Руският посланик във Великобритания: Украйна не иска мир, а помощи

Обединеното кралство воюва с нас, като дава оръжия на Зеленски
20 окт 2024 09:15, Стела Стоянова
232
Руският посланик във Великобритания: Украйна не иска мир, а помощи
Снимка БГНЕС

Семейството на Доун Стърджис, която почина преди шест години в Солсбъри след отравяне с "Новичок", призова руския президент  Владимир Путин да даде показания в рамките на започналото публично разследване на случаите с нервнопаралитичното вещество във Великобритания.

По този повод журналистката от Би Би Си Лора Кюнсбърг покани на интервю руския посланик в Обединеното кралство Андрей Келин и отправи искането на семейство Стърджис директно към него. Цялото интервюто с Андрей Келин ще бъде излъчено по-късно днес, но Би Би Си вече излъчи части от него.

"Не вярвам, че президентът Путин ще отиде във Великобритания просто за да свидетелства за нещо", отговори посланикът на зададения му въпрос.

Британското правителството смята, че двама руски агенти, известни като Александър Петров и Руслан Боширов, са отговорни за атаката с "Новичок" срещу Сергей и Юлия Скрипал в Солсбъри. Андрей Келин обаче отхвърли и предложенията двамата да бъдат разпитани от разследващите с аргумента, че вече са дали интервю по руската държавна телевизия.

Келин нарече като цяло обвиненията срещу Русия "глупост". Притиснат от журналистката да даде отговор на семейство Стърджис, Келин каза: "Никога не съм срещал това семейство... Ако някой е починал, разбира се, че сме загрижени за случилото се".

Руският посланик взе отношение и за войната в Украйна. Той обвини Обединеното кралство, че "води война" срещу Русия, като подкрепя страната с оръжия и ресурси. "Ако Зеленски няма да преговаря с нас – добре. Тогава той ще губи все повече и повече територия", изтъкна Келин.

По повод на "плана за победа" на Володимир Зеленски Андрей Келин каза, че "украинският президент не иска мир, а продължава да иска все повече и повече други неща: членство в НАТО, помощ от ЕС, отбранителни пакети, всичко друго, но не и преговори".

По повод на твърдения, че руската икономика е поставена под голямо напрежение, Келин каза, че Русия живее "абсолютно нормален живот".

Запитан дали страданията и от двете страни не го държат буден през нощта, посланикът заяви: "Никой не харесва войната", като допълни, че тя може да спре, ако Западът спре да доставя оръжие на Украйна, посочва БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от Русия
Юлия Навална: Искам Путин да се превърне от цар в затворник
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
4
 
14
 
! Отговори
много кефат преди 11 часа
Много, много, ама много ме кефат жълтонасраните паветници да ги чета във фейса, как стенят и пъшкат за Украйна, че западът такова я бил изоставил, даже организират и призовават да събираме пари и да помагаме на Юкрейн на разни частни инициативи - ха ха ха хааааа, голем смех бе, да помагаме на Юкрен! А какъв победоносен патос беше преди, какъв плам, каква увереост - мощният победоносен цивилизован свят с 90% БВП и най-новите военни технологии срещу бедна и изостанала Русия с 1.5% БВП където 90% от руснаците ползват външна тоалента и на 50 километра извън Москва вече е пълна трагедия.
124
15
 
4
 
! Отговори
Костадинов преди 11 часа
Оркоподобните престъпници от рашистан разбират само след тежък пердах. Животното си остава животно.
123
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
Западът направи фатална грешка. Русия ще вземе много повече. Декември 2021 г. западът получи ултиматум от Русия. И ако той се беше съгласил тогава, Съединените щати и техните съюзници щяха да разчитат на много снизходителни условия от страна на Русия. Тогава поискаха от Запада много по-малко, отколкото Русия вече, и сега ще вземе много повече. Но самият Запад сметна споразумението с Русия за под достойнството им. И сега Западът изведнъж е готов да се договори - смешно!
122
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
Украйна загуби войната, въпреки помощта на Запада, контранастъплението от 2023 година и настъплението в Русия в Курск от 2024 година. Зеленски е нелегитимен президент, администрацията му също.
121
13
 
