Пускат 12 нови автобусни линии в София

Тръгват на есен и ще свързват кварталите с метрото
38
Пускат 12 нови автобусни линии в София
Снимка: Булфото

12 нови линии на градския транспорт в София ще бъдат добавени към съществуващата в момента транспортна схема на града, съобщиха от Столична община.

Заместник-кметът Любомир Христов уточни, че най-вероятно обслужването на линиите ще започне в края на годината след като бъдат изминати всички процедури за въвеждането в експлоатация в момента.

Номерацията на новите автобусни линии по всяка вероятност ще е с начален номер 500.

Линия номер 501 ще се движи от ж.к. "Връбница" през "Надежда" и ще стига до гара "София север".

Линия номер 502 ще пътува от ж.к. "Свобода" през различните части на район "Надежда" и по ул."202" и улиците "Грънчарска" и "Каменоделска" ще стига до автостанция "Орландовци".

Автобусите по линия номер 503 ще се движат между ж.к. "Люлин 1", бул. "Царица Йоана", бул. "П. Владигеров", бул. "Дж. Неру", ул. "Индира Ганди", ул. "Ген. Вл. Динчев", ул. "Луи Пастьор", ул. "Търново", бул. "П. Владигеров" и метростанция "Сливница", като по маршрута си ще спират и на метростанция "Люлин".

От "Люлин 3" пък ще започва маршрутът на линия номер 504, като автобусите ще се движат по бул. "Добринова скала", бул. "Царица Йоана", бул. "П. Владигеров", бул. "Р. Даскалов" и по "Добринова скала" ще се връщат до "Люлин 3".

Линия 505 ще свързва кв. "Овча купел" с двете метростанции "Вардар" и "К. Величков", като автобусите ще минават преди тях през кв. "Красна поляна".

Автобусите по линия номер 506 ще пътуват от ж.к . "Левски Г" до стадион "В. Левски", а по линия 507 - от "Студентски град" до автостанция "Гео Милев", като преминават покрай кв. "Мусагеница" и през Площада на авиацията.

Колите по линия номер 508 ще се движат от автостанция "Хладилника" по ул. "Сребърна", бул. "Черни връх", бул. "Арсеналски", ул. "Бяла черква", бул. "П. Ю. Тодоров", бул. "Гоце Делчев", ул. "Костенски водопад", ул. "Т. Каблешков" по бул. "Бр. Бъкстон" до тролейбусното обръщало.

Автобусите по линия номер 509 ще тръгват от ж.к. "Младост 1" и през булевардите "Андрей Сахаров", "Ал. Малинов", ул. "Филип Аврамов", "Св. Преображение", ул. "Д-р Ат. Москов" ще стигат до Бизнес парк "София" и "Младост 4".

Автобусите по линия номер 510 ще тръгват от "Младост 4", като ще преминават покрай метростанция "Младост 3" и от нея ще продължават към бул. "Ал. Малинов", откъдето ще слизат към ж.к. "Дружба" и ще стигат до ж.к. "Дружба 2" при ул. "Д. Пешев".

Още една линия - 511 ще обслужва "Студентски град", като ще се движи по основните улици в жилищния комплекс, за да прави връзка с метростанция "Г. М. Димитров".

Последната нова автобусна линия - 512 ще се движи от ж.к. "Овча купел 2" по ул. "Президент Линкълн", бул. "Овча купел", бул. "Цар Борис Трети", бул. "Акад. Ив. Е. Гешов", ул. "Найден Геров", ул. "Софийски герой" и обратно.

"Целта на общината с пускането на новите автобусни линии е да се осигури връзка с основните маршрути на трамвайния транспорт и метростанциите", обясни Любомир Христов.

По тези маршрути ще пътуват по-малки като обем автобуси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: градски транспорт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
8
 
! Отговори
vlady преди 12 години
Завода в Ботевград през цялата си история не е направил читав автобус - всички са морално остарели с безброй конструктивни недостатъци и крайно ниско качество на изработка. Примерно Чавдар-141 са адски шумни, с безумно високи стъпала и куп дефекти не случайно от 30 автобуса само 6 са в движение в София.
18
2
 
9
 
! Отговори
"ЕЕ преди 12 години
Не знам доколко е изгодно от финансова гледна точка да се изграждат нови трамвайни трасета (от всяка друга гледна точка е с десетки пъти по-изгодно за гграда и гражданите), но специално трасето от Г. М. Димитров до Студентски град спокойно можеха да го възстановят и удължат още малко, за да стига до Зимния дворец. Бяха обещавали и високоскоростен трамвай по Каблешков, но каква стана тя...
17
2
 
