Полицейски гуляй в центъра на София в деня за траур

Висш полицай празнува рожден ден, било "мероприятие с благотворителна цел"
30 май 2009 08:27, Красимир Ангелов
214
Полицейски гуляй в центъра на София в деня за траур
Снимка: БГНЕС

Пищно тържество разтърси София в деня на национален траур за жертвите на жестоката катастрофа край Ямбол.

Оказа се, че шумната тълпа празнува рождения ден на Венци Рангелов, началник на “Контрол на общоопасните средства” (КОС) в СДВР.

Освен полицейските шефове в празненството участваха и много известни публични личности.

Сред тях бяха футболните звезди Христо Стоичков и Борислав Михайлов, Валентин Михов и стрелците Таню Киряков и Мария Гроздева, информира БГНЕС.

В ресторанта бе и сръбската фолкзвезда Мирослав Илич.

На паркинга до НДК бе забелязан и служебният автомобил на вътрешния министър Михаил Миков.

Въпреки това от пресцентъра на МВР поясниха, че в последните дни Миков не е използвал служебното "Ауди" и че не е присъствал на въпросния купон.

От своя страна рожденикът Венци Рангелов поясни, че става въпрос за "мероприятие с благотворителна цел" и парите са предназначени за деца.

"Нищо лошо не правим, нито танцуваме, нито играем, нито... да сте видели един да стане да танцува. Всеки един е съпричастен към това, което се случи. Ние сме съпричастни с това, което стана, но го правим за децата на загиналите си колеги", обяви топполицаят.

Случилото се обаче веднага отключи остри реакции сред българските политици.

"Отвратен съм от случилото се тази вечер в центъра на столицата в деня на национален траур. Направо не ми се говори", коментира столичният кмет Бойко Борисов по повод тържеството.

"На съвестта на БСП лежат десетки хиляди съдби. Едно и също се повтаря от Жан Виденов до Сергей Станишев – 14 убити войничета, сега 16 убити... направо съм отвратен”, отсече лидерът на ГЕРБ.

"Видяхме шумен гуляй с балони, алкохол и сръбския певец Мирослав Илич", се казва в специална декларация на РЗС.

"Пред ресторанта бяха служебното ауди на Михаил Миков СА 0101 АС заедно с охранителите на вътрешния министър и над 15 други автомобила на висши полицейски шефове. В ресторанта бе претъпкано с пиещи и веселящи се МВР началници – шефът на Граничната полиция Красимир Петров, Николай Янев, шеф на Столичната дирекция на полицията, началниците на Първо, Второ, Трето, Четвърто, Шесто, Осмо и Девето РПУ в столицата”, допълват още хората на Яне Янев.

Dnes.bg припомня, че правителството се обърна официално с молба към всички граждани, общини и политически партии да отменят планираните публични концерти и увеселителни прояви заради националния траур на 29 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
вчера слушах по радиото някакъв началник от следствието, който 50 пъти се похвали и повтори какъв прекрасен синхрон имало между държавните институции в процеса на разследването на инцидент с летящия автобус. Не знам дали и другите шефове в държавта ни са с същия интелектуален потенциал като този началник на следствието, но ако са подобни, значи сме едно сто години назад от другите държави по коефицент на интелигентност на хората, които са началници в нашата държава. Как ще прогресираме напред като само тапири ни управляват?
72
0
 
0
 
! Отговори
doktora преди 15 години
tq darjavata prosta hayde pak DPS e vinovna koyto i da doyde taka ste si prodalji sigorno B.B. ste opravi taz darjava s maloumnata si glava...
71
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Баси мазните ко*пелета са тея полицаи!
70
0
 
0
 
! Отговори
Илиян преди 15 години
Прави ми впечатление че самата стаия е написана много злостно, а между другото съм убеден че който и да е предвидил да си празнува 4РД за деня на траур, едва ли би го отменил
69
0
 
