Започнаха най-ожесточените боеве в Донецка област

Руската армия е превзела село Пивден
31 юли 2024 08:08, Стела Стоянова
288
Започнаха най-ожесточените боеве в Донецка област
Снимка БГНЕС, архив

Руската армия заяви, че е превзела село Пивден в украинската Донецка област, предаде Ройтерс.  

Пивден се намира на около 6 км югоизточно от гр. Торецк - украинска крепост и въгледобивен град, към който Русия започна да настъпва през юни.

В изявление на генералния щаб на украинската армия, разпространено тази нощ, се казва, че през последните 24 часа руските сили са се опитали да пробият украинската отбрана край Покровск 15 пъти. В текста не се споменава нищо за село Пивден, отбелязва Ройтерс.

Украински военни блогъри категорично отхвърлиха предположенията, че руски войски може да са си проправили път към Торецк, но казаха, че в районите около града се водят тежки сражения.

Данни на украинските власти сочат, че преди войната населението на Пивден е възлизало на 1404 души, а жителите на Торецк са били около 30 000.

Настъплението на Русия към Торецк предизвика едни от най-ожесточените боеве в Донецка област. Същевременно руски военни части се придвижват и към украинския транспортен център Покровск, който се намира на около 70 км западно от Торецк. Генералният щаб на украиснката армия е регистрирал руски 40 нападения на Русия в сектора на Покровск.

Руската армия заяви в неделя е превзела две села на подстъпите към Покровск - Прогрес и Евгениевка, отбелязва Ройтерс. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още по темата: РусияДонецка област
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Навремето много българи си доведоха жени от СССР. Тия жени си отживяха тука с апартаменти къщи коли заплати премии и прочие. На някои от тях бг мъжете им починали. Те се сетили че са украинки и сега моля ви се бежанки на Запад.
176
6
 
2
 
! Отговори
Русофил преди 1 месец
До 167: и защото образованието беше на почит затова "образованите социалисти" мятат пари през терасата на плодовете на социализма наречени роми, затова същите тези образовани социалисти си хвърлят *** през терасата, храчат и плюят без дори да погледнат дали отдолу минава човек, гласуват за Боко защото им приличал на бай Тошо и куп други примери как на хартия образовани, а реално нищо незнаещи произвеждани на конвейер продукти на социализма.
175
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
соц, не знам русофилите дали са чели тази руска класика, но знам, че бендеро-нацистите разрушиха паметника в Киев на автора-киевлянин на тази руска класика.
174
0
 
3
 
! Отговори
до 177 преди 1 месец
Това е било преди 100 години. То ако е така, да вземем да четем "Добрия войник Швейк". също е много поучителна. Или пък "На западния фронт нищо ново". голям си интелигент.
173
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Запада разбра това което ние си го знаехме че украинците са руснаци. Там има гражданска война. Трябва сами да се оправят. САЩ се лакомят за ресурси и влияние но Европа не е точно така.
172
0
 
4
 
! Отговори
До 175 преди 1 месец
Има мухи,ама в главата ти само
171
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди много дни Блинкин твърдеше, че Пиндостан е насочил, отправил F-16 в Украйна. Руснаците ги чакат с нетърпение да ги пратят при Леопардите, Челенджърите и Абрамсите. Горят от нетърпение да приберат обявения бонус от 15 млн рубли.
170
1
 
8
 
! Отговори
До 177 преди 1 месец
Гледаха я , защото след третия ден почваше да прави "парцали " така става като няма консерванти,ама имаше и друга не само обикновена,и както се казва кеф ти риба кеф ти паламуд
169
4
 
0
 
! Отговори
до 178 преди 1 месец
Не така агресивно, бе чувак. Това беше просто по Булгаков. Не съм го измислял аз :D
168
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До соц - А ти, като си чел, поинтересува ли се кога е писана книгата, кой период обхваща, та дори и кога е починал авторът, пак може да ти помогне. Механично да шляпнеш откъс извън контекста не е много коректно.
167
0
 
0
 
! Отговори
До 175 преди 1 месец
Е ще ти дават един шут накрая , защото си нагъл
166
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хвърлят се огромни бойни части срещу села и малки градчета, очаквано там защитата е по-слаба, да се покаже все някакъв успех! Броя на убитите в руската армия е ужасявящ и това се крие от обществото, включително и с наказателни мерки и затвор!
165
3
 
7
 
! Отговори
До 174 преди 1 месец
Къде не са носили, имаше бира и обикновената издържаше 3 дни , защото нямаше консерванти
164
6
 
0
 
! Отговори
соц преди 1 месец
Дайте ми нарзан помоли Берлиоз. Нарзан няма отговори жената в павилиона и необяснимо защо се докачи. А бира? дрезгаво се поинтересува Бездомни. Ще я докарат привечер. Какво имате тогава? попита Берлиоз. Кайсиев сок, само че е топъл каза жената. Добре де, давайте, давайте!Кой от русофилите е чел тази руска класика?
163
1
 
3
 
! Отговори
До 172 преди 1 месец
Тоя е украински тролей и нищо не знае за България и си мисли ,че тук е било като в неговата Урколадия
162
3
 
1
 
! Отговори
до 170 преди 1 месец
Стига с тези банани, бе. Те бира не носега вие банани та банани :D
161
0
 
3
 
! Отговори
До 170 преди 1 месец
Да и всичко беше истинско,а не като сега,ако си ял кренвирши значи си ял всичко.И сиренето беше сирене и кашкавала беше кашкавал,а не ония ден купувам един за 19.50 и като го сложих да правя сандвичи се разтече мазнина и една жълта топка остана
160
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Русофил - Не знам кога си се пръкнал и къде си живял, но точно по соца образованието беше на почит. И на ниво! И на вишистите се гледаше отдолу нагоре, с уважение. Хората се стремяха към знание, не като сега към купуване на дипломи, щото да се Фалиш, че имаш виШУ.
159
0
 
0
 
! Отговори
До 169 преди 1 месец
Е в Уколандията ти може и така да е било и сега и тук си носите украинска простотия,ама не върви
158
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 133 - По повод " нямаше банани и портокали". Имаше ги по празниците само, но за предпочитане е, защото бяха истински вкусни, ароматни и сочни плодове. А сега всеки ден, ама фуражни банани, а от портокалите и лъжица сок не можеш да изкараш, някакви съсухрени и смотани.