Полицейски гуляй в центъра на София в деня за траур

Висш полицай празнува рожден ден, било "мероприятие с благотворителна цел"
30 май 2009 08:27, Красимир Ангелов
214
Полицейски гуляй в центъра на София в деня за траур
Снимка: БГНЕС

Пищно тържество разтърси София в деня на национален траур за жертвите на жестоката катастрофа край Ямбол.

Оказа се, че шумната тълпа празнува рождения ден на Венци Рангелов, началник на “Контрол на общоопасните средства” (КОС) в СДВР.

Освен полицейските шефове в празненството участваха и много известни публични личности.

Сред тях бяха футболните звезди Христо Стоичков и Борислав Михайлов, Валентин Михов и стрелците Таню Киряков и Мария Гроздева, информира БГНЕС.

В ресторанта бе и сръбската фолкзвезда Мирослав Илич.

На паркинга до НДК бе забелязан и служебният автомобил на вътрешния министър Михаил Миков.

Въпреки това от пресцентъра на МВР поясниха, че в последните дни Миков не е използвал служебното "Ауди" и че не е присъствал на въпросния купон.

От своя страна рожденикът Венци Рангелов поясни, че става въпрос за "мероприятие с благотворителна цел" и парите са предназначени за деца.

"Нищо лошо не правим, нито танцуваме, нито играем, нито... да сте видели един да стане да танцува. Всеки един е съпричастен към това, което се случи. Ние сме съпричастни с това, което стана, но го правим за децата на загиналите си колеги", обяви топполицаят.

Случилото се обаче веднага отключи остри реакции сред българските политици.

"Отвратен съм от случилото се тази вечер в центъра на столицата в деня на национален траур. Направо не ми се говори", коментира столичният кмет Бойко Борисов по повод тържеството.

"На съвестта на БСП лежат десетки хиляди съдби. Едно и също се повтаря от Жан Виденов до Сергей Станишев – 14 убити войничета, сега 16 убити... направо съм отвратен”, отсече лидерът на ГЕРБ.

"Видяхме шумен гуляй с балони, алкохол и сръбския певец Мирослав Илич", се казва в специална декларация на РЗС.

"Пред ресторанта бяха служебното ауди на Михаил Миков СА 0101 АС заедно с охранителите на вътрешния министър и над 15 други автомобила на висши полицейски шефове. В ресторанта бе претъпкано с пиещи и веселящи се МВР началници – шефът на Граничната полиция Красимир Петров, Николай Янев, шеф на Столичната дирекция на полицията, началниците на Първо, Второ, Трето, Четвърто, Шесто, Осмо и Девето РПУ в столицата”, допълват още хората на Яне Янев.

Dnes.bg припомня, че правителството се обърна официално с молба към всички граждани, общини и политически партии да отменят планираните публични концерти и увеселителни прояви заради националния траур на 29 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не виждаш ли че това са пубери.НЕ реализирани училишни хулигани.Мъчат се да си избият комплексите тук .И още не са съвсем наясно какво дърво ги чака
92
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вървим твърдо към диктатура приятели.Натрупаха несметни пари, вече не могат да заблуждават хората със светлото бъдеще и "чакайте още мъничко да влезем в Евросъюза и всичко ще е шест", и остава олигархичния диктат.Това при други хора и условия би довело до сериозен отпор и метеж, но тук едва ли.
91
0
 
0
 
! Отговори
mad_tanker преди 15 години
Абсолютно прав си, драги ми Пиво Пивов (комантар 74). Лицемерието е повсеместно, особено в предизборния период. А така, като се замисля, май че и във всекидневието също. Едно мислим, а друго говорим. За да се изкараме едни такива добрички, високо морални и съпричастни към нещастието на другите. Глупости! Тотална липса на ценности! Не на пари и злато, на духовни ценности. Защо тогава трябва да реагираме така на някакво си "скромно" полицейско парти в деня за траур. Какво пък толкова - сплотяват колектива хората. Честит рожден ден другарю началник Рангелов! P.S.: Уважаема Полиция, не се учудвайте, че НАРОДЪТ ВИ МРАЗИ! Вие отдавна не сте част от него. Играете по едно полувреме във всеки отбор - едното при Серго и Бойко - другото при Митьо Очите, Компира и компания. Колкото до НАРОДА - еб...... сте му м........ И той ВАШАТА!!!!!!!!!!!!
90
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако не се лъжа - тези момчета изгоряха във военен камион, а не в джипа на Кръстника! недей да ровиш костите на загиналите по време на изпълнение на дълга си! Имам предвид дълг - защото младите ***, с жълто около устенцата само са чели за казарма, а не са я изпитвали! И се запитай защо по времето, когато ББ беше главен секретар МВР беше с такъв висок рейтинг, въпреки падащата звезда на НДСВ, а сега всички псуват полицията наред!
89
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
майната им на умрелите. Яко денс и купоон! Аз искам да купонясвам всеки ден защото имам държавна службичка и съм купонджия.
88
0
 