0
 
! Отговори
Пиво Пивов преди 15 години
Всички сте едни такива хрисими, скромни и състрадателни. От всички българи само онзи полицай и гостите му са празнувли вчера. Само те и абсолютно никой друг. Я кажете какво правихте вчера. А нещо за абитуриентите да кажете.... Всичките сте долни подлизурковци.
68
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Напълно съм съгласен с изказването по-долу от мен. Всеки ден умират стотици хора, просто имаха къстмета да са на едно място. Трябва ли 7 милиона души да спрат да живеят за един ден и после пак отначало. Скърби този, на който му е жално за починалите. Аз не ги познавам, следователно просто лош късмет.
67
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
кокала,брато,кокала,нищо друго не ги интерерсува...само имената на партиите са различни,пълнежа идва от едно и също място...
66
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
е може ли заради някакви си 15 души загинали да се разваля прекрасния рожден ден на началника?
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Депресари смотани, вместо да плювате, ходете се лекувайте! Всеки ден умира някой, това не означава, че трябва да спрем живота. Достатъчно е, че Държавата е обявила траур. От това повече не може, а и не бива да се прави. Другото /вашето/ е болестно състояние и се нарича депресия, а при някои е меланхолия.Пак ви казвам: Ходете на терапевт! Ще ви е от полза.
64
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вместо пишете Ваньо и няма да ви изтрият коментара
63
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А бе *** кво пречи човека да си празнува рожденния ден. Иди0ти. Вие имате ли акъл в главата и представяте ли си колко много хора са си празнували различни неща вчера. Ми в Студентски град купоните не са спирали от десетилетия. Глупави журналисти. Защо не напишете как студентите са купунясвали до зори в деня за траур. Прости 0ра.
62
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
толкова им е акъкла,друго няма смисъл да пишем
61
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вие отдавна не сте част от българския народ ! Сами се отделихте от него и сега той с право ви презира !През всичките години на престъпния преход, вие заставахте неизменно на страната на управляващите и никога на страната на народа си ! Бихте, блъскахте и малтретирахте студенти, учители, миньори, земеделски производители, пенсионери, природозащитници, националисти и кого ли още не ?!... Всичките те бяха българския народ, който протестираше за своите права и интереси (в това число и за вашите интереси !). Вие обаче биехте и биехте прикривайки се зад изпълнението на служебни задължения ... По света има и други полиции ... Такива като италианската и гръцката например! Те за разлика от вас, не веднъж и два пъти заставаха на страната на народите си и бяха в челните редици на протестите ...Вие сами изкопахте огромна пропаст между вас и народа ! Направихте го през всичките тези години като ту охранявахте наркобосове,ту убивахте по някой човек като Елеонора и онзи човек който си береше гъби в гората, ту сами участвахте в престъпни групи ... Всичко това се вижда от обикновения човек !Ето го и този случай ! В ден, когато цялата нация скърби за тези абсолютно невинни и мирни хора (това са били хора вярващи християни, които в живота си зло не са сторили никому !) вие гуляете и се веселите ! Добре, ще кажете, ама това не са били обикновени полицаи - хубаво, но я прочетете постовете под моя ... Вие вместо да се разграничите от тези, които правят пир по време на народна трагедия, вие ги защитавате и се нахвърляте върху журналистите ... Ами работата на добрия журналист е точно това, да казва и показва нещата такива каквито са !Ето защо народа не ви обича и както вие бяхте през годините винаги против него, така и той сега ще ви се отблагодарява със същото ....
60
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Когато загинаха 14 войничета управляващите другари от виденовото правителство пак гуляха и празнуваха ама на народа му е къса паметта!
59
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нямаше ли един роман "Пир по време на чума."
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Благодарение на вашият агент Ваньо
57
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 15 години
Куп написани глупости изчетох. И ще ви светна за нещо. Публичните личности, за това са публични, за да се подчиняват на други правила.За тях такъв купон е НЕДОПУСТИМ. За обикновените хора това е еквивалент на "Я СИ Е...ТЕ ***...ТА! КАКЪВ ТРАУР,КАКВИ 5 ЛЕВА!". Така е господа висши ченгета. За това вашата полиция и грип не може да хване.Но сте много добри в биенето на беззащитни малчугани, да си пушите цигарите и да просите пари от държава и нарушители.Да ви припомня, че ви наричаме "***". С две думи Пир по време на чума.
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Днес.бг цензурират името K.o.с.т.о.в - опитайте да го напишете нормално и ще видите, че няма да се появи. Аз го написах в номер 51, но името беше отрязано, остана само прилагателното "злият", ахахахахахаха, голямо шоууууу, всички откачихте от страх бре, бравос, така трябва :)))))
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Благодарете за това на вашият агент
54
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това не е наглост, за тях е нормално поведение, крайно време е да го разберете.А на миков колата и охраната какво са правили там, ако той не е я е ползвал? Излезли са на разходка?btw шефа на случба КОС отговаря и за разрешителните за лично оръжие, ха сега познайте защо толкова престъпници имат разрешителни!