Полицейски гуляй в центъра на София в деня за траур

Висш полицай празнува рожден ден, било "мероприятие с благотворителна цел"
30 май 2009 08:27, Красимир Ангелов
214
Полицейски гуляй в центъра на София в деня за траур
Снимка: БГНЕС

Пищно тържество разтърси София в деня на национален траур за жертвите на жестоката катастрофа край Ямбол.

Оказа се, че шумната тълпа празнува рождения ден на Венци Рангелов, началник на “Контрол на общоопасните средства” (КОС) в СДВР.

Освен полицейските шефове в празненството участваха и много известни публични личности.

Сред тях бяха футболните звезди Христо Стоичков и Борислав Михайлов, Валентин Михов и стрелците Таню Киряков и Мария Гроздева, информира БГНЕС.

В ресторанта бе и сръбската фолкзвезда Мирослав Илич.

На паркинга до НДК бе забелязан и служебният автомобил на вътрешния министър Михаил Миков.

Въпреки това от пресцентъра на МВР поясниха, че в последните дни Миков не е използвал служебното "Ауди" и че не е присъствал на въпросния купон.

От своя страна рожденикът Венци Рангелов поясни, че става въпрос за "мероприятие с благотворителна цел" и парите са предназначени за деца.

"Нищо лошо не правим, нито танцуваме, нито играем, нито... да сте видели един да стане да танцува. Всеки един е съпричастен към това, което се случи. Ние сме съпричастни с това, което стана, но го правим за децата на загиналите си колеги", обяви топполицаят.

Случилото се обаче веднага отключи остри реакции сред българските политици.

"Отвратен съм от случилото се тази вечер в центъра на столицата в деня на национален траур. Направо не ми се говори", коментира столичният кмет Бойко Борисов по повод тържеството.

"На съвестта на БСП лежат десетки хиляди съдби. Едно и също се повтаря от Жан Виденов до Сергей Станишев – 14 убити войничета, сега 16 убити... направо съм отвратен”, отсече лидерът на ГЕРБ.

"Видяхме шумен гуляй с балони, алкохол и сръбския певец Мирослав Илич", се казва в специална декларация на РЗС.

"Пред ресторанта бяха служебното ауди на Михаил Миков СА 0101 АС заедно с охранителите на вътрешния министър и над 15 други автомобила на висши полицейски шефове. В ресторанта бе претъпкано с пиещи и веселящи се МВР началници – шефът на Граничната полиция Красимир Петров, Николай Янев, шеф на Столичната дирекция на полицията, началниците на Първо, Второ, Трето, Четвърто, Шесто, Осмо и Девето РПУ в столицата”, допълват още хората на Яне Янев.

Dnes.bg припомня, че правителството се обърна официално с молба към всички граждани, общини и политически партии да отменят планираните публични концерти и увеселителни прояви заради националния траур на 29 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Депресари смотани, вместо да плювате, ходете се лекувайте! Всеки ден умира някой, това не означава, че трябва да спрем живота. Достатъчно е, че Държавата е обявила траур. От това повече не може, а и не бива да се прави. Другото /вашето/ е болестно състояние и се нарича депресия, а при някои е меланхолия.Пак ви казвам: Ходете на терапевт! Ще ви е от полза.
52
0
 
0
 
! Отговори
леля ви Пена преди 15 години
СТИГА БЕЕЕЕЕЕ , САМО СЕ ЧУДИТЕ ОТ МУХАТА СЛОН ДА ПРАВИТЕ !!! НАЦ.ТРАУР Е АКТ НА ДЪРЖАВНОСТТА И ТОЛКОВА !!! НИМА ЗАТВОРИХА РЕСТОРАНТИТЕ И КАФЕНЕТАТА С МУЗИКА ??? НИМА СПРЯХА БАЛОВЕТЕ В СОФИЯ ??? ПРЕКАЛЯВАТЕ С ПРОСТОТИЯТА СИ И МНОООГО БЕЗМИСЛЕНО БЪРБОРЕНЕ !!!!!!
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Благодарете за това на вашият агент
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Безсрамни ***! Отвратен съм!
49
0
 
0
 
! Отговори
Митко преди 15 години
Преди към 10 години иимаше също толкова грозен случай... Имаше убити полицаи, големите в МВР и някои политици бяха снимани да пируват и някой дори счупи камерата...
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Злият иде, нема са притеснявате. До няколко месеца съвсем благотворително много от благотворителите ще са на малко по-друга работа.
47
0
 
0
 
! Отговори
Мистер "Х" преди 15 години
Сини, зелени, червени.... Всичките са българи и управляват по -български - а не по-руски, не по-германски, не по-американски. И така Ще бъде...Манталитет...
46
0
 
