Русия е загубила над 550 хиляди войници

Месеците май и юни са най-смъртоносните на фронта
23 юли 2024 22:45, Инна Ангелова
214
Русия е загубила над 550 хиляди войници
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Месеците май и юни са били сред най-смъртоносните заради офанзивата в района на Харков. Русия е загубила над 550 хиляди войници от началото на нахлуването в Украйна. Това съобщи адмирал сър Тони Радакин, началник на щаба на британската отбрана на конференция в Лондон, цитиран от Newsweek.

Радакин каза още, че на президента Владимир Путин ще му трябват пет години, за да върне армията до силата от февруари 2022 г., тъй като войната се проточва с малки изгледи за края й, пише още “Труд”.

Според британското разузнаване за два месеца руските въоръжени сили са загубили 70 хиляди войници, т.е. повече от 1100 души на ден. “Сега Русия постига тактически печалби“, като превзема населени места в Украйна “на огромна цена“, каза Радакин.

Към вторник украинската армия заяви, че войските на Москва са дали 568 980 жертви от февруари 2022 г., включително 1220 през предходните 24 часа.

От своя страна руското министерство на отбраната от доста дълго време не е излизало с официални данни за загубите. В началото на юни обаче Путин ги оцени за първи път. Според него съотношението на непоправимите загуби между Русия и Украйна е приблизително едно към пет, а за украинските въоръжени сили те възлизат на 50 хиляди души на месец.

“Въпреки че те са около 50/50 неотменими и санитарни“, поясни тогава Путин.

Тази оценка приблизително съвпада с данните на американското разузнаване, според които до края на 2023 г. руската армия е загубила около 120 хиляди войници, убити в Украйна. Подобна цифра цитира в началото на май френският министър на външните работи Стефан Сежурне, като обяви 150 хиляди загинали руски военни
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато драскача си съчинява текста. Русия превзе още 100 кв км
96
4
 
8
 
! Отговори
хахо преди 1 месец
Пак пишете тъпотии.А колко укри отлетяха към Великите ловни полета?
95
8
 
7
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 месец
Като е загубила Украйна 1,200,000 войници, защо все още не сте я превзели? Що тъй, бре съветски шyшoнu!?
94
3
 
0
 
! Отговори
асдаа преди 1 месец
До Шоп Добро, много добро и чак отлично.
93
4
 
2
 
! Отговори
асдаа преди 1 месец
До блатото РашистанДечко. Време в да порастеш.
92
5
 
8
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
"Това съобщи адмирал сър Тони Радакин" - тия са най-бомбастичните лъжци когато става дума за Русия. и тяхното мнение е излишно да го чуваме. Както и украинското в случая.
91
10
 
7
 
! Отговори
До Бонго Бонго преди 1 месец
Попадал съм на невероятни русожопu uдuoтu, на които рускияД язик е наврян в задното отверстие. Като евроатлантик се наложи да превеждам. Помогнах им, а след това същите kpeтeни ме охрачиха и оплюха, защото продължих на английски по желание на клиентелата от руский девушки.
90
14
 
8
 
! Отговори
блатото Рашистан преди 1 месец
Секретарка буди Путин в бункера му посред нощ: - Владимир Владимирович, търсят Ви едни украински военни... - А увряха им главите най-после - мърмори Путин - На кой телефон? - Те са дошли с белезниците за Вас лично, Владимир Владимирович ...
89
8
 
7
 
! Отговори
Хари преди 1 месец
Сметките са горе-долу точни. Като сметнем че Окрайна вече е загубила над 2 500 000 и то по данни от преди поне половин година, напълно в допустимата граница а сметките. До към края на годината Окрайна няма да има мъже с които да се размножава. Ноооо... ние сме насреща и ще им оправим популацията.
88
7
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
А Украйна - милион и половина?!
87
14
 
7
 
! Отговори
Do ######## преди 1 месец
Няма по-ограничен матрял от русожопата пacминa в България. Това е в резултат на загубата на Великите, непобедими и не/съкрушим СеСеСеРета, довели до психичен срив вярващите в победата на комЮнизЪмът друзя. Ние, европейците ви съчувстваме, но не можем и не искаме да ви помогнем.
86
2
 
6
 
! Отговори
До ######### преди 1 месец
Сложих ти плюс. Голяма мажоретка си. Идейно съм убеден, че и ти не си вярваш.
85
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Евроатлантизма и цивилизованата и развита пeдеpaстия глътна вода вече, каквото и да ви казват. Днеса докато си ъпдейтне речника ще ги закрият
84
7
 
13
 
! Отговори
######### преди 1 месец
Русофили са почти всички етнически истински българи. Останалите знаем какви сте. Не сте от тези ширини. Ходете си от там откъдето сте дошли. Малаазия , Диарбекир , Индия. Достатъчно сте ни клали пет века.
83
1
 
7
 
! Отговори
запознат преди 1 месец
До "Българин", Да бе, верваме ти, по скоро на твоя преател! То няма интернет, включително Google street view, youtube, дзен и т.н.
82
1
 
9
 
! Отговори
До бУлгУрин-91 преди 1 месец
Ти и твоят прЕЯтел не сте излизали от махалата,ама иначе проценти спрягаш,пълен смешниk си ти и нищо повече
81
3
 
6
 
! Отговори
Монголец до българин преди 1 месец
Идваме да ви вземем клозетите, бухахахаа
80
12
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Вчера един приятел се върна от Русия и разправя, че 90% от руснаците живеят без канализация и ползват външни тоалетна. Извън Москва и Петербург положението е страшна трагедия - някакви блата, няма пътища, разруха. Руснаците никога не са виждали друг живот като на запад при цивилизацията, и за това 90% гласуват за Путин.
79
7
 
10
 
! Отговори
До Статистик преди 1 месец
Ти сам потвърждаваш, че на страната на Украйна се сражават граждани на развити цивилизовани държави ! Хайде кажи сега какви наемници се бият на страната на Русия !
78
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Евроатлантизма и пeдеpaстиятa скоро в лудницата и каторгите където им е мястото