Руски войник взриви командирите си и след това дезертира в Украйна

Не исках да умра за Путин, казва той
22 авг 2024 20:00, Нели Христова
264
Руски войник взриви командирите си и след това дезертира в Украйна
Снимка: Twitter

Руски войник се засне как хвърля граната в бункера с командирите си вътре, преди да избяга от частта си и да се появи отново в Украйна.

Руски доброволчески батальон, воюващ на страната на Украйна, заяви във вторник, че е помогнал на пилот на дрон, който протестира срещу "систематични военни престъпления", да избяга в Украйна.

Кадри, публикувани от легиона "Свобода на Русия", показват как войникът хвърля граната в мазето, където спят командирите му, както и други руски войници, преди да избяга и да премине в Украйна. 24-годишният мъж, идентифициран с името "Силвър", каза на пресконференция в Киев във вторник, че от 15 души, спящи в мазето, един командир и няколко старши офицери са тежко ранени.

Дезертьорството на мъжа през май тази година беше координирано с украинската страна, която е поставила мини на този път за бягство. Мъжът е следвал предварително планиран маршрут.

"Силвър ни предоставяше жизненоважна информация като местоположението на войските и оборудването и текущите офанзивни задачи на фронтовата линия в продължение на няколко месеца, когато се присъедини към съпротивата", каза легионът "Свобода на Русия".

Операторът на дрона се разочаровал от руската армия заради "убийствата, престъпления на командирите, корупцията и военните престъпления".

"Исках да служа в армията. Дадох клетва да защитавам родината си", каза мъжът, който се присъедини към армията година преди нахлуването в Украйна. "Моята страна е там, в Русия, и никой не я е нападал. Не исках да служа на Русия по време на тази война и не исках да умра за Путин".

Военното разузнаване на Украйна потвърди, че войникът, който според съобщенията е участвал в боевете за източния град Авдиевка като оператор на дрон миналата година, е бил допуснат да дезертира в края на сложна операция.

Министерството на отбраната на Русия не коментира съобщенията за дезертьорство. Не са потвърдени предишни, независимо проверени случаи на дезертиране на руски войски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от Русия
Щатите разследват американци за руска пропаганда
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Руски войник или украински актьор?
185
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
То поне някаква минимална ударна вълна да имаше от тоя взрив.
184
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Руснаците не оказват съпротива на бандеровските нашественици при Курск и това е част от стратегията. Чакат ги да влязат още навътре, след което ще им отрежат пътя за отстъпление и ще ги изпържат със Солнцепек
183
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много смешно клипче.Нито камерата нито предателя пострадаха.Доста елементарна театрална постановка с фойерверки.
182
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Има видео вече , той не се крие . Гледах видеото , разказва страшни неща , но в руската армия това си е нормално . Всеки по-голям чин издава заповед надолу ако не се изпълни смърт разжалването като наказание не съществува .На фронта е пълен безпредел .
181
4
 
7
 
! Отговори
Независимо дали преди 3 седмици
на Русофил му плащат за нощната смяна или не - просто е извратен. Е ти Русия - ходи. Е ти руското посолство - ходи. Страхлив, но платен. Сигурно и за ПП е гласувал.
180
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоя е за затвора, те го хвалят... сега ще го пуснат свободно да обикаля, може и в България да дойде, да му плащаме почивката. А ако нещо не го кефим - ще ни гръмне и нас. Eгaси пcиxопата.
179
6
 
5
 
! Отговори
Абе 187 преди 3 седмици
Оня не сгрява, ама и ти не си най--острия нож в комплекта. Стана модерно да се кръщават. Колко такива случаи има, че вече да не знаят кой е офейкал? И сър Джон да се нарече оцелелите му знаят името. Не знам Путин какво ще направи със семействата му, но ако такъв ми е откъснал ръката с бомба докато спя след демобилизацията - всички от рода му.
178
6
 
5
 
! Отговори
Независимо преди 3 седмици
дали е от украинска или руска страна това е предател и убиец. Дано го ликвидират. Не заемам страна. Ако украиец направи това с техните - също да си го търсят и одерат.
177
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Руски войник взриви командирите си докато спят в мазето, премина границата незабелязан от никого... За това той научи от сутрешния вестник.
176
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В статията пише,че руснака се казвал Силвър.Всъвсем ни взеха за шарани хаха.Онзи,който е писал тази измислица си няма и понятие от руски имена.Статията си е фейк.
175
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На силвър ще му сложат две сребърни жълтици на очите като го пратят при чичо Петър
174
8
 
9
 
! Отговори
someone преди 3 седмици
Фантасмагории и пропаганди на бандерюгите - руски свободни легиони, призрака от Киев и прочие глупости за наивници.
173
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какво са ти сторили руските войнициИ какво украинските войнициЖалко за всички господин181
172
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дай боже повече такива руски войници които са разбрали къде е злото.
171
14
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 3 седмици
Не подкрепям руската инвазия,но и предателите също.Този Силвър няма да завърши добре.Пътник е.Имаше един пилот на хеликоптер,който уби колегите и се приземи в Украйна.След това го прехвърлиха в Испания.Въпреки това руското разузнаване го намери и ликвидира.Силвър го очква подобна съдба.
170
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всяко стадо си има ***, та и това е възможно.
169
8
 
15
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 3 седмици
С тази украинска пропаганда се оляхте като малко дете в детска градина след обеден сън с айрян !
168
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украинците като не могат на фронта, избиват спящи хора.
167
10
 
13
 
! Отговори
ХХХ преди 3 седмици
Същото мога да направя без бюджет ! Клипче като клипче ! Доказателства са само думите на медиите !