Момченце с колело помете друго дете и си тръгна. Защо?

Майката на детето се пита защо родителите не са поели отговорността си
21 сеп 2016 10:14,
61
Момченце с колело помете друго дете и си тръгна. Защо?
Снимка: Архив, Reuters

4-годишно дете е пострадало на детската площадка в парк "Мир и дружба" в Студентски град. Дете на възраст около 9-12 години е минало буквално през по-малкото дете и след това е избягало.

Вероятно не си е дало сметка за травмата, но идва въпросът - защо родителите са си тръгнали незабелязано, без да окажат помощ?

Инцидентът е станал преди няколко дни, на 16 септември, около 18:40 ч. След случилото се пострадалото дете е със счупена бедрена кост, охлузвания и голям уплах. Предстои му няколко седмично лечение, през което ще бъде обездвижено.

"Докато детето си играеше на площадката, непосредствено до мен, момченце на велосипед буквално мина през детето ми и в суматохата си тръгна", разказа пред Dnes.bg майката на детето Стефка Михайлова.

Свидетели са видели, че детето с велосипеда е отишло при мъж и жена с бебешка количка, които вероятно са негови родители. Те обаче са си тръгнали набързо и не са предложили помощ. Малко вероятно е да не са забелязали случилото се, тъй като и тяхното дете е паднало при удара.

Майката на пострадалото дете търси родителите на велосипедиста. Но не за да търси саморазправа, а за да получи морални отговори. Тя споделя, че разбира детето, чиято първа реакция е да избяга, но не и родителите, които си тръгват без да поемат отговорност.

"Ако и на мен като родител ми се случи моето дете да нарани друго, последното нещо, което ще направя, е да си тръгна и да се изнижа в суматохата. Няма как просто да си тръгнеш", коментира Стефка Михайлова.

Тя разказва, че на площадката е имало много хора в онзи момент, но малцина са се притекли да помогнат. Другите безучастно са продължили със заниманията си, може би защото не е станало ясно колко сериозна е травмата.

Ако някой е станал свидетел на инцидента и има повече информация, може да се свърже със Стефка Михайлова във Facebook.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
7
 
! Отговори
Иван Паскалев преди 7 години
Поведението на децата е copy-paste на поведението на родителите..., разбира се, пречупено през призмата на възрастта...Страхливи, безучастни, неангажирани, асоциални, дори дебилни родители, раждат, отглеждат и възпитават децата си..., нека се досетим как и на какво ?!
53
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДЕЦАТА са си ДЕЦА, те са чисти и невинни долу ръцете от тях.
52
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защото е ***, "възпитано" от катили, затова.Много важно е да се заяви, че у нас масово велосипедистите не са запознати с правилата за движение по пътищата и не намират, че са част от това движение. А след като на велосипед може да се качи всеки малолетен лигльо или кифла, то е редно тогава задължително тези правила да се изучават в училище и да се полага изпит за тях. Ако не са отишли на изпит и нямат документ, че са го взели, да не могат да яхат колелета.
51
1
 
4
 
! Отговори
мистър Колт преди 7 години
Само аз ще оправя нещата в бантустана България!
50
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Случката е тъжна, но в поведението на фейсбук-майката има нещо необяснимо за мен: защо не е говорила със свидетелите на станалото в момента, защо не е взела от тях инфо за връзка още там, в парка, а чак сега ги търси в нета, пет дни след инцидента?
49
0
 
27
 
! Отговори
Тони преди 7 години
Имам дете на година и половина. В неделя, в Южния парк едно келешче на около 8-10 мина с бясна скорост на сантиметри от него с колелото си. Наоколо беше пълно с още малки деца. ***, което беше негов баща, караше колело малко по-назад без въобще да съобрази колко голяма беля може да стане. Изключително *** народ. Друг въпрос, че по парковете полиция няма, защото не могат да влезнат с патрулката, а еволюцията не ги е научила как да ходят.
48
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До проктологПреди повече от 10 г., на бул. Витоша, на пресечката с ул. Денкоглу, пред очите ми един около 20-годишен младеж наруга и обиди млада бременна жена, която пресичаше булеварда. Наруга я затова, че трябваше заради нея да намали скоростта и накрая изрева Не можа ли да спреш да ме изчакаш, ***? Тя беше може би в началото на седмия месец, но вървеше пъргаво. Заради този спря стреснато, а нахалникът си отмина, без да обръща внимание на възмутените подвиквания на минувачите.
47
0
 
9
 
! Отговори
Продълж. преди 7 години
Забелязах също, че този модел имаше фарче отпред между ръкохватките, което обаче не светеше.Прелитайки над мен и изругавайки цинично, велосипедистът се отдалечи изключително бързо.Отървах се само с голяма уплаха и с контузии на единия крак, през който премина велосипеда, но без фрактури.Останалите деца се изплашиха не по-малко от мен, а според случайните минувачи, този велосипед буквално летял. Дори допуснаха, че може да е бил откраднат и се питахаЗащо се вряза в групата деца и не намали?
46
0
 
11
 
! Отговори
проктолог преди 7 години
Още по-нагли от мотористите са велосипедистите, каращи като палачи по тротоарите. Агресивни, нагли и арогантни.
45
0
 
6
 
! Отговори
НищоНеСе е променило преди 7 години
Има ли камери в района?Ако има, качете в мрежата физиономиите на тези родители!Аз имам спомен от 9-годишната си възраст, от времето, когато в ранните вечери, след мръкване, можехме да си играем на Народна топка на платното на нашата улица в София. Бях на около метър от тротоара, гледах към детето, което в момента хвърляше топката и в последния момент чух тихия шум на колело. Обърнах се и видях как ме връхлита велосипед, каран доста бързо от млад мъж, може би около 28-30-годишен /продълж./
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много лош пример са дали тия родители на детето. Човек трябва да може от малък да си дава сметка когато е виновен за нещо, да си поема отговорността. Сега детето -"виновник"сигурно ще си спомня дълго какво е станало и ще изпитва вина. А в крайна сметка е било просто инцидент. Било е достатъчно да отиде при пострадалото дете, да се извини, да предложи някаква помощ и щеше да получи прошка. Поне в идеалния случай. Но в държава, в която те бият с винкел като засечеш някой, смееш ли да се извиниш.
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурно малкия го е засякъл както си е карал с 250...
42
1
 
1
 
! Отговори
Благовест преди 7 години
До tonyglНе Ви правят чест подобни просташки коментари!Малоумието, простотията не са чужди на малко хора, без значение от територията, на която живеят
41
4
 
5
 
! Отговори
Генчо преди 7 години
Бащата да не е бил Ставински?
40
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Адът на живите мъртви! Простотията и олигофренията са ужасяващи в България!
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На място с монго хора и деца се случват често подобни инциденти. Преди три години с моето дете се случи същото, беше на 2 има и 5 шева на челото. Докато рисуваше с тебишир по асфалта получи челен блъсък от велосипедист на 7-8 години, при това на място забранено за велосипеди.
38
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
стори минатовари ми на гърба 16 милиарда заемиизхарчи ги с Горанов (къща за 2 милиона) и Пеевски (приватизира всичко)и сега трябва да работя, за да плащам дълга на Герберастите и Бойкорастите
37
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До vargБойко Борисов унищожи България и ще си тръгне.хич не го харесваш ББ, а? Нещо да не ти е сторил лично?
36
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЕЛЯЦИ, ДРУТ КОЙ МОЖЕ ДА СИ ТРЪГНЕ.
35
0
 
29
 
! Отговори
ined преди 7 години
От малък да свиква да гази, като порасне ще му купят BMW на маминото.