0
 
! Отговори
Тодор преди 15 години
"На съвестта на БСП лежат десетки хиляди съдби. Едно и също се повтаря от Жан Виденов до Сергей Станишев - 14 убити войничета, сега 16 убити... направо съм отвратен, отсече лидерът на ГЕРБ.________________________________- Тези думи Бойко ако наистина ги е изрекъл означава, че от ченге и пич какъвто претендира да е, се е превърнал в още една бройка от политиците - демагози.Грозно е да се спекулира с различните трагедии, а в случая пируващите са негови колеги.нали все парадира, че е генерал /от 2006г. с промяна в ЗМВР генерали няма, има комисари/.Още да напомним на Борисов, че кмета на Ямбол е от Герб.Това, следваме ли логиката на думите му означава, че г-н Г. Славов е виновен за катастрофата на Бакаджик.Не трябва да е така.Много бързо се ополитичиха.Кокала ли е толкова голям и сладък или са го ударили на спорт кой ще го навири по-нагоре, не знам.
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
е това вече е новина ,БРАВО !!! БРАВО !!! всичката ни работа такава ..Станишката нямало ли го е там или пак е въртял ми*нети на Доган ,някъде по сараите ,докато два кастрирани феса са го порили отзад
44
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
"учудващо е желанието на журналистите да правят от всяко нещо новина. доколкото ми е известно по време на траур се забраняват публичните прояви, т.е. такива организирани от държавата, общината, организации или институции.частното парти, в частна сграда (т.е. не на открито), какво общо има тук???да, могло е малко по-тихо да го празнуват, но да го пишете така, всякаш са потъпкали всякакви човешки ценности и норми е голяма глупост."Другари, това не е просто "частно парти", това е парти на полицейски шефове, включително на такива, който са пряко ангажирани с безопастността по пътищата. Сещаш ли се сега защо това е гавра, простотия и подигравка с всички ? Или още пояснение ви трябва ? Нямам дума за тази поредна подигравка от страна на властимащите. Същите тези, които са най-много виновни за трагедията в Ямболско. Тези хора ни казват в прав текст - "На нас от нищо не ни пука, а вие сте овце". И като се замислиш май са прави ...
43
0
 
0
 
! Отговори
master преди 15 години
Нова ТВ също си продължи схемата с песните от 20ч.,под мотото че било за благотворителност и в памет на загиналите,докато даже комерсиалната БТВ махна шоутата и пусна филми...
42
0
 
0
 
! Отговори
al преди 15 години
На: Венци Рангелов, Христо Стоичков, Борислав Михайлов, Валентин Михов, Таню Киряков, Мария Гроздева, Мирослав Илич и Михаил Миков - ДА ВИ ПРИСЕДНЕ ДАНО, ПОКЛЕТИ ДА СТЕ.
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Депресари смотани, вместо да плювате, ходете се лекувайте! Всеки ден умира някой, това не означава, че трябва да спрем живота. Достатъчно е, че Държавата е обявила траур. От това повече не може, а и не бива да се прави. Другото /вашето/ е болестно състояние и се нарича депресия, а при някои е меланхолия.Пак ви казвам: Ходете на терапевт! Ще ви е от полза.
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако това е вярно, тук по изключение ще се съглася с Бойко Борисов - и на мен не ми се говори!!!При обявяването на ден за траур беше казано изрично, че се отменят всички тържества, включително и благотворителните балове за абитуриенти сираци! Какво като било благотворително?Благотворително-лошотворително, все тая! Сега ако няма оставки, голям резил ще бъде - за цялата ни държава!!!
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Синята коалиция се разпадна. УРААААААААААА!
38
0
 
0
 
! Отговори
meto76.blog.bg преди 15 години
КАТО Е БЛАГОТВОРИТЕЛНО СЪБИРАНЕ КОЛКО ПАРИ СА СЪБРАЛИ И КЪДЕ СА ГИ ДАЛИ.
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
БСП,ДПС И НДСВ - НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ И ***
36
0
 
0
 
! Отговори
Kaбураторовски преди 15 години
За вътрешния министър Миков се знае че неможе да устои да гледа пълно шише с водка . То е равно все едно наркоман да гледа заредена безплатна спринцовка . Що се касае до другите медиини личности то те отдавна си носят позора . Въпросът е как могат да се съберат на р.ден толкова хора на полицаи ? За такива партита сме чели само за славните години на Алкапоне и дон Вито Корлеоне е сега следва да доиде страшният съд .
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Депресари смотани, вместо да плювате, ходете се лекувайте! Всеки ден умира някой, това не означава, че трябва да спрем живота. Достатъчно е, че Държавата е обявила траур. От това повече не може, а и не бива да се прави. Другото /вашето/ е болестно състояние и се нарича депресия, а при някои е меланхолия.Пак ви казвам: Ходе те на терапевт! Ще ви е от полза.
34
0
 
0
 
! Отговори
Лола преди 15 години
Е, какво точно според тебе е "ИЗДРЕБНЯВАНЕ", това, че загинаха така нелепо 16 човека или че Правителството обявява траур, а негови представители ядат и пият, под звуците на интелигентната сръбска музика? Отмениха се балове и концерти в памет на хората, а тези тъ.панари плю.скат и се веселят, а иначе утре от екрана ще се раз.цифкавят, виж колко съжаляваме за случилото се! Срамота!