100% по-високи заплати в столичния транспорт? Няма да го бъде!

В Столичната компания за градски транспорт има 200 свободни места
4 дек 2008 11:46,
73
100% по-високи заплати в столичния транспорт? Няма да го бъде!
Снимка: БГНЕС

"Искането за повишаването на заплатите на служителите в градския транспорт в столицата не е изпълнимо", каза пред Дарик радио новият заместник-кмет по транспорта Александър Цветков.

„Исканията, които са представени от стачните комитети, са в размер на 100 процента увеличаване на заплатите и повече от 100 процента увеличаване на допълнителните ваучери за храна – от 9 на 25 лв., които искания на този етап за Столичната община са абсолютно неизпълними”, каза Цветков.

Според него недостигът на шофьори в Градския транспорт води до полагането на извънреден труд в компанията, а оттам и до недоволството на служителите.

200 свободни места за шофьори има в Столичната компания за градски транспорт, каза Цветков и допълни, че ситуацията се облекчава до известна степен от частните оператори, но синдикатите са против отдаването на линии на частници.

Заместник-кметът по транспорта на столицата заяви, че няма да бъде нарушавано споразумението със синдикатите да не се предприемат нови конкурси за даване на линии на частни фирми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 15 години
Какво общо има образованието на шофьорите и ватманите? Замислете се дали човек с два езика и подходящо образование ще се хване на тази работа. Защо винаги сме така негативно настроени към всичко и всички.
51
0
 
0
 
! Отговори
кистоник преди 15 години
отношението на зам.-кмета на общината по исканията на транспортните работници в софия е направо смехотворно. когато ндсв и бсп управляват може да има стачки, а когато рамбото б. борисов -не може. сега е време да си покажате истинското си лице и да увеличите двойно заплатите на транспортните работници, иначе ще има да чакате избори на кукуво лято! попитайте г-т тренчев той ги знае тези работи!!!
50
0
 
0
 
! Отговори
a преди 15 години
До 48, е много-тъпо , къде е видял шофьори да играят белот на послидните спирки, това е само един мит. Та те и нямат време да пуснат една вода, камоли и карти да играят, а щом си толкова мераклия да играешшшш карти стани шофьор *** такъввввв.
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Назначете си кондуктори и нооо проблем!
48
0
 
0
 
! Отговори
grrrr преди 15 години
Po-visoki zaplati!??? Da da! Na Na! Zashto??? 4e sa obrazovani kolkoto kamuni...? Ili che karat vse edno vozqt kartofi?? Kvi sa teq gluposti ne moga da razbera? Ili 4e chakam po 30 min. reis, a nashte si igraqt belot ili 3-5-8 ili v nai-loshiq sluchai sentase na poslednata spirka. Da go duhat. Ne sa zaslujili tezi zaplati , kamo li po-visoki...
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
какво стана с аргументите за увеличение на цената на билета на 1лв.след някой ден два на Бойко Борисов ще му бъде виновен някой друг ще изчакаме за поредния му шедьовър
46
0
 
0
 
! Отговори
;;; преди 15 години
Iskam da kaja, 4e predi okolo sedmica mi se naloji da polzvam uslugite na gradskiqt transport v Sofiq ...I 6ofiorat kakto si kara6e sa6tevremnno si re6ava6e krastislovoca! Nqmam kakvo da dobavq!!
45
0
 
0
 
! Отговори
ivelina преди 15 години
PRIVIDNO SE SAGLASETE A POSLE EDIN PODIR DRUG STACHNICITE UVOLNETE NEKA SI NAMERIAT RABOTA DRUGADE ZA PO 1000 LEVA +BONUSI BEZPLATNI KARTI ZA CHLEN OT SEMEISTVOTO I KUPONI ZA HRANA NO I NAI VAJNOTO OSIGUROVKI NA REALNOTO ZAPLASHTANE IMA VIETNAMCI ZA VSICHKO SKORO SHTE VNESAT NOVI
44
0
 
0
 
! Отговори
пътник преди 15 години
След като има 200 свободни места значи има икономия на заплати, които следва да се разпределят на работещите .
43
0
 
0
 
! Отговори
spooky преди 15 години
niakoi da znae koklo e v momenta zaplatata na shofiorite,
42
0
 
0
 
! Отговори
Нереалист преди 15 години
както и да се казваш ти имаш ли акъл? Какво увеличение, в тая криза да гледаме реално на нещата! Те шофьорите искат увеличениея през няколко месеца! И в края на краищата единстванети потърпевши са пътниците нали? Лесно се палиш ама помисли! Говори се за замразяването на заплатие за година и половина, за свиване на бюджета и баз коледни премии, а ти ми говориш за увеличение! Може да са прави, но не са случили с времето когато да искат 100 процента! Просто в тая криза няма от къде да се вземат тези пъри! Така че може да си справедлив в гнева си, но не си помислил за всичко!
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
#40 e kazal mnogo tochno neshtata!!!
40
0
 
