100% по-високи заплати в столичния транспорт? Няма да го бъде!

В Столичната компания за градски транспорт има 200 свободни места
4 дек 2008 11:46,
73
100% по-високи заплати в столичния транспорт? Няма да го бъде!
Снимка: БГНЕС

"Искането за повишаването на заплатите на служителите в градския транспорт в столицата не е изпълнимо", каза пред Дарик радио новият заместник-кмет по транспорта Александър Цветков.

„Исканията, които са представени от стачните комитети, са в размер на 100 процента увеличаване на заплатите и повече от 100 процента увеличаване на допълнителните ваучери за храна – от 9 на 25 лв., които искания на този етап за Столичната община са абсолютно неизпълними”, каза Цветков.

Според него недостигът на шофьори в Градския транспорт води до полагането на извънреден труд в компанията, а оттам и до недоволството на служителите.

200 свободни места за шофьори има в Столичната компания за градски транспорт, каза Цветков и допълни, че ситуацията се облекчава до известна степен от частните оператори, но синдикатите са против отдаването на линии на частници.

Заместник-кметът по транспорта на столицата заяви, че няма да бъде нарушавано споразумението със синдикатите да не се предприемат нови конкурси за даване на линии на частни фирми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 15 години
В Прага казваш шофьорите взимат 1000 евро заплата така ли?Това добре. Дай Боже и у нас така да стане.Но сигурно искаш да кажеш че пак в Прага, по същото време, един коремен хирург също взима 1000 евро заплата месечно, това ли искаш да кажеш? Силно се съмнявам да е така.И моля ви, стига сте плюли лекарите! Вярно е че има некадърни лекари. Те си остават у нас предимно по селата защото никой няма да ги вземе на свястна работа. Но дори в България има много частни клиники в които работят професионалисти.
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ти нямаш никаква представа какво де де се разправяш с ***. И да знам какво е да си на бюро с костюм защото това работя. Лъжеш се като си мислиш, че всички шофьори са ***. А замислял ли си се дали всички лекари, адвокати и другите споменати са въздържатели, защото на нова година пиян доктор в Пирогов допусна племенника ми да почине от задушаване с ядка от алергия, АБСОЛЮТЕН АБСУРД. по никакъв начин не може да се прави паралел м/у различни професии. Всяка има отговорност и не всяка може да се практикува от всички.- И НАКРАЯ. ЧОВЕК КОЙТО НЕ Е РАБОТИЛ НЕЩО НЕ МОЖЕ ДА СЪДИ ДАЛИ Е ПО-ТРУДНО.
10
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
До номер 9 той какво си мисли, че само той ли е следвал!?!?!? Има и много такива в сверата на градския транспорт та дори и шофьори има с висше образувание, на бунт " СКГТ "
9
0
 
0
 
! Отговори
Справедлив преди 15 години
Докато да получиш платена работа на бюро и да ходиш с костюм и вратовръзка знаеш ли колко усилия и нерви се искат?! Знаеш ли колко пъти докато бъдещият шофьор е поркал ракийка до сутринта и пипал мека бела кълка, тоя бъдещият с костюма е учил думи на чужд език, късал е нерви да взема изпити и пр. И ако си говорим истината - всеки полуграмотен човек може да стане шофьор. Но никой шофьор не може да стане адвокат, лекар, учител финансист. Така че този път като тръгнат да стачкуват - обесете ги, или ги уволнете!
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Няма как да получат увеличение 100%. Първо това го няма никъде по света.Второ фирмата и е на загуба.Трето-прекалено неквалифицирани са повечето.Да не говорим за общата и култура на шофьорите,която е близка до 0
7
0
 
0
 
! Отговори
anonim преди 15 години
100% v transporta , 250% v parlamenta.
6
0
 
0
 
! Отговори
Ко преди 15 години
Не може учителите и лекарите да са с по малки заплати и дори равни с тези на шофьорите в градския транспорт, да не би тяхната работа да е по лека или по малко отговорна. Нека не се сравняваме със западните заплати, а със заплатите тук. Ясно е че всеки иска повече пари,.. ясно е че на никой не му стигат,..
5
0
 
0
 
! Отговори
dddd преди 15 години
Напълно съм съгласен с мнението на 2 така, че да подкрепим исканията на работещите в " СКГТ "
4
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
3,Прага е в ЕС, а София е присъединена към ЕС:)
3
0
 
0
 
! Отговори
Пътник :) преди 15 години
Нали сме страна от ЕС? Нали всички цени се изравняват нарочно с тези в Европейските държави? А защо заплатите са повече от мизерни? В Прага например ватманите и шофьорите на автобуси взимат 1000 Евро заплата - това е бруто, със сигурност има още доста добавки, извънреден труд по време на уикендите, нощни смени (в Прага има нощен транспорт, трамваи и автобуси, които се движат през 30 минути). И повярвайте ми трафикът е къде-къде по-облекчен от този в София, никой "гъзар" не си позволява да кара по трамвайните релси. А граничи с научната фантастика някой да асфалтира релсите :D :D :D
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
абе хора нормални ли сте с тези задръствания, чакаме автобусите с часове, дупчим си и билети, но кой е виновен за скапаните задръствания? Шофьорите ли? Като мислите,че е толкова лесно качете се вие на тях пък да ви видим докъде ще ви издържат нервичките. Не всеки може да се похвали сработа на бюро с костюма и вратовръзката. Замислете се на какво са подложени хората, които използват градският транспорт. И за пътниците и за шофьорите.Нека уточня нещо преди няколко години по линия 204 имаше около 20 автобуса /може и да са били малко повече/ и бяха на всеки 4-5 минути. Сега са около 9-10 и са през час и половина като винаги се движат по 4-5 накуп.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не се наядоха катилите им