Русия е загубила над 550 хиляди войници

Месеците май и юни са най-смъртоносните на фронта
23 юли 2024 22:45, Инна Ангелова
214
Русия е загубила над 550 хиляди войници
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Месеците май и юни са били сред най-смъртоносните заради офанзивата в района на Харков. Русия е загубила над 550 хиляди войници от началото на нахлуването в Украйна. Това съобщи адмирал сър Тони Радакин, началник на щаба на британската отбрана на конференция в Лондон, цитиран от Newsweek.

Радакин каза още, че на президента Владимир Путин ще му трябват пет години, за да върне армията до силата от февруари 2022 г., тъй като войната се проточва с малки изгледи за края й, пише още “Труд”.

Според британското разузнаване за два месеца руските въоръжени сили са загубили 70 хиляди войници, т.е. повече от 1100 души на ден. “Сега Русия постига тактически печалби“, като превзема населени места в Украйна “на огромна цена“, каза Радакин.

Към вторник украинската армия заяви, че войските на Москва са дали 568 980 жертви от февруари 2022 г., включително 1220 през предходните 24 часа.

От своя страна руското министерство на отбраната от доста дълго време не е излизало с официални данни за загубите. В началото на юни обаче Путин ги оцени за първи път. Според него съотношението на непоправимите загуби между Русия и Украйна е приблизително едно към пет, а за украинските въоръжени сили те възлизат на 50 хиляди души на месец.

“Въпреки че те са около 50/50 неотменими и санитарни“, поясни тогава Путин.

Тази оценка приблизително съвпада с данните на американското разузнаване, според които до края на 2023 г. руската армия е загубила около 120 хиляди войници, убити в Украйна. Подобна цифра цитира в началото на май френският министър на външните работи Стефан Сежурне, като обяви 150 хиляди загинали руски военни
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
3
 
3
 
! Отговори
Фитока преди 1 месец
Ха,ха,ха!Електората в Кралството ще е доволен от кабинетите досега.
136
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това са много точни данни, щом завършват на 980! Браво на украинските братушки! Гордея се с тях! Камала Харис ще продължи мисията на Байдън! В момента вече води с три процента пред перчема, според обществената нагласа!
135
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съвсем скоро украйната ще се сдобие с нов президент, и всички тука пишещи "Херои" ще си окачат по един портрет на Владимир Владимирович на стените. Независимо дали ще си признаете или не. Украйната (ако изобщо остане като субект), ще продължи жалкото си и безсмислено съществуване в състава на Русия. Парадоксът е, че това ще бъде най- доброто решение за украинците (друг е въпросът, че на повечето не им стига пипето да го осъзнаят в момента). А сега продължавайте да лаете - Керванът няма да спре.
134
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Gендарята и медийният планктон още правят сметки на задачи с пет неизвестни без ни едно число.
133
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами баба си ли търсят тия колхозници в чужда държава? Половин милион жертви и още толкова ранени и 1 мил избягали от рая на путинарко, нищо не е в сравнение с ладомора и ГУЛАГ.путинето е гола вода в сравнение със Сталин. Обаче все пак пиянката Елцин не мода да нанесе толкова трагедия за колхозниците колто джуджака.
132
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Истината е ,че няма украински мъже вече ! Мисирките си пишат платените от сооорос статийки и продухват кавала !
131
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Укрофашисткото ЦИПСО е като малко дете - "Хем насрано, хем засмяно"! Не стига, че ядат бой като "шкембе у дувар", ами и лъжат, че руснаците губят. Слава на братския руски народ, че трепе кафявата чума. Фашизмът, нацизмът и тероризмът нямат място в съвременното общество! Трябва да бъдат заличени веднъж завинаги от лицето на земята!
130
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
русия не е обявила колко войници е загубила тез прости българи знаят всичко
129
6
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Русия онищожи стотици американци и хиляди от НАТО в Украйна сащ и НАТО немогат да преглътнат загубите. Всичко което пишат медиите е лъжа сащ и НАТО участват от самото начало в Украйна . Западни и натовски *** мирът като мохи голям кеф
128
2
 
5
 
! Отговори
Нелсън преди 1 месец
Този ,,адмирал"лъже.А нашенските мутанти охотно го цитират.
127
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всеки ден украинското ЦИПСО ни убеждава, че Русия е пред катастрофа и колапс, а украинките се жалват в мрежите, че в Украйна няма електричество, няма вода, но най-страшното е, че лавиците в хранителните магазини опустяват. Гладът е по-силен от тока. На укропите им остава да се молят за спасението си на баткоБандера.
126
8
 
4
 
! Отговори
Урсула преди 1 месец
Хайде всички русофили и *** при джуджето,хайирлия да е,не само да пишат от диваните си ,ами да помагат на джуджето!
125
5
 
6
 
! Отговори
Мара общата преди 1 месец
То според шефа на британското разузнаване на тези пред ВВС през октомври 2022 г. Русия останала без снаряди и ракети и нямала приятели от които да вземе,а се оказа че през 2023 г. произвела три път повече снаряди от всички страни в НАТО според Пентагона.Е,тези си цитират украинското разузнаване,според което жертвите на украинците са 31000,но не Руси търси войници под дърво и камък.Е,британския данъкоплатец ще е доволен,че има полза от данъците му.
124
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не бяха ли 1 милион руските жертви, ингилизи смееешни? А по-смешното е че не давате украинските загуби, дето наркомана вече обяви пълна мобилизация за всички украинци минали през военна служба. Муахахахахахахахахаа....
123
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мда, излиза, че на фронта изобщо руснаци няма! Дъеиъ лъжците ви некадърни пропагандатори.
122
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я да видим, как се активизира пак тук украинското ЦИПСО! Русия започна войната с около 120 000 ~ 150 000 войника (според Буданов). После мобилизираха още около 330 000. В най- добрия за ВСУ- то случай 480 000. А били загубили досега 550 000. Е с кого се сражават тогава "хероите", дето всеки ден се бият с комендантските в градовете, само и само да си осигурят място на фронта в редовете на героичното ВСУ??? Излиза, че около 70 000 от ВСУ се сражават с останалата част от ВСУ само и само да потдърж
121
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За две години война очевидно жертвите от двете страни следва да са вече около милион, броят на ранени и инвалидизирани следва да са над 2 милиона, емигрантите сумарно са около 7 милиона, финансовите загуби - колосални и за двете страни . Войната очевидно няма да свърши скоро и тези загуби вероятно ще се удвоят до краят на 2024
120
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Заглавието е в служба на информационната война, но вчера Русия съвсем реално загуби един фронтови щурмовик Су-25, който беше свален с ПЗРК на Покровското направление, край Нью-Йорк. Пилотът успешно се катапултира и на минутата бе евакуиран от руска армейска спасителна група.
119
11
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 1 месец
Живота на Рууснака Не Струва- 5 стотинки......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
118
16
 
5
 
! Отговори
Слава на Украйна! преди 1 месец
Реялно РуZия е загубила досега над 3 милиона човека! Всеки ден славната Украинсска армия праща в небитието по 10 000 руски войници войници и 2000 чужди наемници. Русия е на привършване със живата сила.