0
 
! Отговори
q pa toa преди 15 години
Абе *** как не ви е срам ве !?Това да возиш хора и на твоя отговорност да са в безопасност на ден поне 2-3 хилияди човека малко ли е бе !?*** прости как да не искат увеличение,а знаете ли как се работи с тия малко *** дето на ден минават по стотици от тях ???Пияни,надрусани, изкуфели бабички и на всички трябва да им опазиш живота!Да не говоря ,че трябва да следиш и пътя,че днешно време тия копиленца където са взели книжка и пред пиклите се праят на гъзари,и дават газ, трябва и от тях да се пазиш.Абе воупще явно толко ви е и акъла...*** !Ще искат хората пари ве какво като са със средно образование колко мошенници нямат и основно но са милионери с нечестно придобити пари !?? Някой от вас питали се ве *** !?ВЯсно е едно виновни сме си ние щото хората на запад а дори и на юг(Визиран Гърция) Като се издъни правителството стачкуват ВСИЧКИ АМА ВСИЧКИ,а не като нашата типична българщина днеска учтели,утре таксиметраджии,др ден тираджии и накрая нищо!!
39
0
 
0
 
! Отговори
Трън преди 15 години
Съжалявам пич но не съм съгласен с теб. Защото тези пари идват от общинския бюджет нали, тоест индиректно от мен и от теб. А аз не съм съгласен моите пари да отиват за повишаване заплатите на шофьорите, защото те си отстоявали правата най-добре. Предимството им е, че могат да блокират софия видимо, болезнено, че то сега не можеш да щараш по улиците, а ако спрат рейсовете и всеки хване колата си представи.... А това си е изнудване.Учителите за пръв път си позволиха да не започнат учебната година, и чак след 3-4 месеца се почувства по изразено.Да не говорим че увеличението на заплатите трябва да съответства на УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТТА . В градския транспорт това може да бъде оптимизиране на разпределението на рейсовете, ПО ГОЛЯМА СЪБИРАЕМОСТ НА ПРИХОДИТЕ ОТ БИЛЕТИТЕ, въвеждане на нови рейсове за сметка на икарусите и т.н, включително и както каза някой по добро качество на обслужване, чистота, представителност на шофьорите. Всичко това опира до мениджърския състав, до решенията, и до доброто желание на шофьорите .По твойта логика, който има най-силна възможност да блокира живота на най-голяма част от гражданите, той трябва да взима най-често и най-голуми евилечиня. Ми това са таксиджиите - които с неуморен и високо квалифициран труд си вдигат цените през месец, но като пада цената на бензина защо ли забравят да я свалят. Тяхното предимство е че са се събрали от кол и въже, със сила блокират, заплашват и са сравнително задружни.
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Я че зема да стана един шафьор и че си сложим дипломата за висшо на стаклото да я гледат ората.
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не ги е срам тези шофьори! хем работят, хем пари искат!! на нищо не прилича това! Обесете ги защото се стремят към по-добър живот!а към лекари, учители и тн., моля НЕ завиждайте, а си извоювайте по-големите възнаграждения! няма писано правило, което казва кой -колко трябва да получава! не ми е интересно да чета, че някой учил 100 години и взимал по-малко от тези шофьри и се чувства кофти, ами пич продай си труда за повече!СКГТ може да е на загуба, но основна заслуга за това има нейното ръководство, а не шофьорите. А това колко иска и с колко ще им вдигнат парите е съвсем друга тема, макс 20% си мисля!
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
от известно време не ме интересува кой колко взема, нека си искат - всеки има право да желае нещо по добро. Аз се интересувам от следното - има маса народ която си плаща абонаметни карти които са за период от време, т.е ако спре градският транспорт за да стачкува какво ще е обезщетението за тези хора? защо за пореден път от подобни неща трябва да страдат крайните потребители?
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За един човек със средно образование(ако има и такова) и тази заплата е много!Не ги подкрепяйте! Не си изпълняват съвесстно задълженията, нахални, нагли, вулгарни. Тези пари ще бъдат взети от НАШИЯТ джоб! Защо? За мръзнене 45 мин. на спирката и после от 5-те коли дето са били на последната спирка спира само една!Да се закрие СКГТ! Да се дадат линиите на часни концесионери, както е в много градове в страната. Така ще се подобри качеството и ще се разкара гадния монополист от пазара!Да се пуснат по 2 фирми на 1 линия да видим как ще се избиват кой да вземе пътниците.
34
0
 
0
 
! Отговори
torpedo преди 15 години
Добре де - искат. Всеки има право да иска. Нека се публикува сега колко брутен доход им се събира, обаче да е вярно. И вярвайте ми ще се учудите. Това са кметски пинизи.
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЩЕ МИ Е МНОГО СМЕШНО КАТО ПОСТАЧУКУВАТ БЕЗ ЕФЕКТ ДВЕ СЕДМИЦИ НАКРАЯ КАК ЩЕ ПРИБЕРАТ ЗНАМЕНАТА.СМЕШНИЦИ