Русия изтегли част от войските си в Украйна за да се защити

Те са били преместени в Курск
13 авг 2024 18:40, Нели Христова
215
Русия изтегли част от войските си в Украйна за да се защити
Снимка: БГНЕС

"При изтеглянето на силите си от окупираните райони в украинския юг и прехвърлянето им в Курск , Москва е продължила" съобщи представителят на украинската армия Дмитрий Лихновий пред "Политико".

Продължаващата агресия на Украйна в пределите на Русия предизвиква недоумение в Москва. Владимир Путин изрази гнева си след украинското нахлуване и окупация на десетки селища и големи парцели земя в Курска и Белгородска област.

"Русия е преместила някои свои части, както от Запорожка област, така и от Херсонска област в южната част на Украйна", заяви Лихновий.

Генералният щаб на украинската армия съобщи, че руските войски продължават настъплението си в Покровск и на други места в Донецка област.

На 12 август на нажежена среща, местните власти обясниха на Путин как украинските сили са обходили руската отбрана в южната част от миналата седмица, което е предизвикало масовата евакуация на близо 200 000 души .

Докато Украйна завземаше територии, руските командири първоначално омаловажаваха нападението, настоявайки, че военните контролират нещата. Седмица по-късно Украйна вече контролира поне 1000 кв. км от руската територия.

Нахлуването повиши моралния дух в Украйна и същевременно подкрепи западните съюзници.

В Москва съюзник на Путин обвини руските военни, че не са били подготвени да предотвратят украинската атака, и добави, че руските гранични войски са получили информация за продължаващата украинска атака едва в последния момент, което им е оставило малко време за действие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от Русия
Шамар в лицето на Путин: Руснаците са шокирани от украинската атака в Курск
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Интензифицирането на бойните действия и разширяването на фронта само ускорява агонията на Украйна
191
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А някой знае ли каква точно част от белгородска област се контролира от Украйна ? Операцията в Курска област е аналогична на тази в харковска и по задействани сили и по превзети територии... Резултата е, че либералите в Кремъл изгубиха почва за поредния договорняк
190
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До опорка Русия влезна за да не пусне нато в покрайна, само *** като тебе не са разбрали още, явно не хващате новините под моста
189
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
укропите не могат да опазят дори собствената си теротирия, дори и когато е тежко укрепена и окопана, не е нужно да си велик стратег за да осъзнаеш, че няма да могат да задържат нищо в Курск - с дълга логистична линия и без никакви укрепления. Това което укропите правят не е опит за победа - а загуба в яд.
188
5
 
1
 
! Отговори
опорка преди 3 седмици
Нападнахме Украйна ,защото за 10 г. украинците избиха 14000 руснаци. А досега, само за 2 г. война Путин могилизира над 100 000 руснаци. Слава на путин ......гробокопача на руската империя.
187
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
както и предишната велика укро офанзива, и тая не успя повече от няколко селца преди да забуксува и умре в калта
186
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
хаха нищо не са местили, продължават да мачкат в Донбас, а укропите за пореден път се поднасят на тепсия, няма как да улеснят Русия повече от това - сами да си пратят последните сили точно в дупката, оставена от Русия за казан, укропа е като дивеч който сам се корми и влиза в казана
185
1
 
4
 
! Отговори
Я па ти.. преди 3 седмици
До Анонимен 179 Никакви протести не е имало от Европа и САЩ , та камо ли у нас срещу избиването на руснаци в Украйна. Не си измисляй. Дори Русия мълчеше като неми.
184
2
 
4
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 3 седмици
Това беше целта на Зеленски. Указа се по голям стратег от Путин.
183
3
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 седмици
Територията в Курска област, освободена от ВСУ, в момента юридически е ничия. Просията не упражнява суверенитет върху нея, Украйна заяви, че няма интерес да я анексира. Просто я ползват временно за бойно поле. При това положение трета страна, ако има желание и възможности, може просто да си постави ракетите със среден обсег (до 500 км), в който случайно попада и Кремъл и с полетно време под 50 секунди.
182
10
 
6
 
! Отговори
Конфуции преди 4 седмици
Той Напольон така го подмамиха да нахлуе, ама колкото по-навътре навлизаше, толкова по-дълбоко затъваше. И накрая сдаде багажа. Който не помни историята е обречен да я повтори.
181
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Съветския съюз не трябваше ли да навлиза на територията на Германия през Втората световна? Ето, значи всичко е наред.
180
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Упси. :) А чий фронт сега ще пострада :)
179
4
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 4 седмици
Това не е агресия на Украйна в русия, а нормална ответна реакция като при война срещу истинския агресор.
178
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Сега украинците са герой а забравихте когато България, както и САЩ и други европейски държави внасяха протестни нови срещу Украйна за избиване на мирно население. Това пропагандата наистина е страшно нещо.
177
10
 
12
 
! Отговори
XA XA XA преди 4 седмици
Поредното "смело" отстъпление на т.нар. непобедима красная армия
176
11
 
3
 
! Отговори
До 175 преди 4 седмици
На тая украинска психиатрия няма ли още ограда
175
6
 
4
 
! Отговори
Здрасти преди 4 седмици
Хохлия и Русия не ги мислете, а се чукнете у кратуните кво ще се случи у нас като се заритат вече наистина атовете. Щото 90% сте компост от сега...
174
13
 
13
 
! Отговори
аз преди 4 седмици
Аз хиляда пъти писах тук, че войната ще се обърне. И украинските аскери ще забият жълтосиньото знаме над Кремъл. А по улиците на Москва ще патрулират украински танкове и солдати. Ама тогава никой не ми вярваше. Е СЕГА УВЕРИХТЕ ЛИ СЕ, ЧЕ СЪМ ПОЗНАЛ И ВИ КАЗВАХ ИСТИНАТА? Видяхте ли какво стана? А?
173
14
 
13
 
! Отговори
аха преди 4 седмици
Фантазиите на Зеления и феновете му продължават. Продължава и изтребването на украинската армия, както и на немалко количество натовци. В крайна сметка, всеки сам прави избора си.