Подоляк: Планът на Зеленски за мир не включва замразяване на конфликта

Войната трябва да завърши с поражението на Русия, заяви той
17 сеп 2024 18:12, Нели Христова
42
Подоляк: Планът на Зеленски за мир не включва замразяване на конфликта
Снимка: БГНЕС

Към днешна дата няма нито един план за прекратяване на войната в Украйна, който да включва замразяване на конфликта, прекратяване на огъня или прехвърляне на територии на Руската федерация. Има само една официална позиция - войната трябва да завърши с поражението на Русия. Това подчерта ръководителят на президентската администрация в Киев Михайло Подоляк, съобщава изданието "Страна.ua“.

Подоляк отрича, че "планът за победа“ на Зеленски включва замразяването на военните операции по фронтовата линия.

"Никакво замразяване на конфликта, защото това няма да доведе до края на войната като такава, а само ще помогне на Русия да получи възможност да натрупа допълнителни ресурси и да продължи. Следователно, разбира се, няма концепции за отстъпване на територии. Няма концепции и за замразяване на конфликта“, обобщи съветникът на Володимир Зеленски.

По думите му Киев е готов да прекрати войната само чрез поражението на Руската федерация. А сред точките от плана на Зеленски е и Курската операция.

"Това, първо, значително ще повлияе на обществените настроения, които съществуват в Русия, второ, ще окаже съществен натиск върху обкръжението на Путин и ще доведе до края на тази война“, уверява Подоляк.

През миналия уикенд BILD публикува своя версия на "плана за победа“ на Зеленски, който президентската канцелария в Киев определи като "фалшив“. В него – според германския вестник – се предвижда удари с далекобойни оръжия по цели в Русия и възможността за замразяване на бойните действия в определени участъци на фронта.

От президентската канцелария в Киев обаче не отрекоха плановете за удари дълбоко по територията на Русия, припомнят от редакцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от Русия
Залужни бил против нахлуването в Курск, нямало план
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
7
 
! Отговори
личи си, че преди 1 ден
е откраднал и опитал от "материала" на шефа си, затова говори небивалици.
37
0
 
1
 
! Отговори
тцъ преди 1 ден
До Анонимен(( не ги взеха, поеха ги май с макарите.
36
2
 
4
 
! Отговори
някой си преди 1 ден
"Под(о)ляк" казва, че трябвало нещо, дето няма как да стане. Абе, защо Зеленски и полският външен министър Сикорски са се скарали в Киев, а? Полякът отворил темата за "Волинското клане" и Бандера, а Зеленски се засегнал много дълбоко, та щели да се сбият. Не бива така, на зле отива работата, ще заставим Путин зорлем да победи "демократичния цивилизован свят".
35
2
 
4
 
! Отговори
ВЪН УКРО-ФАШАГИТЕ преди 1 ден
ОТ БЪЛГАРИЯ
34
4
 
12
 
! Отговори
ПРЕСТАНЕТЕ преди 1 ден
да ни дразните с тези бандеровски психопати !!! .... ще победят ядрена сила 1 в света .... тези тъппоумни глупппаци ги позват с идеята да отслабят Русия, но дори и това не ъспяха да направят след 1 800 000 убити украинци
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Украйна - *** управлявани от луди...като и тук ,но на ента степен!
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Взеха ли първите три букви на КУРск?
31
3
 
7
 
! Отговори
Фитока преди 1 ден
Мравка на пост се закани да събори слон,ако се появи,слонът не видя мравуняка и го стъпка.Мравката воин бе избягала без да предупреди останалите мравки за посоката на слона и те загинаха
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Този наистина си вярва, че е нещо сериозно :)
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Войната ще бъде завършена от Пентагона .
28
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Да направят един квартал в маЦква леш като в Мариупол и да видим каква песен ще се чува от към блатата . На една врата е лесно да се играе.
27
2
 
9
 
! Отговори
Къде са ракетите? преди 1 ден
Къде са ракетите с голям обсег за наркоманите, излязоха ли вече от гaaщите на Джо Памперса или още ги чакат да излязат???
26
2
 
12
 
! Отговори
Обективен контрол преди 1 ден
И тоя ще го гледаме скоро как тича след някой американски самолет и го държи за... Колесника :) Вижте кадрите с бягството на говедата презокеански от Афганистан и Виетнам :)
25
4
 
21
 
! Отговори
Факт преди 1 ден
Докато хунтата в Киев е на власт,Европа много ще страда.
24
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
А планът включва ли оцеляване на рекордно студената предстояща зима без ток и парно?
23
3
 
16
 
! Отговори
Чистят ги от Курск преди 1 ден
Руската армия освободи Борки и Успеновка в района на Курск. Това съобщи в сводка руското министерство на отбраната. Нашите части освободиха от нашествениците село Успеновка в Глушковски район, разположено на самата граница.
22
4
 
26
 
! Отговори
ей преди 1 ден
зеленски имал планове за победа над русия!.....тия удавници съвсем са се побъркали!...пинчера щял да събори сибирската мечка!...ами, повече нямам думи...
21
3
 
19
 
! Отговори
Путин преди 1 ден
Като не щеш мира, нА ти тоз кинжал, тоз фаб, тоз тос, тоз калибър, тоз дрон.. и така докато бъде заличена 404 от световната карта!
20
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Важно е че Подолякчето ще остане жив ама и това не е сигурно.
19
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Краят на войната има само един изход - ПЪЛНО И БЕЗУСЛОВНО ПОРАЖЕНИЕ НА РУСИЯ. Няма друг начин. Да би си мирно стояло, не би чудо видяло. Путин мина отвъд точката, от която няма завръщане.