0
 
! Отговори
varg0.blog.bg преди 15 години
Не защитавам или осъждам никого -всичко е въпрос на свободен избор ,морал и етика! Че статията е написана и поднесена тенденциозно и злостно спор няма -по-скоро е търсен медиен ефект подобен с този преди години ,когато Севда Шишманова от БНТ хвана министър Начев на купон с манекенки в деня когато бяха разтреляни трима полицаи.Сега да се хвърлите да кълнете и осъждате -няма нито смисъл нито резултат -пак казвам -в деня на траур нито живота ще спре нито някои ще се откажат да празнуват -понеже е деня за траур както за мъртвите -така и за живите!!!
87
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
само те ли са гуляли шумно-айде да сме честни:със сгурност повечето българи са поцъкали малко с език пред телевизора и след това са пуснали чалгата и са надигнали ракията.А в деня,когато се случи това-защо поне в този ден *** абитуриенти не показаха,че са съпричастни към трагедията и продължиха да се кълчат полу-голи и пияни от автомобилите и свиркат с клаксоните като обезумели-нали не са измислил пърният локомотив,с какво друго да се похвалят,освен с това,че са успели да избутат едно средно...ами разните му там фолк-клубове,пиано-барове,дискотеки-те да не би да не са работили в тези дни?аз под национален траур,разбирам точно това-народа да спре за малко да мисли за кефа си и наистина да се покаже съпричастен...
86
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
а как търпите кучегоните
85
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Чета е не вярвам, тука има хора които не признават никакви човешки ценности и отговорности. Как може да сравнявате простия човек с рожден ден и купона на висши държавни чиновници. Как може хората които са обявили траур самите те да пият и да гуляят и пишещите тук да приемат че това е нормално. Да всеки ден гинат милиони хора, ама не всеки ден е ден на трур. Денят на траур е да покажем уважение и съпричастност към загиналите и близките им. И ако обикновения човек не е длъжен да го прави то тези отгоре за това им се плаща, да налагат правила и с личния си пример да показват как да се спазват. Ама *л съм ги в управляващите, това не вярвах че може да се случи, такава измекярска *** никога не ни е уралявала
84
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Когато се превърти едно поколение полицаи в МВР, тогава, нещата там ще имат промяна! Виждам по младите полицаи по улицата: стегнати, с тренирани тела и с желание за работа! Вижте тези, които сега са на възраст меду 45 - 55 години: им след тях се разхождат на 10 метра, а шкембетата ги изпреварват дв апъти по толкова! Иначе са ощетени: тези тлъстини как се натрупват с ощетяване? какво може да очакваш от полицаи - висши офицери, които са започнали работа в системата от преди 10-ти, сега са на по 50 години - нещо ново да са научили? някакви нови професионални умения да са придобили? Поради тази причина и разкриваемостта на престъпленията е такава! за корупцията в МВР - да не говорим! Това е истината и не бива да се лъжем! А този господин спокойно можеше да отмени празника си за следващият ден - след като е бил благотоворителен, пак щяха да се съберат хора! И не знам какво значи благотоворителен, след като хонорарите на фолкаджиите са космически! Едва ли някой им е пял на ушенце без пари!
83
0
 
