Пуснаха трамваите по бул. "България"

След ремонта по линия №7 ще се движат 20 нови безшумни мотриси
Обновена: 15 юли 2014 14:06 | 15 юли 2014 13:17, Красимир Ангелов
34
Пуснаха трамваите по бул. "България"
Снимка: БТА

От днес е пуснато движението по обновеното трамвайно трасе на бул. "България" от бул. "Витоша" до трамвайното ухо "Борово" с дължина 3,7 км.

Ремонтът на стойност 6,9 млн.лв. започна на 5 март като част от "Проекта за интегриран столичен градски транспорт", със средства по ОП "Регионално развитие", съфинансиран от националния бюджет и Столичната община, припомни зам.-кметът на София Любомир Христов.

След ремонта по линия №7 ще се движат 20 нови безшумни трамваи, доставени по ОП "Околна среда". Заедно с ремонта на трамвайната линия са реконструирани и спирките на градския транспорт, монтирани са електронни информационни табла на всички спирки по трасето.

Те оповестяват гласово номера на трамвая по линията, дестинацията и времето за пристигане на следващия трамвай. Изпълнител на строително-монтажните работи е фирма "СК-13 Трансстрой" АД, която ще бъде санкционирана с около 800 хил.лв. заради забавянето на довършителните работи с общо 20 дни, посочи зам.-кметът.

Той отбеляза, че по изпълнението и качеството тепърва започват да текат сроковете за гаранцията на релсовия път и довършителните работи.

Христов посочи, че не е подменен единствено релсовият път при кръстовището на бул."България" и бул."Акад. Иван Гешов" заради предстоящето там изграждане на две нива, което се очаква да започне до края на годината.

Любомир Христов съобщи още, че продължава ремонтът на всички подлези по бул."България" със средства на Столичната община.

По повод пострадалите от градушката превозни средства на градския транспорт Христов увери, че всички щети вече са възстановени, огледите и описите на застрахователите продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
14
 
11
 
! Отговори
фабрикант преди 9 години
Похвално е това, че се правят ремонти и се крадат повече евро пари. За мен е важно, кога ще се подпомогне честния частен бизнес, който да създаде работни места. А като има работа, парите сами идват и тогава ще си строим и ремонтираме сами без да просим от ЕС.
12
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само да върнат и храстчетата, че седи грозно без никаква зеленина.
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре, че е с чакъл а не както в другите европейски страни - с тревна площ около релсите създаваща чувството за свежест. Понеже тук масово ще се плюе, ще се хвърлят фасове и всякакви *** между и около релсите!
10
0
 
35
 
! Отговори
... преди 9 години
До АнонименСтрахотни са като всичко ново, сега да се надяваме да останат такива за по-дълго време
9
3
 
17
 
! Отговори
селянин от прованса преди 9 години
Сега ще мога ли спокойно да стъпвам на релсите, а не да ги прескачам, че да не ме бие тока...
8
54
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставка на Пътпъдъкова!
7
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много са хубави новите трамваи бтв.
6
10
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на Фандъкова
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 1 : той не е ватман а нередовен пътник който със едно билетче кара месец,дупчи малко бе пешкир ти ще фалираш градския
4
6
 
4
 
! Отговори
Dan до 2 преди 9 години
...бързо хапчето...
3
1
 
54
 
! Отговори
Dan преди 9 години
Браво, а дано да завършат скоро и двете нива на Гешов и България, че там се чака по 20-30 мин., нека да работят хората да правят нещо хубаво, то без хейтъри няма да мине ясно е, ама това което остава е хубаво, браво! Не е лошо и в други градове да се работи по такива програми, то се работи де но в тези в които не се работи да отидат на обучение и да им покажат как се правят проекти и как се печелят пари от Евро фондове защото всички печелят от това, е някои повече ама да не гледаме в чужда купа!
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тролей, тролей... ти возиш ни навред!
1
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бъмзи ще е ватман номер едно ще върти от борово до надежда