Сменят старите автобуси в София догодина

Чакат се и нови тролеи, трамваи и влакове за метрото
Обновена: 27 дек 2012 12:04 | 27 дек 2012 11:48,
104
Сменят старите автобуси в София догодина
Снимка: архив Булфото

Догодина ще бъдат подменени старите автобуси на градския транспорт в София, които са в тежко състояние, съобщи Любомир Христов, зам.-кмет на Столична община по транспорта.

По негови думи с приключването на проект по Оперативна програма „Околна среда” през 2013 година ще може да бъдат спрени не само червените „Икаруси”, но и стари „Мерцедес”-и, „Ман”-ове.

Според Христов по програмата ще бъдат предоставени около 50 милиона евро за закупуване на около 120 нови автобуса, които трябва да бъдат оборудвани с газови двигатели за изпълнение на показателите за екологичност и достъпна среда.

По думите му в момента се провеждат обществени поръчки за доставка на 50 тролея, 20 нови трамвая, 10 влака за метрото, които ще позволят намаляване на интервалите между отделните влакчета в пиковите часове, както и обслужване на новостроящите се участъци до Летище „София” и ж.к. „Младост”.

„Тези проекти трябва да бъдат приключени в рамките на следващите година и половина и всички тези превозни средства да бъдат доставени и пуснати в експлоатация”, добави зам.-кметът Любомир Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
5
 
6
 
! Отговори
68 монка и шопчета преди 11 години
В държава кадето топлофикацията не един град е по важна от хляба на три области бъдеще НЯМА.Каквото искате си дрънкаите ,но нито икономически нито поради каквато и да е друга причина тоя град заслужава да е столица ,дори хората са по скоро *** и мързел без гражданско самосъзнание.
54
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко добре си беше по време на тройната коалиция, когато нищо не се правеше и никой не се оплаваше защо не се правят нещата при него!
53
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Татко, в момента идват около 50 нови вагона за БДЖ от Турция! Освен това се обновяват и основните жп линии, така че да позволяват скорост до 200 километра в час!
52
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В София и околностите живеят 30% от населението на България и още 30% от населението е редовен гост на София! Така погледнато всичко което се прави за София се прави и за България!
51
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България в бъдещето - СОФИЯ И НАОКОЛО ПУСТОШ.Благодарм ти Бойко, че ни принуди да напуснем домовете си да станем софиянци.
50
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хубавото за България ще започне когато Варна от 800000 стане 1-2 милиона и се заформи двуполюсен модел.В момента всичките благини и капитали обслужват градА ,такова супер-централизиране е смъртоносно негативно не сме в епохата на градовете държави и робовладелците.Не вярвам Боко да санува нов град и да се роди Бокостинопол ,но фактите са грозни от 10 милиярда изкарани 9 потъват в София.
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОЙКО ПРЕМИЕР ЛИ Е ИЛИ КМЕТ НА СОФИЯ???
48
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонименна половина си прав, колега! прибери си родата, чинки, чанки, учинайки, калековци, сваковци ...... и т.н. от София Да си станем пак град около милион и да ни е мирна главата. Тая сутрин, идвайки с метрото на работа, 14 пъти чух звучното "въй" и едно директно: "За гарата шЪ слАзятели ва?"А София сега е прекрасна - тихо, спокойно и ги няма автомобилите ТХ, Н, Е, А, У, ВН, Сн, СЗ........
47
5
 
12
 
! Отговори
Симеон преди 11 години
Спрете с тая злоба към София! Магистрала Тракия не е еднопосочна, а метрото е градски транспорт на града. Строителите на метрото са предимно от провинцията, така че част от парите за метрото не остават в София, да не говорим за строежа на магистралата.
46
11
 
11
 
! Отговори
отдалеко преди 11 години
Няма какво да пищят софиянци. Щом моите пари и парите на цяла България отиват за благоустрояването само на София, аз имам пълното право да дойда да живея там, и мьекам и да кекам колкото си искам.Щом Бойко е решил да ни прави всички софиянци и емигранти, остава само да решим на къде да поемем.
45
2
 
11
 
! Отговори
Татко преди 11 години
Ами влаковете на БДЖ - няма ли да ги подмените бе *** куха!?
44
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прокопайте им на тия и един канал до морето да го гледат от балконите си в люлин, че да мирясат.
43
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Общо взето както е тръгнало всичко в тая държава да се върти около един град и капризте на жителите му скоро нищо чудно да се заформят сепаратиски мисли.Аз да попитам това метро и магистралата на шопо до морето ,не струваха ли колкото всичко за 1-2 отрасала в останалата част от България???
42
7
 
7
 
! Отговори
до 58 преди 11 години
Смехотворно ....София може да се прави на интересна само пред Полски Тръмбеш и Карнобат. Пред другите столици сте клоака. И Белград и Букурещ са по-добри за живеене,
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъй като единствено доволните софиянци ще гласуват за Бойко, следващия мандат със сигурност ще стане пак кмет на София.
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да не забравяме ,че имаше конкурс,където Варна Плевен ,Бургас и Пловдив спечелиха финансиране от ЕК за да подменят градските автобуси.......
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ABE SHOPITE NE SA BULGARI I TOVA E PRODAVAT DAZHE I MAIKA SI
38
0
 
8
 
! Отговори
christian.kazandjiev преди 11 години
Всико дурго сменяйте, но не и "Икарусите".. Моля ви, какво ще правим без тях :(((
37
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само София е хубав европейски град в България.За съжаление се напълни с мякащи прости провинциалисти,,които го съсипват
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има една статия публикувана в Капитал :Десет хубави неща, които (все пак) успяхме да открием в София ,ако отворите сайта ше видите,има снимки.....Сега това...Също и блоковете се сенират....малко по малко става европейски град..........Да не забравим ,че има проекти за изцяло реконструиране на граф Игнатив,плюс реконструирането на целия район от НДК -Евлоги и Христо Георгиеви -Софийския университет чак до парламента.....това ще е до 2020...