Без парно в трамвая, гасят и уличните лампи в София

И фасадното осветление угасва - МС, НС и президентството стават тъмни сенки
7 яну 2009 15:22,
104
Без парно в трамвая, гасят и уличните лампи в София
Парламентът повече няма да свети. Снимка: Булфото

От четвъртък ще започне спирането на отоплението на градския транспорт в София, съобщиха от Столичната община.

Решението за спирането на парното в автобусите, тролеите и трамваите е взето на заседание на Кризисния щаб към общината, създаден, за да ограничи последствията от газовата криза върху столичани.

От общината обмислят и изключване на уличното осветление в някои квартали на столицата, за да се пести енергия.

Друга мярка, която предприема екипът на Бойко Борисов, е изгасянето на коледната украса и на фасадното осветление в столицата.

Така на практика Министерският съвет, президентството, Народното събрание, Венният клуб, църкви и много обществени сгради ще станат отново тъмни сенки.

Столичният кмет посочи, че консумацията на електроенергия в София е достигнала 1150 мегавата, а при надхвърлянето на консумацията над 1200 мегавата това ще е критично за енергийната система на София.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
* преди 15 години
Столичният кмет посочи, че консумацията на електроенергия в София е достигнала 1150 мегавата, а при надхвърлянето на консумацията над 1200 мегавата това ще е критично за енергийната система на София.Ами тя София от утре се е сринала тогава.
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
София и живущите в нея не се ограничават до броя на магазините на центъра, усилили климатиците на мах....А какво ще кажеш за хората останали без парно - може би и те не трябва да пускат климатици, печки и пр.?!
21
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 15 години
Късметлии сте Вие софианци, а даже не го подозирате. Няма страшно - няма да сте сами в мизерията си. Във Варна от тая сутрин не работи парното в автобусите. Като пътувах за работа не спрях да си виждам парата от дишането през цялото време. Егати клинча! И после сме били цивилизована държава. Каква ти цивилизация - направо сме в каменната ера пак.Чудно ми е няма ли да се организира нещичко и на местно ниво на 14.01 или пак ще си траем тук?!
20
0
 
0
 
! Отговори
smith преди 15 години
Че то кога е имало парно в градския транспорт!?
19
0
 
0
 
! Отговори
ves преди 15 години
време е за парламентарен контрол!
18
0
 
0
 
! Отговори
български език ти ро преди 15 години
"изгасянето" - това на какъв език е? На български би било "изгасяването".
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А ти как реши че се съобразяват ?
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Prigotvete avtomatite...
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Mi se pak i az jiveq v Sofia i imam nabludeniq. vsi4ki klimatici rabotqt na MAX na vsqkude,kato samo po vito6ka ima 100ina magazina ot koito vseki e s klimatik. Bulgarskiqt narod mislq 4e nqma nujda da obesnqvam kakuv e i dali e saobrazitelen.. Molq te pomisli..
14
0
 
0
 
! Отговори
Пенсионера пророк преди 15 години
Преди известно време бях вмъкнал ей така един коментар, а той се оказа пророчески, но има ли кой да слуша питам аз и отовор не искам.Външната политика на Русия се втвърдява през зимата и омеква през лятото, московско време.С две думи, докато в Москва не цъфнат дърветата и птичките не долетят от юг, България може да опита да внася газ от Грузия, така да се каже.
13
0
 
0
 
! Отговори
me преди 15 години
Тоз *** ББ, явно не е разбрал, че автобусите се движат на дизел и нямат нищо общо с ток и газ, че да пестят. Ся тамън шоферите ще имат официален повод да не пускат парното, дето и без това го кътат за да краднат няколко килца нафта вечер. А па ония бангии трамвайте (с изключение на чешките) и без това със или без парно все си е клинч вътре. А лампите понеже са се разбили да светят, та ше ги пести и тях. Гъдулка е тоя, ей!
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
НА 14.01.2009 ЩЕ *** ГЛАВИ И КРАКА ЕЙЙЙ
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И как точно реши, че само хората от провинцията не се съобразяват ( както ти пишеш) с ситуацията
10
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 15 години
Той Бойко не изчисти улиците в кварталите, сега остава и да спре уличното осветление и ще се почнат масово злополуките и фрактирите. Така енергия не се пести, другарю Борисов. Пестете, кото си изгасвате лампите в коридорите нощно време, както и тези в тоалетните, и изгасете фасадните осветления на сградите, ваните поглъщат повече енергия от уличните осветители, гасете и отоплението когато тръгнете на работа и импровизирайте - топлете се по друг начин - под завивките. По този начин живот и здраве може да увеличим прираста на населението тази година, и без това на студено и тъмно няма какво друго да се прави!
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
4-ти, ти как реши, че хората не се съобразяват със ситуацията?!
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Eto i pyrviq komunist doide da revee za kauzata na partiqta. ***.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Друга мярка, която предприема екипът на Бойко Борисов, е изгасянето на коледната украса и на фасадното осветление в столицата."Ей, да не сте пипнали коледната украса!
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
егати парното в транспорта и то от газ ли идва? а тия управляващи да им стъпчеш главите с кеф още миналата година руснаците са ги предупредили , а нашите *** проспали всичко виждате ли, че не им е там мястото сложени са да управляват няколко милиона души толкова ли не можаха да си представят какво ще стане пълни типегьози като не стават за тази работа да си намерят друга!!! 14.01!!!
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Komunizm, bratq, komunizm...
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Kakvo ti pisna we 4ovek...V momenta Sofia e pulna s "Sofianci" koito ne se suobrazqvat izob6to s situaciqta...Dokato ne poumnee naroda nqma da ima drugo re6enie osven li6enieto........