Започнаха най-ожесточените боеве в Донецка област

Руската армия е превзела село Пивден
31 юли 2024 08:08, Стела Стоянова
288
Започнаха най-ожесточените боеве в Донецка област
Снимка БГНЕС, архив

Руската армия заяви, че е превзела село Пивден в украинската Донецка област, предаде Ройтерс.  

Пивден се намира на около 6 км югоизточно от гр. Торецк - украинска крепост и въгледобивен град, към който Русия започна да настъпва през юни.

В изявление на генералния щаб на украинската армия, разпространено тази нощ, се казва, че през последните 24 часа руските сили са се опитали да пробият украинската отбрана край Покровск 15 пъти. В текста не се споменава нищо за село Пивден, отбелязва Ройтерс.

Украински военни блогъри категорично отхвърлиха предположенията, че руски войски може да са си проправили път към Торецк, но казаха, че в районите около града се водят тежки сражения.

Данни на украинските власти сочат, че преди войната населението на Пивден е възлизало на 1404 души, а жителите на Торецк са били около 30 000.

Настъплението на Русия към Торецк предизвика едни от най-ожесточените боеве в Донецка област. Същевременно руски военни части се придвижват и към украинския транспортен център Покровск, който се намира на около 70 км западно от Торецк. Генералният щаб на украиснката армия е регистрирал руски 40 нападения на Русия в сектора на Покровск.

Руската армия заяви в неделя е превзела две села на подстъпите към Покровск - Прогрес и Евгениевка, отбелязва Ройтерс. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още по темата: РусияДонецка област
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хубавото на соца беше че не можеш да разбереш кой е работник,селянин или интелигент! Всички бяха еднакво прости!
156
0
 
2
 
! Отговори
чоеечност преди 1 месец
Няма доводи, които да оправдават агресията. Всяка форма на екстремизъм е неоправдана. Укри, *** - всички умират за целите на самозабравили се политици. Само нехора могат да се радват на случващото се и да насаждат омраза и ненавист. Само нехора тръгват да убиват за пари и от уж патриотични чувства. Само *** могат да вярват, че след "победата" те лично ще спечелят нещо от цялата тази разруха.
155
1
 
0
 
! Отговори
До 168 преди 1 месец
А ти що просиш тук и раздаваш.евтини лозунги и не знаеш нищо за България
154
1
 
2
 
! Отговори
До 166 преди 1 месец
Ако го напишеш още веднъж и ще стане вярно ли? Работник ли си, айде отивай да работиш, кво дремеш тука?
153
4
 
3
 
! Отговори
Русофил преди 1 месец
До 162: интелигенция през соца? Че те бяха първото нещо което беше избито през 1944 от въшкарниците когато окупатора ги сложи за местни бекове. А и през соца на хора с висше се гледаше лошо, те взимаха по ниски заплати защото идеологията беше, че колкото по пропаднал и *** си, толкова по читав социалист си. Затова образованите взимаха по 80-100 лева, а бачкатора взимаше 200 лева плюс каквото открадне.
152
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напротив не си умен. Точно в соца имаше класи. Работническо селска класа и интелигенция. Образовани и умни хора които живееха добре. Необразованите им завиждаха и събориха соца. Реститутите се възползваха и хитреците. Псевдодемокрация.
151
0
 
2
 
! Отговори
До 164 преди 1 месец
Аре бегай да просиш на друго място
150
4
 
1
 
! Отговори
До 163 преди 1 месец
Не е вярно бе, соца имаше върхушка и бедняци! Рухна от мизерия, нищо друго! Ще променяте реалността с глупости в медиите! То пък колко трябва да е слабоумен човек, че да ви вярва?
149
0
 
3
 
! Отговори
До 161 преди 1 месец
Знам го ,ама има и такива, които умишлено не искат да го променят като раздават евтини просешки лозунги
148
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напротив не си умен. Точно в соца имаше класи. Работническа класа селяни и интелигенция. Образовани и умни хора които живееха добре. Необразованите им завиждаха и събориха соца. Реститутите се възползваха и хитреците. Псевдодемокрация.
147
0
 
2
 
! Отговори
До 159 преди 1 месец
Ама в Уколандията ти просяк пак бъркаш държавите
146
0
 
1
 
! Отговори
До 158 преди 1 месец
Има всякакви хора! Има хора и на Марс да отидат , няма да се променят! Това не го ли знаеш?
145
2
 
1
 
! Отговори
чувак преди 1 месец
При соца се произвеждали компютри Правец, обаче в къщи никой нямал. Сега и баби и деца ползват гадните западняшки изобретения.
144
4
 
3
 
! Отговори
ДО 156 преди 1 месец
Е как няма руснаци, той Президента ни е руснак?!
143
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При соца нямаше класа, той като идеология отричаше класовете различия! Имаше партийна олигархия и еднакво бедни, плюс, минус 100-200 лева! На босовете парите никой не знаеше, а тези които се интересуваха приключваха зле земния си път! Системата се крепеше на медийна цензура и репресивен апарат-МВР и МНО!
142
0
 
2
 
! Отговори
До 152 преди 1 месец
Е да те украинците само го показват,а руснаци от две години в България няма,ама просяка от къде да знае тая работа като не е стъпвал в България
141
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пивден не е село, а предградие, агломерация на гр. Торецк. Руските войски го превзеха напълно, заедно с още 2-3 други предградия и вчера навлязоха в гр. Торецк.
140
1
 
3
 
! Отговори
До 148 преди 1 месец
И имаше нещо като средната класа хората не бяха богати ,ама не бяха и бедни.Всеки си имаше жилище работа и само трябва да си нещо сбъркан,за да извършваш престъпления, То така е в ЕС сега,ама на украинския тролей как да го обясниш.Единствената разлика,е че в ЕС живеят под наем, защото собствено жилище да имаш е скъпо
139
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Запада разбра това което ние си го знаехме че украинците са руснаци. Там има гражданска война. Трябва сами да се оправят. САЩ се лакомят за ресурси и влияние но Европа не е точно така.
138
5
 
3
 
! Отговори
Русофил преди 1 месец
До 148: каква средна класа през соц Абе? Всички бяха еднакво бедни и мизерни, това ли ти е средната класа? Като в Северна Корея понеже всички са еднакво мизерстващи значи има средна класа? Това, че всички нямат не прави населението средна класа.