Русия иска отстраняване на Зеленски по мирен път, иначе щяло да стане по военен

Дипломат: Украинците са братски народ, режимът им е "тумор"
Обновена: 25 сеп 2024 11:30 | 25 сеп 2024 11:25, Инна Ангелова
453
Русия иска отстраняване на Зеленски по мирен път, иначе щяло да стане по военен
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия ще продължи военните действия в Украйна, ако Западът не й позволи да свали правителството в Киев по мирен път. Това заяви постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя по време на реч на заседание на Съвета за сигурност на световната организация, предава РИА Новости.

"Ние винаги сме се отнасяли с уважение към украинците, те са братски народ, с който ни свързват неразривни исторически връзки”, започна Небензя и продължи: “но ако западният лагер не ни позволи да се отървем от този "раков тумор“, който е настоящият киевски режим, мирно, ние ще продължим нашата операция, докато задачите й не бъдат решени военно“, предупреди той.

Небензя подчерта, че Русия винаги е била готова да живее в мир с Украйна, стига тя да не бъде превърната в неонацистка русофобска държава с планове за присъединяване към военния блок на НАТО, цитира “Фокус”.

Дипломатът също така призова Киев "възможно най-бързо“ да приеме реалистични параметри за дългосрочно решение на кризата и да не се плъзга към нереалистични "планове за победа“.

Речта на Василий Небензя е препратка към речта на Володимир Зеленски на заседание на Съвета за сигурност на ООН, който каза, че се обявява против преговорите с Русия за разрешаване на конфликта в Украйна. Освен това в речта си той отново се изказа в полза на използването на неговата "формула за мир“ за разрешаване на ситуацията.

Във вторник Зеленски заяви в интервю за ABC News, че неговият така наречен план за победа на Украйна няма нищо общо с преговорите с Русия, а е насочен към укрепване на въоръжените сили на Украйна. Според него този план е насочен към бързо прекратяване на конфликта, а не към удължаването му с няколко години.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, коментирайки по-ранните изявления на Зеленски за неговия план, отбеляза, че Москва е наясно със същността на правителството в Киев, продължава военните действия и ще постигне всичките си цели.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още по темата: УкрайнаРусиярежим
Още от Русия
Русия очаква спад на приходите от петрол и газ следващите 3 години
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Как са украинките, има ли достатъчно мъже?
19
7
 
7
 
! Отговори
бачкатор преди 9 часа
А е умен номер 3, нас кой съсед ни харесва? Или Гърция кой съсед я харесва? А Турция има ли съсед, дето да я харесва? Та те са окупирали половината си съседи. Русия не я харесвали...ами нали затова са създсдени границите между държавите, защото едни хора не се харесват!
18
18
 
14
 
! Отговори
До 15 преди 9 часа
Е така става с бандеровците,а тук се опитват да си пробутат украинската селения и простотия
17
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
След края на СВО ЕС се разпада.
16
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Македония прави рязък завой към Белград, Пекин и Москва.
15
3
 
11
 
! Отговори
Миклухо маклай преди 9 часа
До АнонименВръщат много груз 200 жените им стават много богати вдовици после вотката тече като река
14
15
 
14
 
! Отговори
До 10 преди 9 часа
Е така са украинските копейки, дето си помислиха,че тук им е вече Уколандия
13
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Bloomberg: САЩ ще изоставят Европа, независимо от резултата от изборите.
12
24
 
18
 
! Отговори
бачкатор преди 9 часа
Зеленски е креттен. За жалост хората не могат да го свалят, защото той е и незаконно окупирал властта, както и вечният им парламент. Някакви там са си затоплили местата и мислят да не ги дават, докато не си накупйват достатъчно имения по света.Затова Путин е време чисто физически да премахне Зеленски, било то чрез арест и затопение или по някакъв друг начин!
11
6
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 9 часа
Нали беше ограничено БЕ,още колко години ще воювате,или вие без войни не можете
10
9
 
11
 
! Отговори
До 2 преди 9 часа
Ей тва е циклеща копейка медалист. Молодец
9
19
 
25
 
! Отговори
История преди 9 часа
...и като примерно се смени Зеленски Русия ще върне ли анексираните територии на ...братска Украйна.....ще върне ли убитите украински мъже...този руски хип....опо....там на друга планета ли живее...Как след този геноцид над украинският народ ТОЗИ,ще си мисли че могат да имат...братски отношения...Закъсняваш Господи....
8
17
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 9 часа
ами нали това мюре го настаниха янките сега как да го махнат тои не представляваинтерес изигра си ролята по сценария и сега може да мре сега прави смях в оонкоито е свърталище на безделници които се хранят с нашите вноски и не взематотношение по нито един наболял световен проблем а безводието идва климатът сепроменя в оон се дърлят само за пари и оръжие
7
30
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Украйна е агресор.
6
29
 
24
 
! Отговори
Да преди 9 часа
Ликвидирайте касапина Зеленски за благото на всички.
5
25
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Русия няма за какво да се договаря със запада, още по малко с нелегитимен президент. Целите на Специалната военне операция ще бъдат изпълнени в пълен размер.
4
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Колхозниците още живеят в каменнат ера когато контролираха Източна Европа и назначаваха пионки тука
3
26
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Смешно! Нали това правите от три годинни! Опитвате да свалите демокрацията в Украина, както го направихте в другите сателити на Русия! В България май ще го псотигнете по-лесно от колкото в Украина! Не мога да си обясна как нито един съсед на Русия не харесва Русия и са в траор,че Ръсия им е съсед?
2
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
1
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
За 3 или за 10 дена ще стане?