Зеленски: Продължаваме да настъпваме в Курска област

Военните са унищожили руски бомбардировач
14 авг 2024 15:31, Инна Ангелова
113
Зеленски: Продължаваме да настъпваме в Курска област
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Володимир Зеленски, президент на Украйна, заяви, че въоръжените сили на страната му продължават да настъпват в руската Курска област и от началото на деня са се придвижили с един до два километра напред в различни посоки, предаде Ройтерс.

На видеоклип, качен в неговия официален акаунт в Telegram, Зеленски разговаря чрез видеовръзка с главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) генерал-полковник Олександър Сирски, който докладва, че от началото на трансграничното настъпление са взети 100 руски военнопленници.

Междувременно Генералният щаб на ВСУ обяви, че украински военни са унищожили през нощта руски изтребител бомбардировач Су-34 в Курска област, докато са изпълнявали бойна мисия.

"Работата по елиминирането на окупаторите, тяхното оборудване и оръжия продължава непрекъснато", се казва в изявлението, публикувано в Telegram.

От Ройтерс все пак уточняват, че не е в състояние да проверят тези твърдения чрез независими източници. / БТА


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от Русия
Августовското проклятие: 24 г. след потъването на "Курск" нова криза пред Путин
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
4
 
! Отговори
Истина е преди 3 седмици
Настъпват яко мотиката, всеки ден гледам нови и нови кадри на укринските войничета, размазани, кой с глава, кой без глава, на части се търкалят по паланките, западни бронирани машини най различни видове горят по един същ начин. Сега лъжат най много защото са в задънена улица. Това си личи по постоянните фейк новини, които изведнъж започнаха да бълват една след друга. За тая краткотрайна смешна авантюра си стопиха резервите, западната техника изгоря и до няколко дни нищо няма да остане
86
6
 
3
 
! Отговори
До 90 преди 3 седмици
Няма тълкования , а факти ... Руснака е умирал от глад , а за оръжие да не говорим... Те преди войната са умирали от глад заради сталинизма , да не говорим по време... Русия не е попадала на нормален от времето на Ленин , това са факти.. най-голямата държава в света с най - много ресурс и средна заплата 1000$ ... Това са факти, не е тълкуване
85
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нали само щяха да си защитават територията и затова им помагахме? Фронтът е на друго място, не е в Курск. Вървят през пустеещи територии и тероризират мирни жители, докато войната се води на съвсем друго място. Платените им защитници по всички телевизии са се покрили дълбоко и сигурно се чудят как да лъжат от тук нататък.
84
3
 
5
 
! Отговори
Малко за политика преди 3 седмици
Зеленски си вкара голям автогол с тази акция срещу Курска област. Когато руската армия ги натири обратно (което няма как да не се случи), това ще бъде загуба не само за Украйна, а и за предизборната кампания на Байдън-Камала Харис в САЩ. Тръмп няма да пропусне възможността да ги обвини за това, въпреки че те се правят, че не са знаели нищо. А на Зеленски и без това вече му търсят заместник.
83
1
 
4
 
! Отговори
Малко за историята преди 3 седмици
До До 84: Тълкуватели на историята има много. Но факт е, че основните бойни действия са се водили на Източният фронт и СССР печели войната. Само в битката при Сталинград от двете страни са участвали милионни армии. А в най-големите сражения на САЩ и Великобритания по време на Втората световна война - по стотина хиляди. Само за месец съветската армия разгромява в Китай милионната японска квантунска армия. .............................. Не че има връзка с темата.
82
1
 
3
 
! Отговори
Иде им краят преди 3 седмици
Руската армия завършва блокадата на въоръжените сили на Украйна в района на Курск, съобщи заместник-началникът на Главното военно-политическо управление на руските въоръжени сили Апти Алаудинов. Според него ситуацията в региона е под контрола на руските въоръжени сили. "Ситуацията е под контрол. Завършваме блокадата на онези сили и средства, които навлязоха на територията на Курска област. И лека-полека започваме, както се казва, да затваряме всички пропуски, които съществуваха", казва Алаудинов
81
1
 
2
 
! Отговори
Дали си вярва преди 3 седмици
Зеленски няма какво друго да каже.
80
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И къде точно " настъпваш" ,бре Еврейска Мутро? Щото и ние следим ситуацията! А знаеш ли,че Путин е Назначил Генерал,за защитата на Курск,от Твоите УкроФашисти ,на Жител от Курск? Ахааа,този Генерал е Родом от Курск! А че дадохте фира в АнглоАмерикански железа и живи вече Мъртви Хохли знаеш ли? И пленени Хохли имате вече!! Ти ги Прати Курбан тези деца там Евреино!! Ще ти се търси сметка бъди Сигурен в това! Руснаците ще са Победители! Тях Никой Не ги съди!!-:)
79
5
 
3
 
! Отговори
До 84 преди 3 седмици
Брато, ако не са били сащ и съюзниците през втората световна , Русия нямаше да има , вземи прочети малко история....
78
1
 
4
 
! Отговори
Виктор преди 3 седмици
Настъпват,прилича на настъплението червей,послушко подкупен,Украинците ще те накажат.
77
3
 
6
 
! Отговори
Явор преди 3 седмици
Който влезе на Руска територия с оръжие може да се спаси само с бягане.
76
9
 
5
 
! Отговори
СЛАВА НА УКРАЙНА преди 3 седмици
ОБИЧАМЕ ВИ ГЕРОИ НА УКРАЙНА---- ЦЯЛ СВЯТ ВИ СЕ ВЪЗХИЩАВА!!! БОГ С ВАС!!!
75
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тежко им на копейките да признават реалноста
74
3
 
6
 
! Отговори
До Радо преди 3 седмици
Извади си главата от рашън тудей , умря тая Русия дето си я представяше в празната глава
73
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Зеленски: Продължаваме да настъпваме мотиката в Курска област
72
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Абе кой ви вярва на пропагандистките фалшименто, дето ни заливате всеки ден от това тъпо сайтче. Някой може да ви вярва единствено и само, ако последните две години е живял в пещера и без връзка с околния свят. Мислите, че като е наложена дива цензура наавсякъде, ще ни водите за носа, нали? И затова на ден ни публикувате по 5 фейлетона и фантастики на тема Украина и Зеленски...
71
2
 
2
 
! Отговори
Радо преди 3 седмици
Много фалшиви новини в тая публикацийка бе Инче. Я си напрегни пилешкия мозък и напиши нещо сама без да преписваш украинска пропаганда.
70
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И разменяте топ за пешка, нали Зеленски. Водейки основно информационна война, понеже другата не ви се отдава. Големите териториални загуби на юг не могат изобщо да се поставят в сравнение с неясните ви "печалби" на североизток, за които дори западната преса написа, че заявените от вас завладени територии са по-малко от половината на това, което твърдите. А загубата на хора и военна техника ще се брои когато ви оградят изцяло и изтрепят горките хора като. Къде са ви елитните 22 и 82 бригади?
69
3
 
0
 
! Отговори
д-р бърза помощ преди 3 седмици
Володя не говори така че колите не стигат да ходим по адреси, близките на всички пострадали казват от 4-5 дена нервна криза агресивност и накрая е това .
68
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До МИСЛЕЩАЕстествено че зад Зелката стоят други Не откриваш топлата вода. Знаем кои са. и затова е смешно да го слушаш ние настъпваме. Кои ние бе? Ако не беше САЩ досега да са те настъипили хиляда пъти. Ох, омръзна ми този фарс. Искам това да свърши.