100% по-високи заплати в столичния транспорт? Няма да го бъде!

В Столичната компания за градски транспорт има 200 свободни места
4 дек 2008 11:46,
73
100% по-високи заплати в столичния транспорт? Няма да го бъде!
Снимка: БГНЕС

"Искането за повишаването на заплатите на служителите в градския транспорт в столицата не е изпълнимо", каза пред Дарик радио новият заместник-кмет по транспорта Александър Цветков.

„Исканията, които са представени от стачните комитети, са в размер на 100 процента увеличаване на заплатите и повече от 100 процента увеличаване на допълнителните ваучери за храна – от 9 на 25 лв., които искания на този етап за Столичната община са абсолютно неизпълними”, каза Цветков.

Според него недостигът на шофьори в Градския транспорт води до полагането на извънреден труд в компанията, а оттам и до недоволството на служителите.

200 свободни места за шофьори има в Столичната компания за градски транспорт, каза Цветков и допълни, че ситуацията се облекчава до известна степен от частните оператори, но синдикатите са против отдаването на линии на частници.

Заместник-кметът по транспорта на столицата заяви, че няма да бъде нарушавано споразумението със синдикатите да не се предприемат нови конкурси за даване на линии на частни фирми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз съ блондинка,а ти какво оправдание имаш. -ШЕГА-
31
0
 
0
 
! Отговори
х преди 15 години
като не са доволни - да си ходят. а общината да "внесе" шофьори от страни с по-нисък стандарт, които ще са доволни да имат работа тук. или пък като им се връзва на претенциите, поне да обвързва неоправданото периодично повишаване на заплатите им с изисквания: да ходят облечени с униформи, да не пушат и да осмърдяват автобусите и да ни надуват главите със зверска чалга. защото това е СГТ - намръщени неугледни шофьори, задимени и очалгарени автобуси, тролеи, трамваи... за тези неща поне няма оправдание със задръстванията.
30
0
 
0
 
! Отговори
Строг преди 15 години
Бил съм и от двете страни на барикадата.Докато следвах работех като шофьор.Сега съм на бюрото.Недей да филосовстваш много, защото ако ти дам да покараш автобус 2 спирки ще забравиш какво си учил.Шофьорлъка и курвалъка не е за всеки.
29
0
 
0
 
! Отговори
azz преди 15 години
Така е в Абсурдистан, шофьорите, дето по цял ден псуват като хамали, ще получат това, което искат, защото имат механизъм за постигане-блокират движението, от което зависим всички. А учителите, които по цял ден се борят с невежеството и безхаберието на родители и деца, ще си стоят на 280 лв, защото к'во му пука на българина, че "даскалята" пак студуват в протести... И лекарите, за какво да им се увеличат заплатите, те и сега печелят от частно... Абе, *** шофьор да си в България....
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И каква точно е схемата за източване на пари, че синдикатите смотани не искат да се отдават повече линии на частници?Моля, приватизирайте най-накрая тая безумна простотия СКГТ! Нека мине в частни ръце и да заприлича на фирма!
27
0
 
0
 
! Отговори
Бивш учител преди 15 години
Като обявят стачка ипарализират София,под заплахата да не се изсипе половината град на жълтите павета ще им дадат и 3000 лева заплата, иначе може да ги изхвърлят от парламента като мръсни котета!В тази държава диктуват положението таксиметровите шофьори и шофьорите от градския транспорт.Учителите?Та тях кой ги брои за хора...
26
0
 
0
 
! Отговори
do 21 преди 15 години
А ти защо не слагаш пауза след запетаите?
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Predlagam da se namalqt zaplatite na shofiorite ot gradskiq trasport s 10% poradi svetovnata kriza.
24
0
 
0
 
! Отговори
TAina преди 15 години
kato nqma pari nqma i da ima avtobusi iz SF
23
0
 
