Момченце с колело помете друго дете и си тръгна. Защо?

Майката на детето се пита защо родителите не са поели отговорността си
21 сеп 2016 10:14,
61
Момченце с колело помете друго дете и си тръгна. Защо?
Снимка: Архив, Reuters

4-годишно дете е пострадало на детската площадка в парк "Мир и дружба" в Студентски град. Дете на възраст около 9-12 години е минало буквално през по-малкото дете и след това е избягало.

Вероятно не си е дало сметка за травмата, но идва въпросът - защо родителите са си тръгнали незабелязано, без да окажат помощ?

Инцидентът е станал преди няколко дни, на 16 септември, около 18:40 ч. След случилото се пострадалото дете е със счупена бедрена кост, охлузвания и голям уплах. Предстои му няколко седмично лечение, през което ще бъде обездвижено.

"Докато детето си играеше на площадката, непосредствено до мен, момченце на велосипед буквално мина през детето ми и в суматохата си тръгна", разказа пред Dnes.bg майката на детето Стефка Михайлова.

Свидетели са видели, че детето с велосипеда е отишло при мъж и жена с бебешка количка, които вероятно са негови родители. Те обаче са си тръгнали набързо и не са предложили помощ. Малко вероятно е да не са забелязали случилото се, тъй като и тяхното дете е паднало при удара.

Майката на пострадалото дете търси родителите на велосипедиста. Но не за да търси саморазправа, а за да получи морални отговори. Тя споделя, че разбира детето, чиято първа реакция е да избяга, но не и родителите, които си тръгват без да поемат отговорност.

"Ако и на мен като родител ми се случи моето дете да нарани друго, последното нещо, което ще направя, е да си тръгна и да се изнижа в суматохата. Няма как просто да си тръгнеш", коментира Стефка Михайлова.

Тя разказва, че на площадката е имало много хора в онзи момент, но малцина са се притекли да помогнат. Другите безучастно са продължили със заниманията си, може би защото не е станало ясно колко сериозна е травмата.

Ако някой е станал свидетел на инцидента и има повече информация, може да се свърже със Стефка Михайлова във Facebook.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защото обществото ни е болно. Цялата среда, в която се развива нашето общество цели да го разболее (морално и не само) още повече. Медиите не правят изключение. Вместо да задавате *** въпроси по заглавията си се замислете как може да накарате хората да се събудят.
13
2
 
11
 
! Отговори
кореняк преди 7 години
все пак за студентски град става въпрос...
12
1
 
9
 
! Отговори
до гнида 12 преди 7 години
Предполагам ,че родител на дете с велосипеда си ти. Страхливец изклатен от живота и децата си възпитаваш по същия начин.
11
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Избягали, а вероятно същите се възмущават от поведението на другите по разни форуми и блогове. На думи всеки твърди как щял да постъпи и какво нямал да позволи да стане, но на дейстивя всички са мишки!
10
1
 
47
 
! Отговори
LOL преди 7 години
Като *** е селска ***, а баща ти шофьор на ТИР с черно под ноктите, ти да се пръкнеш следващия Айнщайн, колко е вероятно? Същия като блъсне човек пиян с колата и бяга, те децата от кого да гледат и да се учат какво е редно или нередно... Расте цяло поколение, което не просто няма морални ценности, те НЕ ЗНАЯТ кое е редно или нередно, той вижда баща си че си хвърля фаса през прозореца на пътя и никога не му е минавало през малкия мозък, че това не го правят цивилизованите хора.
9
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 7: Аре стига с тоя комунизъм, повече от 25 год. сме демокрация, кеф ти Костов, царя, Борисов, реформатори и т.н. Добре дошли в дивият капитализъм
8
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес бута дете с колелото и бяга, след 15 години ще претрепе някой на пътя и ще постъпи по същия начин.
7
32
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунзма унищожи моралните ценности на хората!Единствено морално беше да се прекланяш пред партията и главатарите и, чиито ръце са каквасени с кръв.Векове трябва да минат, за да измрат поколенията, обхванати от метастазите на най-античовешкият строй!
6
2
 
49
 
! Отговори
Бо преди 7 години
Детето е избягало, защото гледа от майка си и баща си. И бебето в количката това го чака.
5
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отвратително! Това обаче говори много за родителите, това е техния модел на поведение - безотговорност и незаинтересованост към околните. Ами ако пострадалото дете беше само на площадката? Тогава какво? Ще чака на случайно преминаващи да му помогнат? Ами ако и те са същите гадове, като родителите на причинилото травмата дете? Тая държава наистина трябва да бъде изтрита от картата на света, защото тук хората, не индивидите, стават все по-малко.
4
3
 
33
 
! Отговори
Някой преди 7 години
до 2: Много си прав/а. Точно това е проблема, че вече при ясяка неправда си затваряме очите, ако не ни касае лично. Много е жалко чисто моралното падение на нацията. Кланяне на фалшиви идоли и богове, грозно и неприлично държание...никакъв стремеж към подобряване на личната култура...
3
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безопасните велосипедисти ?!Напротив много са опасни за пешеходците и за хората в паркове и площадки. Изобщо навсякъде се бутат !
2
1
 
48
 
! Отговори
мдаа преди 7 години
Отговора на въпроса "защо" всички го знаем.. защото моралния ни компас вече не сочи "север"... случката е просто поредната в списъка със знаци колко сме с епроменили и то не за към по добро. Наистина е жалко за нас самите.
1
1
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Копирало е поведението на много пълнолетни "шофьори".