Молдова тръгва по пътя на Украйна, заплаши Медведев

Някои среди в Кишинев фалшифицирали историята
2 авг 2024 13:02, Елка Василева
421
Молдова тръгва по пътя на Украйна, заплаши Медведев
Снимка: архив, БГНЕС

Молдовските власти, хвърляйки вината за глада през 40-те години на миналия век върху Съветския съюз, тръгват по пътя на Украйна, където от официалното признаване на Гладомора до триумфа в политиката на неонацистките военизирани формирования минаха буквално 10 години. Това написа в профила си в руската социална мрежа "ВКонтакте" заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, предадоха руските агенции.

"В Украйна пътя от официализиране на "гладоморските приказки" през 2006 г. във вид на съответен закон до създаването през 2014 г. на първия нацистки батальон, а впоследствие и на полка и бригадата "Азов", отне по-малко от 10 години", напомни Медведев.

"Това са все брънки от една и съща верига - фашизация на страната и създаване на атмосфера на омраза в обществото", подчерта бившият руски президент и допълни:

"Всичко това идва от "игрите с историята". Нека не играем с нея толкова безотговорно, за да не се окажем накрая изправени на прага на поредната война. Нима Молдова иска наистина да сподели съдбата на Украйна?".

В поста си Медведев говори за фалшифициране на историята от някои среди в Кишинев, които да реабилитират истинските виновници за една трагедия. Той добави и че истинските виновници за тази трагедия са широко известни и това са били Третият Райх, неговите сателити и помагачи. "Не на последно място в тази позорна графа стои Румъния", посоча Медведев.

По думите му председателят на управляващата в страната Партия на действието и солидарността (ПДС) Игор Гросу, които излезе с инициатива за признаване на глада в Молдова за геноцид, "не може да не знае" как през 1943-1944 гг. "се разграбваше и разрушаваше стопанството на окупираните територии на "губернаторството Транснистрия", голяма част от които днес влизат в състава на Молдова". Медведев подчерта, че в хода на тази операция в Кралство Румъния е било изнесено на практика цялото промишлено оборудване. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
316
5
 
15
 
! Отговори
Новини преди 1 месец
Руски войници са звъняли у дома в Русия през украински телефони на убити цивилни.
315
6
 
13
 
! Отговори
УЖАС МОЛДАВЦИ! преди 1 месец
КРИЙТЕ ТОАЛЕТНИТЕ!
314
6
 
13
 
! Отговори
МИРОТВОРЕЦ преди 1 месец
НА КРЪВОЖАДНИТЕ ТЕРОРУСТИ НЕ ИМ СТИГА СМЪРТТА В УКРАЙНА. ИСКА ДА СЕЕ СМЪРТ И В МОЛДОВА И В РУМЪНИЯ, В БЪЛГАРИЯ, ГЪРЦИЯ, ПОЛША, УНГАРИЯ И ДРУГИ. ТРЯБВА ДА БЪДАТ С П Р Е Н И!!!!!
313
12
 
5
 
! Отговори
До.309 преди 1 месец
Имаш украински копейки това всички го знаем
312
9
 
6
 
! Отговори
До.308 преди 1 месец
Е те "умните" просяци не разбраха ,че да не харесваш нагли просяци няма нищо общо с русофилството
311
5
 
3
 
! Отговори
До.319 преди 1 месец
Е за 5 долара, какво ли не прави човек
310
9
 
4
 
! Отговори
До 317 преди 1 месец
Ами, айде де той Зелето нали това иска ,а пък НАТО не го иска него
309
5
 
14
 
! Отговори
След като преди 1 месец
Най -про руската държава Молдова плюе на руснаците и вечните руски приятели арменците се обръщат към запада и късат с Москва и държави като Швеция с 200 години неутралност влизат в Нато значи Руската *** няма нищо което да предложи вече
308
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До УКРАИНЕЦАНе видях, някой руснак да е казал, че украинците са "гадняри", даже понякога се опитваха да ги защитават и казаха, че не са водили война с Украйна и украинците, а с 50 държави от запада, но честно казано, на запада и Зеленски, не им пука и ги пращаха за пушечно месо за собствените си интереси и украинците са ПРИНУЖДАВАНИ да воюват, извършват геноцид над тях. НАТО трябва да се разпадне, за да няма конфликти, трагедии, смърт повече, а Украйна да се прибира в родината си Русия!
307
4
 
1
 
! Отговори
До 315 преди 1 месец
Кога на 31 февруари ли
306
7
 
10
 
! Отговори
ВРЕМЕ Е. преди 1 месец
НАТО ТРЯБВА ДА ОБЯВИ ВОЙНА НА РУСИЯ.
305
7
 
5
 
! Отговори
До 313 преди 1 месец
Ами тук се чуват наглярите на Илашчук дето все им се привиждат руснаци, защото не познават нас българите
304
11
 
13
 
! Отговори
Слава Україні преди 1 месец
ЕВРОПЕЙСКА РУС (УКРАЙНА) ще победи АЗИАТСКА РУС (МОСКОВИЯ)
303
8
 
6
 
! Отговори
До 309 преди 1 месец
И твоя Уколандията, какво общо има с Европа и ЕС бе украински просяк, който няма реална самооценка и му се провиждат руснаци
302
6
 
10
 
! Отговори
Абе оня б.о.к.л.у.к преди 1 месец
Митруфинска защо хич не се чува вече ? Нали много знаеше до скоро ?
301
5
 
10
 
! Отговори
ДА ГИ СПРЕМ! преди 1 месец
ТЕРОРУСИТЕ ПРОТЯГАТ ОКЪРВАВЕНИТЕ СИ РЪЦЕ, ВСЯКА С ПО 3 КРАДЕНИ ЧАСОВНИКА НА НЕЯ, КЪМ СУВЕРЕННА МОЛДОВА. ТРЯБВА ДА БЪДАТ СПРЕНИ!!!!!!
300
6
 
4
 
! Отговори
Русия трябва да преди 1 месец
Закрие - всяка Вражестка Държава, Русия Не може да си Позволи да има Вражески Държави в близост до себе си!
299
2
 
2
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНИ ВЪННН!! ! преди 1 месец
Имааам... имаааааааммм....
298
6
 
12
 
! Отговори
УКРАИНЕЦА преди 1 месец
Тъпитe Русофили ако някой ги беше питал преди години дали харесват Украйна, щяха да кажат "Да, ета РАЙ Земли!!! Я люблю Украини!!!" ама сега, понеже Путин им пропържи мозъка чрез различните фейсбук страници и телеграм групи, они смятат че Украйна е най-гадната държава на планетата, даже няма такава държава - не съществувала. Иначе преди: "Я люблю! Да! Да! Я говарит с вами! Да да!"
297
8
 
4
 
! Отговори
До 303 преди 1 месец
Само дето тук не ти е Урколадия и нямаш право на глас колко и да се прозяваш