0
 
! Отговори
До всички зомбита преди 15 години
На лумпенините за които това е нещо нормално ще кажа ,че ще ядат другарския още 65 години! Тука става въпрос за министри, замминистри ,шефове на футболни съюзи ,олигарси, топченгета и други ВИП персони не за Гошо, Тошо и Пешо! И какво щеше да му стане на другаря Рангелов ако беше празнувал днес !?!
82
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
извинете вие под куче ли сте?
81
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Петър преди 15 години
че най-голямото нещастие за скъпата ни Родина е 120-годишната разбойническа шайка, в момента назоваваща се БСП, е крайно време да го разбере.Защото иначе скоро няма да остане нищо от иначе прекрасната ни страна. Обрана и *** от комунистическите изчадия.
80
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вълкана Георгиева, 75 г., с. Безмер2. Гана Иванова, 73 г., с. Александрово3. Марийка Калчева, 48 г., с. Войника4. Бъна Димитрова, 78 г., с. Войника5. Ради Минчев, 85 г., с. Драгоданово, обл. Сливен6. Цоньо Ганев, 16 г., Ямбол7. Тодор Джелебов, 74 г., с. Кирилово8. Димитър Жеков, 78 г., Ямбол9. Стоянка Араванова, 77 г., Ямбол10. Стефанка Мандалиева, 67 г., Ямбол11. София Вичева, 72 г., с. Безмер12. Минка Косева, 68 г., с. Безмер13. Елена Георгиева, 67 г., Ямбол14. Стоянка Борисова, 62 г., Ямбол15. Иван Ганев, 43 г., Ямбол16. Донка Тодорова, 60 г., Ямбол17. Шенгюл Яшарова, 31 г., Сливен Държавните началници най-вероятно са празнували спестените пари от пенсии, които сега държавата ще спечели от смъртта на загиналите а тези пари може да се пренасочат за премии на държавните началници, които отговарят за безопасността по пътищата.
79
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За 14-те войничета заслугата бе на твоите колеги (мутрите) бе Боко, не на Виденов или Станишев.
78
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
*** *** .И тез пубери дето ги защитават за да се правят на голямата работа...... умната момчета
77
0
 
0
 
! Отговори
Българка преди 15 години
Не е въпросът в това дали са яли, пяли или ккавото там са правили. Въпросът е, че това са хора, облечени във власт и представителност и щом абитурентите отлагат бала, тоя и да остарее с 1 ден, ще го отложи. Ден на траур не означава да се тръшнем и да умираме и ние... по-долу, дето са писали тия простотии, са бездуховни ***... Идеята е да спреш да вършиш делничното и да помислиш малко за други работи. Смъртта не е едно от заниманията ни презденя. Тя е някакъв край и човек отдава дължимото. Ееех, наистина нацията ни се изражда......Като няма морал, ще има заклани, изнасилени, дрогирани и прочие...помислете това преди да плюете((((
76
0
 
0
 
! Отговори
скан преди 15 години
Ейи, нямат срам значи. Всичко върви наопаки, а те ти се смеят в лицето и казват, че е наред. Мазни,деградирали и самодоволни чичковци. Бива ли такова нещо...!
75
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ПРОСТИ СТЕ ВИЕ, КОИТО ГИ ЗАЩИТАВАТЕ ! ВСЕ ЕСНО ЛИ Е АБИТУРИЕНТ И ВИСШ ПОЛИЦЕЙСКИ ШЕФ ??? ЕДНИТЕ СА ДЕЦА, А ДРУГИТЕ СА ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ДЪРЖАВАТА !!! НА СЪЩАТА ТАЗИ ДЪРЖАВА, КОЯТО ОБЯВИ ВЧЕРА ТРАУР !!!! АБИТУРИЕНТИТЕ НЕ ВЗИМАТ ТЛЪСТИ ЗАПЛАТИ ОТ ТАЗИ ДЪРЖАВА, НО ВИЖ ТЕЗИ ПИРУВАЩИТЕ ВЗИМАТ И ТО ЯКО ВЗИМАТ ....И НЕ СТИГА, ЧЕ СТЕ ПРОСТИ И НАГЛИ, АМИ СИ ПОЗВОЛЯВАТЕ ДА НАРИЧАТЕ ДРУГИТЕ ТАКИВА ....
74
0
 
0
 
! Отговори
ilia преди 15 години
smotana dyrjava sme i tova e