Момченце с колело помете друго дете и си тръгна. Защо?

Майката на детето се пита защо родителите не са поели отговорността си
21 сеп 2016 10:14,
61
Момченце с колело помете друго дете и си тръгна. Защо?
Снимка: Архив, Reuters

4-годишно дете е пострадало на детската площадка в парк "Мир и дружба" в Студентски град. Дете на възраст около 9-12 години е минало буквално през по-малкото дете и след това е избягало.

Вероятно не си е дало сметка за травмата, но идва въпросът - защо родителите са си тръгнали незабелязано, без да окажат помощ?

Инцидентът е станал преди няколко дни, на 16 септември, около 18:40 ч. След случилото се пострадалото дете е със счупена бедрена кост, охлузвания и голям уплах. Предстои му няколко седмично лечение, през което ще бъде обездвижено.

"Докато детето си играеше на площадката, непосредствено до мен, момченце на велосипед буквално мина през детето ми и в суматохата си тръгна", разказа пред Dnes.bg майката на детето Стефка Михайлова.

Свидетели са видели, че детето с велосипеда е отишло при мъж и жена с бебешка количка, които вероятно са негови родители. Те обаче са си тръгнали набързо и не са предложили помощ. Малко вероятно е да не са забелязали случилото се, тъй като и тяхното дете е паднало при удара.

Майката на пострадалото дете търси родителите на велосипедиста. Но не за да търси саморазправа, а за да получи морални отговори. Тя споделя, че разбира детето, чиято първа реакция е да избяга, но не и родителите, които си тръгват без да поемат отговорност.

"Ако и на мен като родител ми се случи моето дете да нарани друго, последното нещо, което ще направя, е да си тръгна и да се изнижа в суматохата. Няма как просто да си тръгнеш", коментира Стефка Михайлова.

Тя разказва, че на площадката е имало много хора в онзи момент, но малцина са се притекли да помогнат. Другите безучастно са продължили със заниманията си, може би защото не е станало ясно колко сериозна е травмата.

Ако някой е станал свидетел на инцидента и има повече информация, може да се свърже със Стефка Михайлова във Facebook.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
48
 
! Отговори
tonygl преди 7 години
"Майката на детето се пита защо родителите не са поели отговорността си"Щото са от селоооооо.. и понеже тука никой не ги познава се изнизват щот са простииии
33
6
 
20
 
! Отговори
студенти... преди 7 години
Всъщност хора с интелект и манталитет на селски кибици, каквито са. Разходете се в Студентски град и ще разберете за какво говоря. Децата на генетично неувредени родители НЕ учат в България и НЕ живеят в този квартал.
32
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, сега Стефка било селско име. Друго си е Стефания Сандрели, така де.
31
1
 
8
 
! Отговори
до 32 преди 7 години
Титанична мисъл.
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука не коментираме децата, а създателите. Стига *** препирни. Ясно, че децата бягат. Абе нашенски манталитет - "дай си бегаме, да нема гюрултии", пък квото такова. Тъпо, тъпо, тъпо.
29
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Деца на 9-10 години не разбират нищо.Щом е уплашено от нещо, то бяга.Стига сте писали глупости.
28
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами най-вероятно докато майката си е бъркала в *** детенцето се е разхождало по алеята само, както правят повечето малки деца по парковете.Не виждам какво и е виновно другото дете или родителите му.
27
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защото расте в България. Децата още от 5-6 годишни разбират как стоят нещата като подражават родителите си и обществото като цяло в което живеят. В България е типично никой да не е отговорен за нищо. Съответно и никой не мисли предварително за последствия! Така растат децата ни и така израснаха вече две поколения. Това е един от най-големите проблеми в България - културата на хората!
26
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Детето просто повтаря това, което правят възрастните велосипедисти в София. Блъскат хората по тротоарите и отминават
25
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами дете е все пак и се е уплашило, според мен.Те за това и не съдят деца
24
10
 
21
 
! Отговори
Ради преди 7 години
колко сме се блъскали с колелетата като деца, колко счупени носове и ръце имашено никой не пишеше за това, сигурно защото нямаше интернет и фесбоклук
23
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ли?! Защото родителите на избягалото дете са типичните български мишки бачкатори, които не смеят да поискат да им вдигнат заплатата, камо ли да помогнат на някого или да се борят за каквото и да било в живота си. Безразличието към моралните ценности на подобни индивиди е покъртително. Просто си заслужават мижавия живот, който водят. Типична родна картинка.
22
28
 
10
 
! Отговори
Трактор преди 7 години
Ах каква велика драма!Достойна за отразяване на първа страница и повод за всенароден траурЕдно дете с колело блъснало друго детеКакъв ужас!Такова безумие никъде нямаВиж ако беше застреляно, като в САЩ...бива, но блъснато с колело...къса ми се сърцето
21
3
 
16
 
! Отговори
ПП преди 7 години
Изключително долна, арогантна и просташка постъпка е да не помогнеш на дете в беда! Особено когато си замесен в проблема. Според мен трябва да се търси наказателна отговорност на родителите на детето с колело затова, че не са оказали съдействие, а просто са избягали!
20
2
 
21
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 7 години
Момченце с колело помете друго дете и си тръгна. Защо?Защото е българче! Това, че е роден в България е обяснение, но не е оправдание.
19
7
 
3
 
! Отговори
razgradski pop преди 7 години
"голям уплах"...що за български е това...
18
2
 
22
 
! Отговори
Аз преди 7 години
В суматохата не забелязвате, че вече ходим един върху друг. Много народ пусна корени в големия град. И идат още, на талази. Добре дошли! И да ни е тесно!
17
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Велосипедистите са най-добрите хора!!!"Aхахахаха! Шкумба, ти ли си бе? :)))
16
38
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом името на майката е толкова селско - Стефка ми става ясно.
15
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Велосипедистите са най-добрите хора!!!