7
 
! Отговори
до 16 преди 12 години
пеша се взима за 15 мин от младост 2 РУМА
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
интересно за колко време ще взимат маршрута по Ал.Малинов. Аз с колата днес го взех за 40 мин до метрото от младсот 3
15
3
 
18
 
! Отговори
ИТ преди 12 години
Много бързо се изпари ентусиазма на градските власти да пуснат нови 24 трамвайни линии,които да правят връзки с метрото. Това бяха обещали миналия февруари. Например възстановяване на старото трасе /още го има!/ на трамваите до Дървеница,като удължат линиите към Студентски град в едната посока и към Дианабад в обратна посока. След изборите деменцията е обхванала всички на "Московска".
14
1
 
19
 
! Отговори
maria преди 12 години
Трябва да измислят нещо и за манастирски ливади. Там след великото преселение на народа стана ужас.
13
1
 
14
 
! Отговори
младост 1 - 509 преди 12 години
Какъв е смисъла от такава линия, при положение, че 113 е със същия маршрут? Просто да обновят автобусите, че лятото са парник (прозорци не се отварят, климатик ... даааа бе:) а зимата е адски студ. В бизнес парка работят мноооого хора за престижни световни компании, а ходят на работа едва ли не с каруци - срамно е!
12
1
 
4
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
Ами докато бяха затворили Костенски водопад за ремонт бяха сложили две автобусни спирки на Каблешков за 76 и 74. Едната беше недалеч от Т-маркет, а другата на Била. Когато автобусите спираха, там доста затрудняваха движението. Добре, че трафикът от там не е особено голям. Подозирам, че новите спирки ще са пак на тези места.
11
6
 
17
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ЯСНО...МАЛКИ АВТОБУСИ...ПАК ЩЕ КУПУВАТ ТУРСКИ ***..., А ЗАВОДА В БОТЕВГРАД БУРЕНЯСВА...
10
2
 
5
 
! Отговори
113 преди 12 години
Тоз 509 не е ли като 113 в момента?
9
9
 
22
 
! Отговори
Entusiast преди 12 години
Мрън мрън мрън, мрън мрън мрън, мрън мрън мрън мрън мрънннн... хайде започвайте
8
7
 
19
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
На есен ще се открият 9 нови метростанции по направленията жк. Надежда - бул. Черни връх и Младост 1 - бул. Цариградско шосе. Гарантирано от ГЕРБ!
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Иване, аз без 204 съм жив умрел. До 5: Да, ама на 'Каблешков' между 'България' и Бъкстон не виждам къде ще направят спирки.
6
19
 
7
 
! Отговори
Гацо преди 12 години
Навсякъде в ЕС в градовете се минава на електротранспорт само в най-отдаличените места и до близките села се патува с автобус . Това се прави с цел екология . Интересно ГЕРБ ( *** ЗА ЕВРОПЕЙСКО РАЗВИТИЕ НА БАШИБОЗУКА ) явно са взели това решение скед като са получили солидна сума парички .Необяснимое такова решение при положение че по тези линии като минимум могат да се пуснат тролеибуси ако не може да се мине към трамваи .Чудя се на това решение автобусите са ужасно скъпи
5
2
 
13
 
! Отговори
4 преди 12 години
Едиственото хубаво нещо на въпросната линия 508 ще е, че ще върви по Каблешков към Бъкстон, защото в момента ако човек иска да отиде в тази посока трябва да ходи пеш. Подозирам, че са го псунали в тази посока заради новият МОЛ, който строят на кръстовището с България.
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако идеята на тези линии е да се осигури бъзр достъп до метрото....е няма да е бърз. Гледам линия 508 и си правя сметка, че за да стигна от Гоце Делче до станция на метрото с нея ще ми трябва около половин час минимум. С това обикаляне на автобуса май ще е по-добре пеша през Южния парк да се ходи. А пък да не говорим, че с 83 човек може да стигне до Хладилника за 5 мин...стига да се построи там метростанция, че като гледам са я оставили за светлото бъдеще.
3
3
 
14
 
! Отговори
Бъни преди 12 години
Дано да са нови автобусите да не се чупят . Че ми писна да гледам автобуси втора употреба закупени след рециклиране от северна Германия или скандинавските страни и са без климатици.Най-ужасното нещо в грацкия транспорт лятото особенно е некъпаните със седмици гастролиращи гастербаитери повансаджии и *** .
2
8
 
19
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Много хубаво. Остава да махнете от експлоатация автобус 204 и да сложите на негово място някоя линия, която си изпълнява графика и автобусите не са претъпкани като в Индия.
1
10
 
16
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Гарантирано от ГЕРБ!