Русия е изтласкала украинските сили от части на Курска област

Руската армия е предприела значителна контраофанзива
11 сеп 2024 15:51, Елка Василева
218
Русия е изтласкала украинските сили от части на Курска област
Снимка: архив, БГНЕС

Руските въоръжени сили са започнали значителна контраофанзива срещу украинските войски, навлезли в западната част на Русия преди месец, и са си върнали някои територии, предаде Ройтерс, позовавайки се на данни от проруски военни блогъри.

Още по темата
На 6 август Украйна даде начало на най-голямата атака срещу Русия от Втората световна война насам, преминавайки през границата в Курска област с хиляди войници, подкрепяни от дронове и тежко въоръжение, включително западно.

Юрий Подоляка, роден в Украйна проруски военен блогър, както влиятелните блогове „Рибар“ и „Два Майора“, съобщиха, че руските сили са започнали значително контранастъпление в Курска област.

„В Курска област руската армия започна контранастъпателни действия по западния фланг на вражеския клин, намалявайки контролираната от украинците зона край държавната граница“, съобщи блогът „Два Майора“.

Подоляка заяви, че руските сили са поели контрол над няколко селища в западната част на руската територия, която Украйна е била завзела, изтласквайки украинските сили източно от река Малая Локня.

Ройтерс съобщава, че не е успял да провери предоставените данни по независим начин поради ограниченията върху отразяването на бойните действия, наложени и от двете страни на конфликта.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от Русия
Защо Русия обвинява собствените си учени в държавна измяна?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
38
2
 
10
 
! Отговори
17-ти август преди 1 седмица
Казах ти да запомниш 17-ти август, кравар! Гледам си я запомнил тази дата щото си се скрил като мишка в момента. Красота!
37
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
офф, тия ги слушаме от месец и половина..... просто не е сериозно да пишете подобни новини
36
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русия провежда СВО на собствена територия която е международно призната според международните закони и ООН, Русия няма войски на чужда територия. А Украйна нахлу на чужда територия, юридически Русия е страна жертва на агресия и има право да се защитава от окупаторите като нанася удари дълбоко на територията на ЕС където се подготват във военни лагери окупационните украински войски и по заводите които произвеждат техника която окупаторите използват, а също така и по енергийни обекти в ЕС които захранват тези заводи.
35
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да, ама не няма потвърждение от независим източник.Общо взето нищо не са превзели, а руски трупове колкото щеш.
34
3
 
18
 
! Отговори
Айляк преди 1 седмица
Вай, Окрайна скоро нема да си има бандери, нема да има Зельо, нищо нема да има...сядат на масата за преговори и каквото каже рашката, това е. А шорошнята ни лук яла, ни мирисАла, естествено...
33
1
 
21
 
! Отговори
До - Я-я, гледай ти! преди 1 седмица
То и очаквахме британските танкове да смачкат руските наборници, както бяха писали в Гардиън, но така и не се състоя
32
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Има няколко милиона украинци в ЕС, където някои са си намерили работа, други живеят на помощи, но в ЕС местните са убедени, че Украйна побждава, и самите украинци в Европа виждат подкрепа на цяла богата Европа и на САЩ и как ги обгрижват и уверяват близките си в Украйна, че Русия скоро ще бъде победена, а в Украйна 2 години практически няма война, военните действия се водят изцяло на руска територия, в Киев и Лвов ресторантите, бароете, нощните клубове си работят на макс. Но това вече започва да се променя.
31
1
 
15
 
! Отговори
17-ти август преди 1 седмица
Кравар къде си ве, когато на тази дата ти казах, че ще бягат твоите украински фашисти от Курск? Къде си ве, краваааааррррр? Муахахахахахахааххаа .....Бързо се покажи, кравар!
30
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В Телеграм има страшни снимки - цели канавки пълни с камари украински трупове... Явно не са очаквали контраофанзивата тази нощ....
29
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По последни данни, само за 1 ден вчера руските войски са отбили около 120 кв.км. или около 10% от общата завзета територия. Т.е. украинците ядат пердах вече на всички активни направления - Угледар, Покровск, Часов Яр, сега и Курск...
28
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Само 18% от украинците са за спиране не военните действия, останалите вярват, че Украйна ще победи. Ако се провали в Курск, ще има нова ПР акция, и ще продължат да вярват и да подкрепят Зеленски. 90% от двете населения както на Русия така и на Украйна горешо подкрепят войната! Само слепците не могат да видят, че вече няма място за две държави - хем Русия, хем Украйна. Едната ще изчезне и дори знам коя :))
27
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За украинците е по изгодно да си седят в Курск на сянка и после да се предадат без бой отколкото да им метнат покрова в Покровск.
26
2
 
14
 
! Отговори
Какво да е с преди 1 седмица
Проститте украински кокошккари, умиращи измамени, за интересите юдео-ционистите!
25
1
 
17
 
! Отговори
До 25 преди 1 седмица
Има един-двама празноглави нервоатлантически тролейбуса тук.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако миналата есен имаше усещане, че ситуация може да се оправи, след лятото стана ясно, че няма изход и старата система се разрушава.
23
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Някой очакваше ли друг изход на ситуацията. Освен, че Зеленски си направи реклама, най-вече с кръвта на своите момчета, друго не стори. За жалост и с кръвта на невинни или неподготвени.
22
3
 
25
 
! Отговори
до Русофоб преди 1 седмица
Какви влогъри ве отвори Телеграм каналите и виж какво им се случва на Украинските свiне и как бързат да се предават.
21
13
 
1
 
! Отговори
стила на преди 1 седмица
cccp cката.пpaпarанда не е мръднала и на сантиметър от 1940-те години на миналия век.
20
0
 
18
 
! Отговори
- Я-я, гледай ти! преди 1 седмица
Ние пък що очаквахме шепата украински войници, навлезли в Курск, да превземат цяла Русия?!?