0
 
! Отговори
Възмутен преди 15 години
Да не мислиш че другите не протестират?Всички протестират, но не им обръщат внимание!Лекарите например също протестират, но като никой не им обърне внимание, вземат че напуснат, и отидат на работа в Швейцария например. За 10 - 20 пъти по-голяма заплата.Тези лекари, които протестират, обаче никой не ги иска нито в Швейцария, нито в България, си остават по селата, или най-много в някое ДКЦ или държавна болница, да морят пациентите.Затова нека някой шофьор например да има едно наум че следващия път, ако се наложи да легне под ножа да го оперират, може някой пиян хирург да си забрави джиесема и да му звъни в корема после!!! И нека не се сърди на хирурга. Той няма нищо лично против шофьорите, просто е бил накъркан, защото не му увеличават заплатата :-)
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Vsqka godina sta4ki.
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Като ти гледам правописа,залагам ордена на Доган,че висшето е само мечта за теб.
20
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 15 години
Не съм съгласен с аргумента че професията на шофьора от градския транспорт била непривлекателна и затова имало 200 свободни места, ерго видите ли - трябва да им увеличим заплатите за да се запълнят свободните бройки.За учителите и лекарите вече се коментира.Нека видим други професии - да не мислите че например професията на надзирател в затвора е по-привлекателна от тази на един шофьор??? Да си имаш работа всеки божи ден с пандизчии, някои от тях и серийни убийци? Да не си мислите че като цял ден си като осъден в затвора до пенсия, след работа се връщаш в къщи в прекрасно настроение? Защо например надзирателите не протестират за заплати? Явно на шофьора орисията е най-тежка!
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ami drygite kato ne smeqt da si iskat....da ne plyqt po6ofiorite.....na kolko ot vas im stigat zaplatite??!!
18
0
 
0
 
! Отговори
white collar преди 15 години
Да вземат да го закрият (гр)адския транспорт, а шофьорите да ги уволнят. И без това само ми се пречкат пред колата докато си я карам. Аз услугите на (гр)адския транспорт не ползвам! Мерси!
17
0
 
0
 
! Отговори
Maya преди 15 години
Как не ги е срам тези бе? Хем повече пари искат, хем и против били концесиите за нови линии, които ще облекчат транспорта и няма да се тъпчем като *** в старите и *** рейсове, дето идват веднъж на два часа!А после градският транспорт бил създаден за гражданите!
16
0
 
0
 
! Отговори
Вишист преди 15 години
Ми то сигурно за това има шофьори с висше образование, защото като шофьори ще им дават повече пари отколкото ако си използват мозъка и висшето образование! Ша зема и аз да стана шефиор и ша си изям дипломата за више!!!
15
0
 
0
 
! Отговори
де преди 15 години
Ако са им малки заплатите защо не си потърсят друга работа, а извиват ръце?
14
0
 
0
 
! Отговори
Възмутен преди 15 години
Сто процента ли ще им дадат???Ами аз искам тогава 200 процента увеличение!!!И смятам че го заслужавам, защото без мен фирмата в която работя ще фалира, или най-малкото ще понесе загуби за стотици хиляди евро! Обаче - нъц, шефа не дава и си прави оглушки :-(ИСКАМ ДА СТАНА ШОФЬОООООР!Ще взема да изкарам един курс за професионал, и - хоп - готово!Ми кво, ше върта геврека, няма да спя ден и нощ, ама ще вземам суха пара, да имам в къщи ко да ям като се прибера! Аз и сега не мога да се наспивам, постоянно имам работа и очите ме болят от компютрите, ама никой не ни дава очила! Даже монитора ми е CRT!Карай шефиоре, карай по-нагоре,Защото зад баира ще стане панаира...
13
0
 
0
 
! Отговори
Трън преди 15 години
Съгласен съм с предишния, ещо тези искния се изтърсват от ищото по никое време. Свидетел съм как частни фирми, които запазват ниво на печалбата за тази година, орязват бонуси, 13 ти заплати, че някои дори и намаляват заплати, за да имат достатъчно запаси да реагират на кризата.Шофьорите обаче искат 100% увеличение. И друго - човека зад бюро наистина е положил много повече усилия, но него не го жаля, защото той би трябвало да си е намерил работа, отговаряща на квалификациите му, и съответно да взима добри пари.Ако някой трбва да иска и заслужава увеличение, това са обществените сфери с висококвалифициан труд - учители, лекари. Те да не би да харчат по малко нерви???А професионалния шофьор колко време и усилия е положил за да стане такъв??? Там малко ми мирише - таксиджии и шофьори отиват всички, които или не могат, или ги мързи да правят друго и да печелят повече пари.