Медведев: От НАТО зависи дали планетата ще стане на парчета

Членството на Украйна в алианса означава обявяване на война на Русия
17 юли 2024 08:30, Александър Попов
332
Медведев: От НАТО зависи дали планетата ще стане на парчета
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Присъединяването на Украйна към НАТО ще бъде равнозначно на обявяване на война на Москва, заяви бившият руски президент Дмитрий Медведев и добави, че само "благоразумието" от страна на Алианса може да предотврати разпадането на планетата на парчета.

На срещата си на върха миналата седмица лидерите на НАТО се ангажираха да подкрепят Украйна по "необратимия път към пълна евроатлантическа интеграция, включително членство в НАТО". Остана отворен въпроса кога може да се случи това.

Медведев заяви пред информационната агенция "Аргументи и факти", че членството на Украйна ще надхвърли пряката заплаха за сигурността на Москва.

"По същество това би било обявяване на война - макар и със закъснение. Действията, които противниците на Русия предприемат срещу нас в продължение на години, разширявайки НАТО, водят Алианса до точката, от която няма връщане назад", подчерта бившият руски президент.

Той заяви, че Русия не заплашва НАТО, но ще отговори на опитите да подкопае нейните интереси.

Медведев също така повтори позицията на Москва, че назначаването на Марк Рюте за ръководител на НАТО няма да промени позицията на алианса.

"За Русия нищо няма да се промени, тъй като ключовите решения се вземат не от страните членки на НАТО, а от една държава - САЩ", заяви Медведев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още по темата: медведев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този ме плаши, колкото бай Станимир от съседния вход (над 60 годишен), който прекарва 80% от времето в говорене на празни приказки и пиене на евтин алкохол. Дебел и вмирисан, постноянно се прави на много знаещ и много силен, но миналата година един тинейджъри го биха и стана за смях пред махалата.
103
5
 
6
 
! Отговори
До 145Бъдещето преди 2 месеца
Имай на предвид, че София ще бъде изпратена за секунди заедно с тебе при ядрена война а ние от провинцията ще снимаме за спомен гъбата
102
3
 
8
 
! Отговори
Русомор преди 2 месеца
Пияндурски *** на джуджетата терористи..
101
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Как.........стигнаха до плажа в Слънчака
100
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ФитокаЗащо някои питат само Русия? Защо никой не пита НАТО? Защо Русия да е причината нея някой просто я предизвиква Сърдете се на запдняците и най- вече на САЩ те подкладоха войната мислейки си че ще бъде като останалите- от ден до пладне, но не би.само по това можете да съдите колко им е акъла. Мислят си че Путин е като Горбачов че ще стане лесно и безпроблемно.Аз пък никога не съм си го мислила.А не съм нито политик нито стратег. и затова ме е яд какви мамули ръководят света
99
1
 
5
 
! Отговори
Ivek преди 2 месеца
За 2 години видяхме че само на думи може да го докарате. Да се разберат поне за някъкъв мир да не повече загиват невини хора заради егото на някакви комплексирани старчета.
98
4
 
5
 
! Отговори
Как преди 2 месеца
е? Победоносните ВСУ начело с г-н Зеленски стигнаха ли при контранастъплението до Магадан?
97
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе, нали "воювахте срещу НАТО" какво стана? Резил.
96
2
 
2
 
! Отговори
РЕШЕНИЯТА СЕ ВЗЕМАТ преди 2 месеца
НЕ ОТ НАТО ИЛИ САЩ, А ОТ ЮДО-КОЗАРИТЕ
95
6
 
8
 
! Отговори
Бъдещето преди 2 месеца
Никой не плашите, ще ядете дървото :)
94
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво НАТО?НАТО стана за смях..
93
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като казаха че някакъв американец гръмнал американски президент в ухото, се сетих че някакви бяха превзели американския Конгрес с пушки...нали не бяха руснаци?..не мога да се сетя...
92
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Бонго Бонго Бонго, още не си слязъл от клона не ми се прави на интересен. като слезеш ако това изобщо стане тогава ще имаме честта но засега си задръж великите "мисли" за себе си.
91
9
 
5
 
! Отговори
Прав е! преди 2 месеца
Това е реалността.
90
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русофили, имам тук едни стари дивани и шкафове за изхвърляне. Давам ви 4 лева да дойдете да ги вземете, ще имате пари да си купите малко спирт от аптеката. Съжелявам ви, защото сте бедни и мизерни, и нямате пари даже да се изкъпете.
89
9
 
4
 
! Отговори
FMC преди 2 месеца
Гошка, аз за ти кажа, че руснаците са много по-трезви от теб и поляците.
88
14
 
8
 
! Отговори
Делириум тременс преди 2 месеца
Горкото нещо Димата Медведев, вечният клоун на Вовата - преди 15 години му беше възложил да залъгва Запада като уж умерен реформатор, даже показно се радваше като детенце на подарения му специален телефон, затова вкиснати руснаци му лепнаха прякора "Айфончо". А сега му е възложена ролята на буйно лудия със запален факел в ръка, на този фон Вовата трябва да изглежда като някакво подобие на разсъдлив държавник, с когото може да се преговаря. Горкият Дима, как да не се пропие от толкова унижения.
87
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Бонго БонгоТова Бонго маймунско име ли е ? на такова ми прилича.
86
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Водката пържи мозъка много яко остава ти в организма 2-3 дена не е като ракията
85
8
 
9
 
! Отговори
То преди 2 месеца
преди години отворковците от сащ тръгваха да спасяват със специална операция заложници в Иран. Само че не бяха питали руснаците. В резултат - всички се разбиха при ,,пясъчна буря" Кеф!