШЕСТА мобилизация/Насилствена/ лови украинци по улиците и Зеле ежедневно на Запад се оплаква че НЯМА оръжие, ракети и техника. Бре!
155
2
 
15
 
! Отговори
Батко Зеленския преди 1 месец
Цитирайте малко и истински западни медии.Те казват между 50-70к руснаци ,и умножено по 10 укроси.Какви са тия измисляци,които слушате и им пишете глупостите които бръщолевят.
154
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 179 Ха ха ха ха... ама верно ли "свободния свят"??? Кой ти заби в малкото мозъче това смешно клише? Светът на световния сатрап и прислужниците му бил "свободния свят" с тоталната цензура, масовото подслушване, полицейското насилие и беззаконие, с престъпните групировки и тоталната намеса във вътрешните работи на държавите, с отнемането на деца от семействата им, смените на пола и конфискацията на чужда собственост без законно право, постоянните грабителски войни и т.н. ...
153
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 1 месец
Mного са забавни тези 'течове' на инфо за Руските жертви..и винаги от Брит. мин. на отбраната идват..същите създадоха доста комични басни де ,защо да им вярваме сега..??! Явна, отчаяна, смехотворна инфо_война водят горките..! Безсилната злоба е голямо нещо ей..! Яко им 'бръкнаха' братушките хихихииии...
152
1
 
13
 
! Отговори
Батко Зеленския преди 1 месец
Последно,колко са?120к,150к,500к.Да вярваш на британец е все едно да чакаш от умрял писмо!Защо не се говори колко са гътнати бандеро,вците?От тях няма ли измрели?
151
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази пропагандна "новина" ми звучи като "една баба каза..." или вождът на ескимеското племе укитук от Канада информира, че температурите в Австралия са убили над 550 хиляди... ама не се знае какво - хомяци ли, хора ли или растения??? Фейк БГ винаги намира някой фалшименто източник, който нищо общо няма, но му цитира брътвежите.
150
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Направо пишете, че Русия е загубила над 550 милиона и спонсорите ви от "Америка за България" и Сорос ще са напълно доволни от поредния фейк пасквил, който публикувате.
149
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То толкова руска армия няма в Украйна,да не говорим,че жертвите са 1:8 и щом руснаците "имат " толкова значи Украйна е загубила над 4 милиона нещо ,което не се случило
148
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Войната на свободният свят срещу обединените диктатури трябваше да се случи, за да заживеем по добре, и ще завърши с крах на диктатурите! СЛАВА УКРАИНЕ!
147
5
 
9
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Те тия оръжия, ако визираш Ф16, никога няма да пристигнат. Не случайно се говори за доставки със срок 2027 година. Тоест, вие си мррете спокойно, ние 2027 година ще дойдем на ваше място със или без Ф16.
146
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като пристигнат оръжията, цифрите ще се подобрят, и от средно 1200 озъбени ватянки в день, ще се подобрят на 1500 парчета, според най песимистичните прогнози! Сега ватянкити все още се бият срещу укри, които са въоръжени с лопати!
145
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинската земя отново ще бъде руска, така както е било винаги. Слава на Русия.
144
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А украинските загуби даже вече не ги броят. То няма и смисъл. Явно чакат Украйна съвсем да се обезлюди, и тогава да я приемат в НАТО и ЕС. Така най-лесно ще може да я източат и разграбят.
143
4
 
13
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Украйна последните дни загуби огромни територии и хоп, веднага статии за руските жертви. Та те бяха 500к и преди година и ооловина. Още ли са толкова? Върнете някое предаване или статия година назад за да видите, че жертвите и тогава бяха 500к :).
142
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия дава минимум загуби, преди да настъпи пехотата, фабовете разчистват на километри напред, а в последните два месеца действат и в тила. Така, че тези данни са за успокоение на укрите.
141
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна губи повече от 2 000 войника на ден.
140
5
 
6
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Няма как, десетки ФАБ на ден да дават по-малки загуби. Замислете се. Това нещо като думне и нищо живо не остава. А такива неща думват по няколко на ден. С какво може да се похвали Умрайна? С неточните химарси? Няма как с калпава американска техника, да унищожиш повече противник от собствените ти загуби, та дори и да се отбраняваш. То дори е по-лошо, защото те фабилизират завинаги.
139
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинските загуби са над 2 милиона.
138
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В момента, руската армия е най-силната в света, обучена в реален бой и всички, които воюват са елитни войници, а не събирани от улиците насила.