2
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 11 часа
А Путин не проси помощи, той си плаща в натура, понякога с кози. :)))))))
120
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
До "тоя е кривоглед". Не е зле и ти да се прегледаш. Освен това има и поговорка. Криво гледа ама право съди.
119
3
 
19
 
! Отговори
хахаха преди 11 часа
В Одеса убиха шефа на организацията която се е занимавала с насилствена мобилизация..какво става в ТАЗ уКРАЙНА,МАЙ НАКРАЯ РАЗБРАХА ЧЕ ВОЮВАТ ЗА ИНТЕРЕИТЕ НА ФАШИНГТОН ,ужас!
118
2
 
16
 
! Отговори
точка 4 преди 11 часа
Точка 4 от плана за победата предвижда да се прехвърлят природните ресурси на Украйна - литий, уран, титан и графит, плодородна земя - на западни компании в замяна на пари и оръжия за военни действия срещу Русия.
117
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
Мирът щял да настъпи, когато западът спре да въоръжава Украйна....тоест украинците да спрат да се съпротивляват на окупационните планове на Путин . А светът такъв "Мир" не го устройва!
116
0
 
3
 
! Отговори
Войводата преди 11 часа
1. ЗА НЕЯ. 2. Ако хипотетично партизанин нападне твоята кооперация 3. Не си играй на шикълки 4. Разбуди всички и започвайте да дигате джангър 5. Нека полетят от всякъде буркани тенджери 6. Това ще го изгони. Не излизай залости входа с мебели събуди всеки и на всеки етаж постави човек. При опасност всеки да даде знак. Както в Индия маймуните бранят своето дърво
115
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
Поредния гнусен нагляр рашистки, значи според него всички по-слаби трябва да се предадат, без бой, съпротива или помощи? Еми познай урудливецо, не си познал, тоя път просия ще потъне, а най-лошото е че поколения напред света ще ви мрази, пък вие си говорете измишльотините.
114
4
 
15
 
! Отговори
Ром"с преди 11 часа
Много точно казано,Украйна както и таз админстрация на Вашингтон не искат мир !!!
113
1
 
5
 
! Отговори
До 82-ОМБр преди 11 часа
Атомната бомба се прави с центрофуга в задния двор на съседското мазе ли :)?Между другото да те осветля, отказаха се вече от такава идея украинците. Нямат чертежи и документи за нея на украинската мова:). Ултиматумът- или НАТО, или ядрена бомба не сработи като всичкото им до сега, но новият мирен план с Русия според зелката щял да е готов ноември. Имаме напредък, нали така?
112
4
 
2
 
! Отговори
ленин преди 11 часа
кво да каже чебурашката ако измени малко от текста подаден от вова или ще падне от прозорец или ще пие чай с руски билки
111
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
Украинците имат за нас българите същото мнение като на македонците само дето не го изричат на глас. Но войната ще свърши и отношението им ще лъсне помнете ми думата.
110
6
 
1
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 11 часа
До 109. Затова ли са ликвидирали водачите на българските въстания, защото българския народ е бил много нагъл и нахален, за да иска свободата и независимостта си? Пфуууу невнятници чо.ве.ко.по.доб.ни.
109
1
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 11 часа
Някакъв шеф от юкос е паднал от прозорец. Не се спряха. Замечателно! Руски мир!
108
3
 
11
 
! Отговори
До Анонимен #83 преди 11 часа
Пьотр Порошенко освен това каза, че искали земята и ресурсите на Донбас и нямали нужда от хората. Тогава е нямало кой да му обясни, че земята и хората в случая вървят в комплект. Но явно Украйна по принцип няма нужда от хора, след като от 50 паднаха на под 20 млн
107
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
Част от украинските бежанци в България са настроени недружелюбно да не кажа агресивно срещу нас и ние не сме спокойни за себе си. Лично аз се страхувам от тях.
106
6
 
15
 
! Отговори
До 104 преди 11 часа
Този някой, който е гарантирал териториялната цялост, също така е подписал и меморандум в който е написано НИКАКВО УЧАСТИЕ във военни блокове, където престъпната ти Украйна се е съгласила в името на горното.Явно на някой не му отърва да изкаже истината, а ? Или удобно я пропуска. Ето ти повода за настоящия конфликт, конфликт, който кървавия клоун можеше да избегне, но той каза: нас това не не устройва и сега шмърка сополи.