Руската национална гвардия пое охраната на Курската АЕЦ

Ще обърне специално внимание на украинските дронове
14 авг 2024 12:18, Елка Василева
79
Руската национална гвардия пое охраната на Курската АЕЦ
Снимка: архив, БГНЕС

Руската национална гвардия „Росгвардия“ съобщи днес, че е поела охраната на Курската АЕЦ, предаде Ройтерс.

„Росгвардия“ съобщи, че е предприела специални мерки и ще обърне специално внимание на украинските дронове в района на атомната електроцентрала.

Още по темата
„Активно се приемат специални мерки за противодействие на дронове. Частите на „Росгвардия“ водят разузнаване на местността, наблюдават движението на противника, идентифицират скрити опорни позиции на ВСУ (Въоръжените сили на Украйна), коригират артилерийския огън, провеждат дистанционно миниране на позициите на ВСУ", уточниха от гвардията, цитирана от руските агенции.

Междувременно руската рубла се срина спрямо американския долар, след като достигна 10-месечно дъно вчера, но след това се повиши малко, заради риска от ескалация на фона на най-голямата украинска атака на руска територия от началото на войната.

В 07:45 ч. местно време тази сутрин стойността на рублата беше с 1,7% по-ниска, като се разменяше 92,10 рубли за долар, става ясно от данните на Лондонската стокова борса. Руската валута е загубила 8,5% от стойността си след началото на украинската атака на 6 август.

„Руската валута се върна към отслабване спрямо долара и еврото, видно заради ескалиращите геополитически напрежения“, каза пред Ройтерс анализаторката Елена Кожухова от инвестиционната компания „Велес Капитал“.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от Русия
Августовското проклятие: 24 г. след потъването на "Курск" нова криза пред Путин
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тия "гвардейци" на снимката само да видят украинец наблизо и ше се oсерат до ушите!
62
9
 
1
 
! Отговори
Този преди 3 седмици
силно се надявам, хохлите да ударят АЕЦ-а и да се свършва с тази цялата лайнотия
61
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украинските терористи са за разстрел. Две години след взривяването на газопровода "Северен поток" главният прокурор на Германия Йенс Ромел е издал европейска заповед за арест на украински гражданин, живеещ в Полша. Има и други замесени терористи.
60
0
 
4
 
! Отговори
Павел преди 3 седмици
Абе до преди 13 дена Русия беше пълно затъмнение, сега пощальон да занесе писмо се знае и се обсъжда :D Колко лесно се манипулира обществото само, не е истина!
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тея сигурно са много среиозни, спецназ :))) едният си е сложил калпака на уволнение, другия си толпли макарите, голема охрана хахаха
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Бумм, командира на ахмаците една седмица пътува за Курска област и неможе да допътува
57
4
 
6
 
! Отговори
До 55 преди 3 седмици
А Зеленски изпари тук неговите да развяват евтини лозунги,че трябва да се проси,Дай Бате на Украйна някой лев жината болен дицата и той
56
4
 
4
 
! Отговори
Бумм преди 3 седмици
Командира на спецназ "Ахмат"заяви днес че ВС на Русия,приключват блокирането на украйнските воени и наемници в Курска област.
55
7
 
6
 
! Отговори
лошо преди 3 седмици
Путин нещо много се е размекнал, сигурно от старост или от прекалена грижа към цивилните украинци.............някой друг по-твърд руски лидер на мястото на Путин, като Жириновски или Медведев досега да е сринал Киев със земята!!!
54
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А какво стана с оня град, Студжа ли беше? Превзеха ли го вече непобедимите украински войски този град Студжа?
53
6
 
9
 
! Отговори
за АЕЦ Запорожие преди 3 седмици
АЕЦ Запорожие е строена от руснаците, когато и Русия и Украйна бяха в СССР........но империята СССР се разпадна, след това Запорожка област беше анексирана от Русия с демократично проведен референдум и е нормално Русия да поеме контрола над АЕЦ- Запорожие . а в момента Украйна се командва от нелегитимен президент с изтекал мандат...........освен това не може един терористичен режим, като този в Киев, да има контрол над атомни централи.......всяка атомна централа е потенциална атомна бомба!!!
52
6
 
8
 
! Отговори
ъ преди 3 седмици
Щом са пратили хайлазите от Росгвардия, значи реална опасност за АЕЦ-а няма. Всъщност, доколкото схващам, преобладаващата част от вкараните в Русия украинци са се разпръснали на малки групички, с по 1-2 бронирани машини. Крият се из горите и полята, от време на време се появяват край някое населено място. Така "държат под контрол" сумати територия. Реално значителното присъствие на ВСУ е на около 10 км от границата, и там украинците ядат яко боя. Иначе за пропагандни цели акцията се получи добре
51
7
 
14
 
! Отговори
Да преди 3 седмици
Ситоацията в Курска област се променя,Русия започва да унищожава украйнските банди и наемници...
50
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Снимката кърти. Да внимават с това пушене, че заради него половината им армия даде фира.
49
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
истината е че руснаците се вързаха на най-стария военен номер
48
4
 
8
 
! Отговори
До 46 преди 3 седмици
На тая украинска психиатрия още ли няма ограда
47
3
 
8
 
! Отговори
До 46 преди 3 седмици
Ами украинските копейки без мозък не знаят, какво е превантивни мерки явно е така е като вместо на училище да ходили да им промиват мозъците и знаят пет опорки и нищо друго после се чудят как българите толкова лесно ги познаваме
46
9
 
7
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 3 седмици
До До 42. Рашките просят в Азия...Иран, Северна Корея, Китай. В Европа, в Хага го чакат ботоксовия с токчетата, ама не за военна помощ, а за военно наказание.
45
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
От кого я пазят тая АЕЦ, според родните копейки още преди 5 дена бяха избити всички украинци на руска територия ?
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
русия: Фашистите изповядват идеята за еднопартийна държава и вярват, че нациите и расите са в постоянен конфликт, поради което само силните от тях могат да оцелеят, бидейки здрави, витални и чрез отстояване на себе си в борбата срещу слабите. Фашистките правителства забраняват и потискат критиката и опозицията към себе си и към фашисткото движение. Те са противници на класовия конфликт и обвиняват капиталистическите либерални демокрации в създаването на такива конфликти...