Зеленски потвръди, че Украйна контролира 74 населени места в Русия

Настъплението продължава
13 авг 2024 20:32, Нели Христова
209
Зеленски потвръди, че Украйна контролира 74 населени места в Русия
Снимка: БГНЕС

Седмица след нахлуването на Украйна в Курска област нейните военни контролират 74 населени места в Русия, съобщи президентът Володимир Зеленски на 13 август, цитиран от „Киев индипендънт“.

На 12 август руските регионални власти заявиха, че Украйна контролира 28 населени места в Курска област , и твърдяха, че нахлуването е на дълбочина до 12 км по протежение на 40-километров фронт.

Зеленски подчерта, че е в "постоянна връзка" с главнокомандващия Олександър Сирски относно ситуацията в Курск.

"Въпреки трудните, интензивни сражения, настъплението на нашите сили в Курска област продължава. Установяват се хуманитарни решения за тези територии", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от Водещи мобилна
До 2050 г. много градове няма да могат да бъдат домакини на Олимпиада
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
4
 
3
 
! Отговори
Юлиян преди 3 седмици
Защо всички путлерофашисти са и хомосексуалисти? Вярно, че учените доказаха, че синдрома на Даун и русофилията са в резултат на едно и също генетично увреждане и, че русофилията процъфтява сред ромите отдадени на кръвосмешение, но пак не обяснява хомосексуалността им? Или може да се дължи на факта,че вожда им е такъв и те гледат да копират от нея.
179
3
 
1
 
! Отговори
Русофил преди 3 седмици
Зеленски какво чака? Да организира референдум за присъединяване на Курската народна република към Украйна и да се приключва вече.
178
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Скоро ще контролира Москва и бандитската дупка Кремъл.
177
4
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 седмици
До Юлиян... Ти ако слушаш мало умния Вацев, по-добре още сега да си метнеш въженцето, да не се мъчиш...
176
2
 
1
 
! Отговори
Юлиян до 180 преди 4 седмици
Знаеш ли?Напълно възможно,даже повече от възможно е да подпалят света.Крайно време е да го разберете,иначе лошо ви се пише!!!
175
2
 
4
 
! Отговори
Смешник преди 4 седмици
Зеления явно е прекалил с белото.Днес са превзели 74 села утре ще станат 1000.То толкова села няма в цялата Курска област
174
2
 
3
 
! Отговори
Юлиян до 180 преди 4 седмици
Нищо няма да задържи Украйна.Просто не притежава нужния потенциал-човешки и оръжеен.Валентин Вацев тези дни го каза-Украйна може да събере около 8 (осем)дивизии,но е в състояние да въоръжи само 3 (три)!Твърде е възможно да е прав.
173
5
 
4
 
! Отговори
Юлиян-10 преди 4 седмици
Само си представете колко разочаровани щяха да останат САЩ и "дълбоката държава",ако по някаква причина войната се беше разминала.Изводът е,че Русия напълно заслужено започна специалната военна операция.И всякакви опити да бъде представена като някаква страна агресор нямат никаква реална почва под себе си.
172
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На нашето море е пълно и с украинци и с руснаци, които се чувстват супер.
171
3
 
7
 
! Отговори
Юлиян-9 преди 4 седмици
И тя очаквано започна.Искаше или не,Русия трябваше да се намеси.Беше ясно,че ограничавайки се само с протести и предупреждения тя сама ще вкара"вълка в кошарата".Войната за нея стана неизбежна.Пак повтарям:заслугата затова е на"дълбоката държава"представяна от Байдън и неговата администрация.Тъй че,помнете:виновникът за една война е не този,който я започва,а този,който я прави необходима и неизбежна.И не ми говорете,че Русия била нападнала без причина Украйна.
170
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Чакаме да задържат всички окупирани места! За колко време и на цената на какво? Провокации в посока Беларус, провокация с ядрената доктрина на Русия. А дано някой не си изпусне нервите докато тия ненормалници едните надъхани другите загубени не затрият света
169
3
 
7
 
! Отговори
Юлиян-8 преди 4 седмици
Русия не можеше да допусне това и заплаши с ответни действия.Но "дълбоката държава" вече беше качила Украйна на"въртележката" и чакаше"златния дъжд"под формата на поръчки за ВПК на САЩ.Неслучайно САЩ напуснаха така набързо Афганистан.Направиха го,защото там нямаше какво повече да спечелят и се готвеха трескаво за очакваната и предизвикана от тях война в Украйна,която с отказа на Зеленски да преразгледа решението за влизане в НАТО можеше и трябваше да започне всеки момент.
168
4
 
4
 
! Отговори
Юлиян-7 преди 4 седмици
Това работеше за Запада.Започна тотално въоръжаване и подготовка на украинската армия под ръководството и с участието на натовски военни специалисти.В края на 2021 г. стана ясно,че никакви споразумения няма да има и,че Украйна въпреки протестите и предупрежденията на Русия се готви да влезе в НАТО.Вече бяха подготвени силозите за разполагане на натовски ракети насочени срещу Русия около Чернигов.В такъв случай времето за което ракетите стигат до Москва се свеждаше до 4 минути.
167
4
 
4
 
! Отговори
Юлиян-6 преди 4 седмици
Всичко това очаквано доведе до избухването на Гражданска война между Киев и Донбас.Русия не можеше да остави на растерзание своите сънародници и естествено помогна с оръжие на своите в Донбас.Стигна се до поражението на силите на Киев и само обещанието за мирно урегулиране на правата на рускоговорящите спаси киевските части от пълен разгром.Последва Минск-1 и Минск-2 и постоянното бавене и отлагане на споразуменията.
166
4
 
3
 
! Отговори
Юлиян-5 преди 4 седмици
Янукович очаквано отказа да подпише и това бе използвано от западните служби.Активирани бяха неонацистките групи във футболните агитки и НПО-тата.Под ръководството на ЦРУ и конкретно на Нюланд бяха пуснати в действие и грузинските и ислямски снайперисти.Останалото го знаете.Уж"спонтанен"Майдан" и на практика класическа цветна революция.На власт бяха докарани слугите на Запада и в резултат започна лов на несъгласни с преврата-основно на рускоговорящи от Донецка и Луганска области.
165
5
 
4
 
! Отговори
Юлиян-4 преди 4 седмици
Всичко това,освен недалновидната политика на украинския"елит"доведе до постепенното обедняване на обикновените украинци.И оттам"баснята",че влизането в ЕС и НАТО ще донесе дългоочаквания просперитет."Морковът беше размахан пред тях-ЕС и НАТО на всяка цена,каквато и да е тя.Само че,Янукович,макар и корумпиран,видя скритата"тояга"в клаузите за присъединяване.ЕС само заедно с НАТО,забраната за износ на стоки от почти всички отрасли на украинската икономика в които,те бяха конкурентни...
164
7
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 4 седмици
Расия нападна чужда държава, каза това е руско и загинаха над 1 млн от двете страни. Сега Украйна влиза в Курск и расия казва , о ние трябва да се защитим. Лицемери гнуйсни.Вие можете да унижава те, а вас не??Вие ще ядете мумука.
163
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А прохоровка дали я превзеха или предсои
162
0
 
3
 
! Отговори
До 166 преди 4 седмици
На нас ни стана ясно още като дойдоха,че са психично болни
161
0
 
4
 
! Отговори
И Богно преди 4 седмици
И каквa ни е нас Украйна бе просешка мурво ти съвсем изтрещя