Когато Владимир Путин е под напрежение той... отива на разходка

Бившият офицер от КГБ винаги е избягвал тълпите
22 авг 2024 21:30, Нели Христова
323
Когато Владимир Путин е под напрежение той... отива на разходка
Снимка: БГНЕС

Има един сигурен признак, че Владимир Путин отчаяно търси потвърждение: когато "спонтанно" излиза, за да се срещне с тълпа от поддръжници. Това, което се случи във вторник по време на първото пътуване на руския лидер извън Москва, след като украинските войски направиха дързък трансграничен набег и завзеха части от руска земя на югозапад.

За разлика от своите предшественици Михаил Горбачов и Борис Елцин, 71-годишният бивш офицер от КГБ винаги е бил политик, който не се е смесвал с обикновените хора, освен ако не е абсолютно необходимо.

През последните месеци обществените разходки се превърнаха в модел.

Застаряващият руски лидер ставаше все по-затворен дори преди пандемията да го тласне към самоизолация, която той почти никога не нарушаваше, дори на фона на боевете в Украйна.

Путин не беше забелязан никъде на фронтовата линия в Украйна през 2022 г. или, с напредването на войната, в югозападна Русия, след като започна да става обект на украинска атака.

След това, на 23 юни 2023 г., руският военачалник и лидер на частната военна компания Вагнер, Евгений Пригожин, поведе своите наемници в неуспешен бунт. Изведнъж, четири дни по-късно, докато всички посетители на Путин все още трябваше да се самоизолират и да се тестват за COVID, президентът смая всички с публична разходка в отдалечения кавказки регион на Южна Русия. Докато той позира за селфита и целува младо момиче, държавната телевизия сравни ясно оркестрираната поява с прием на рок звезда.

В подобна демонстрация на публично взаимодействие Путин тази пролет спря кортежа си насред малкия град Торжок, северозападно от Москва, където стратегически разположена тълпа от привърженици, отделена от него с полицейски бариери, беше готова да го посрещне. Само четири дни по-рано въоръжени терористи нахлуха в концертна зала в столицата, убивайки 145 души. Путин никога не е посещавал мястото, нито се е срещал с оцелелите или със семействата на жертвите.

Маршът на чуждестранни войски на руска земя за първи път след Втората световна война, като украинските сили превзеха част от югозападната област Курск по-рано този месец, не предизвика голяма реакция от страна на Путин, който на неотдавнашна среща продължаваше да го нарича "ситуация".

Руският лидер се постара да не покаже, че се е случило нещо необичайно.

Той не направи нито едно обръщение към нацията, нито пък посети регионалната столица Курск, препълнена с руснаци, които почти за една нощ се превърнаха в бежанци в собствената си страна.

Но най-сигурният знак, че нахлуването е разтърсило Путин до дъното, дойде във вторник вечерта, когато той реши да се отбие до Кавказ на връщане от пътуване до Азербайджан.

Наред с доста стандартното посещение във ферма и военно училище, Путин също посети майките на жертвите на обсадата на училището през 2004 г. в Беслан – за първи път от 20 години.

И точно както след две предишни катастрофи, Путин спря кортежа си, този път в средата на град Владикавказ, и отиде до близкия парк, където група тийнейджъри, разговарящи по телефона, скоро се стекоха към него и бодигардовете му. Тийнейджърите бяха най-вече заинтересовани да си направят селфи с Путин и имаше малко проява на обич от мъж, който извика "Владимир Владимирович, обичам те!".

След като си осигури своята доза обществена подкрепа, Путин се оттегли в колата си след само 40 секунди правене на селфита.

Анализът е на Наталия Василева за The Times.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от Русия
Щатите разследват американци за руска пропаганда
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
13
 
2
 
! Отговори
Кристиян преди 3 седмици
Русия побеждава. След като Русия победи джeндъpите и гастербайтерите ще бъдат мачкани навсякъде в обществото. Няма да има вече НПО гeкове които да ги защитават. Слабаците скоро приключват. Русия не е вкарала и 10% от потенциала си а западната икономика вече забуксува. Май не знаят с кой си имат работа. Скоро ще разберат.
151
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Колкото и да пръцкате тук, не можете да промените факта, че Путин ще разкаже играта на всички.
150
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Чакайте да сложа снимка на Путин, че да ме хранят не напразно.
149
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Човекът просто си гледа работата.
148
6
 
7
 
! Отговори
Мъдератор преди 3 седмици
Заглавието е: "Когато Владимир Путин е под напрежение, той отива долу в бункера да дриска и праща двойника на разходка".
147
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Copocите и НАТО осъдиха ли вече господин Путин ? До къде стигна процеса в Хага ?
146
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Некой бот да ме смени за 10 секунди моляяяя.
145
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Я да го еа 30 години съм по строежите. какво ли не съм видял, само в пари не се видях. Дано дойде Путин и да ни освободи от еврогейското робство. Да отпусне повече пари, казват, че в Русия имало много от нефт и газ. Да дадат и тука на ората. Че сега еврогейовете искат от нас да работим.
144
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Утре съм на работа, че да платя на укрите почивката. :( Некой да ме спаси моля.
143
4
 
2
 
! Отговори
Миро преди 3 седмици
Съдбата на Украйна ще е същата като на България. Трябва да клекне или на САЩ или на Русия. В Русия поне няма масова смяна на пола.
142
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Искам съвет - взеха ме на работа двама работодатели. И при двамата е голяма ***. Не знам коя оферта да приема. На едното място е много работа за малко пари, на другото - никаква работа за никакви пари. Таааа, не знам коя *** да избера. Споделете мнения, моля.
141
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хубави жени, а ЕС ми предлага мъже.
140
2
 
8
 
! Отговори
Каскетя преди 3 седмици
"Когато Владимир Путин е под напрежение той" си слага ро*зовите Пра*шки и се обажда на Рамзана да дойде у бункеро!
139
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сложете ме мен за цар на света, ще ви оправя за 800 дни!
138
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Копийка Tи сам каза, че джуджака сам се е сравнил с Петър Велики. Не сменяй темата, типично по копейски.
137
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ахаа, значи се е разхождал, само че се разходи, до Чечения, при брадатие му другаре. Казват целувал Корана и обещал на Рамазан Кадиров да го направи наследник на тронът му на Блатная.
136
3
 
3
 
! Отговори
Хе-хе преди 3 седмици
Расията гори, пуйлото се прави на одарен с мокър партал.Друзя разбрахте ли за последния удар на нептун по огромния ферибот който снабдява с оръжие и гориво Крим? Как вам такое?
135
2
 
4
 
! Отговори
Мишо преди 3 седмици
До 148 Да бре съвсем забравих, той Пеевски от Москва идва, а последните 40 години от руското влияние не можем да се отървем. Жалко, че още 40 години няма да живееш, иначе дори след 40 години пак навсякъде щяха руснаци да ти се превиждат. Слушай да не би някой руснак да те е обладал отзаде и да ти е харесало.....майтап, не се обиждай! Лесно е да обвиняваш другите за своите проблеми, за това сме на това деридже.
134
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Русофил Не думай :D :D :D
133
3
 
4
 
! Отговори
Евстати преди 3 седмици
Убиецът от Кремъл може да взема на разходка със себе си и един ромски пудел от Варна.