Новите маршрутки движат само по 16 линии

В момента те возят по 29 маршрута в столицата
4 апр 2011 07:13,
25
Новите маршрутки движат само по 16 линии
Снимка: Булфото

Новите маршрутки, които трябва да бъдат пуснати в столицата до есента, ще возят най-много по 16 линии.

Малките бусчета совалки ще тръгват от крайните квартали като „Люлин“, „Младост“ и „Обеля“, и ще стигат до станциите на метрото. Това предвижда първоначалният вариант на новата транспортна схема в София, която трябва да бъде окончателно готова до средата на април.

В момента маршрутките возят по 29 линии, като част от тях минават през центъра на града. Договорите с превозвачите обаче изтичат през лятото.

„Вероятно ще бъдат анексирани само договорите за онези линии, на които няма алтернатива. До пускането на втория лъч на метрото през лятото на 2012 г. ще има маршрутки и през центъра. След това обаче те ще бъдат само довеждащ транспорт”, казва в интервю за „Монитор” зам.-кметът по транспорта на Столичната община Любомир Христов.

За целта в новите маршрутки и метрото ще се пътува с обща карта за градския транспорт. Очаква се цената на билета за совалките да бъде равна на тази за автобусите. Идеята е хората да бъдат стимулирани да си купуват абонаментни карти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: маршрутки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
AZALIQ преди 13 години
ами ние как щте пътуваме от слтина и той е краен квартал
25
0
 
1
 
! Отговори
Продажници преди 13 години
Продажници сте и това е.Не стига, че от кражби не оправихте нито една улица, не направихте нито едно кръстовище на две нива, не ремонтирахте един тротоар.С две думи - газим кал и мръсотия, висим в задръствания и си трошим колите в дупки, каквито из цяла България няма в нито един град, камо ли пък дори и в някоя Африканска столица.Тези маршрутки-*** са опасни за движението, не спазват най-обикновени правила, засичат и коли и автобуси на СКГТ - пречат на всички.Но ви кихнаха и ето на...
24
3
 
3
 
! Отговори
PutencioMorales преди 13 години
Да ги махат тия ***..опасни за хората по пътищата и за хората в самите тях !!!
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да бе, улеснение на населението! По-скоро мерака на СКГТ да прибира още пари и да не дава нищо в замяна. Замазват ни очите, че така ще е много по-удобно и по-добре, а всъщност целта е да се набутваме с по няколко билета докато стигнем от точка а до точка б...
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма да им купувам абонаментни карти и да вкарвам пари в бюджета на градския при условие, че е ужасно мизерен и на него не може да се разчита и грам!
21
3
 
2
 
! Отговори
пешеходец преди 13 години
най-после тази гадост маршрутките ще се разкарат! Безобразни, като участници в движението и отвратителни условия за превоз на хора - напълно недопустим!що трябва почти в цялост да дублират линиите на градския трънспорт? И без това задръстванията са големи! На кръстовището при баня "Мадара" вечно е плетеница - точно заради маршрутки - във всяка посока по една спряла почти насред кръстовището..... Исамо там ли е така?Да ги пуснат по марршрути, където НЯМА градски транспорт
20
1
 
4
 
! Отговори
alo преди 13 години
ТОВА МАРШРУТКА ЛИ Е ?НОМЕР 34 ЗА КРЕМИКОВЦИ...А И НЕ САМО ТЯ..АМИ ТЕ ОТКАКТО ГИ КУПИХА САМО ГИ КАРАТ БЕЗ ДА КУПУВАТ НОВИ ИЛИ ДА ПОДДЪРЖАТ..АМА ТОВА Е *** БРЕ...САМО СЕ ПЕЧЕЛИ БЕЗ ДА СЕ ДАВА..АКО СЕ КАЧИ НЯКОЯ БРЕМЕННА ЩЕ ПОМЕТНЕ!ДА ВИ С..А НА МАРШРУТКИТЕ!А НА ЦЯЛАТА СТРАНА ***!
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То т'ва хубаво да возят до метрото, но трябва да измислят комбинирани билети. Иначе ще излезне *** мафията - нямаш алтернатива, а си задължен да ползваш метрото и плащаш хем за парашутка, хем за метро отделно...
18
4
 
9
 
! Отговори
Ifs преди 13 години
Абе да ви имам плановете, бе! Ние какво сме виновни, че шофьорите на "совалките" не дават билетчета и прибират парите? Ако искат да почнем ние да си копаем метрото до кварталите извън линията Младост-Обеля? Ееее, само идиотизми в тая държава, ей! Направо ще се преуморите да ги мислите тия шедьоври "за улеснение на населенито" :Х
17
6
 
12
 
! Отговори
az преди 13 години
Преди качваш маршрутката от Младост и отиваш до Люлин без проблем .Сега ще има довеждащ до метрото транспорт,което значи -плащаш на една маршрутка ,после билет на метрото ,после хващаш следващата маршрутка от метрото .Щеш -нещеш,ще минеш през метрото ,за да се избият разходите по него и вместо с едно транспортно средство ,ще ползваме по три.Това пък значи ,че ще отидат приходи на три места,Дянков ще взема данъци,ще вързма бюджета по-лесно и ще отчита ръст на приходите.А ние,че ще плащаме още
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Плюли са ги платените драскачи в тоя сайт ,не обикновенните хора ,които пътуват с тях.Още не са влезли във форума или са на друга тема . Като минат и от тук ще видиш спам , с по две думи стотина коментара и минуси на всичко смислено...
15
9
 
9
 
! Отговори
GOSHO преди 13 години
НИЕ ХОРАТА ОТ СЕЛО МНОГО ОБИЧАМЕ ДА КАРАМЕ КОЛИ В СОФИЯ
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само като се кажеше марширутка преди над 90 процента от вас ги плюехте е сега за чии ревете
13
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А кога ще забранят на маршрутките да спират на средата на кръстовища и на места забранени за спиране, където правят такова огромно задръстване, че вместо 30 коли за едно зелено на светофара минават само 3. Ама нали са собственност на мутра приближена до партията....То през 1-2 седмици има пребит шофьор. Трябв по често.
12
4
 
16
 
! Отговори
Българска работа... преди 13 години
Абе хора, почакайте да видим как ще го измислят и тогава плюйте! Но все пак сме в България и точно затова не се случват нещата.Някой да има една идея и вкупом всички ще го нападнем още преди да знаем за какво иде реч,а после се оплакваме.Няма да се оправим долкато има толкова злобни и черномислещи хора...Защо България е тръгнала бързо в развитието си след освобождението, въпреки че и тогава е имали много слаби политици-защото хората са запретнали ръкави и са се хванали за работа,не за форуми:)
11
4
 
14
 
! Отговори
Леля Ви преди 13 години
Много яко, крайните квартали ''Люлин'', ''Младост'' си имат метро...всичко за тях е улеснено..и маршрутки и метро. Ами другите квартали, които нямат метро и разчитат за по-удобен транспорт на маршрутките? Кварталтие в София не са само 3..
10
4
 
16
 
! Отговори
77777 преди 13 години
Какво му е по-доброто на карта за гардския транспорт? Пътуваш си кротко по една линия на автобуса и си плащаш за едно билетче - 20 работни дни, по 2 билета, по 80 ст., ето ти 32 лева или с карта от 23 лева. Но понеже имало метро, автобусната линия я закриват или преместват или разреждат и трябва да пътуваш с метрото с три прекачвания, демек най-малко с карта за 50 лева. Зорлем ни карат да пътуваме с повече превозни средства.
9
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Живея в Надежда и пътуваме всеки ден аз и децата до Студентски град, те да учат , аз на работа. Ако няма маршрутка сметнете: ние сме трима и ще сменяме в една посока три превозни средства. И там докъдето пътуваме няма метро.Това е някакво свръхмалоумие... или алчност за пари !Сега вместо да транспорт ще си вземам кола и хем ще се набутвам със скъп бензин ,хем ще се чудя къде да паркирам...
8
10
 
12
 
! Отговори
v преди 13 години
За целта в новите маршрутки и метрото ще се пътува с обща карта за градския транспорт. (ми тва е много добре какво мрънкате, за пове4ето хора ще е от полза, а най добре е да няма маршрутки а 4-5 луча на метрото)
7
4
 
27
 
! Отговори
Кажете преди 13 години
Има ли ЕДНО НЕЩО,което да не е в ущърб на нас,обикновените хора,посочете поне ЕДНО,през този,,преход,,наричан за по-удобно така,ами това си е чист ГЕНОЦИД.Всичко дотук е античовешко,и законите,и всички простотии,които,,сътворяват,,тия безумци.Става въпрос за всички правителства от 20г насам.