Васил Терзиев: София винаги е била средище на идеи

Помирението между партиите не означава отстъпление от принципите
17 сеп 2024 12:41, Гергана Попова
23
Васил Терзиев: София винаги е била средище на идеи
Снимка: БГНЕС

Днес не е само Денят на София – днес е и празник на България, защото нашата столица е сърцето и лицето на държавата. Освен това, този ден е и наш професионален празник като общински съветници. За пръв път го отбелязваме в този така фрагментиран състав на общинския съвет, но въпреки различията си, през изминалата година доказахме, че можем да се обединим в името на важните за града решения. Различните ни политически възгледи не са пречка, когато пред нас стои общата кауза – развитието на София.“. Това заяви председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров в началото на тържественото заседание на градския парламент, по случай 17-и септември.

„Хората не се интересуват много от това кой общински съветник от коя партия е, какво е казал, на кого и защо. Те се интересуват от важните неща – от това да могат да ползват удобен и редовен градски транспорт, да се разхождат по добре поддържани улици и тротоари, да изпращат децата си в модерни училища и детски градини. Гражданите на София искат промяна и развитие, и доверието, което ни гласуват, е не просто отговорност – то е наша мотивация да действаме решително и навреме.

Днешният празник е не само празник на нашия град, но и светъл християнски празник, посветен на Света София и нейните дъщери – Вяра, Надежда и Любов. Тези християнски добродетели ни напомнят за моралните устои, които трябва да ни водят – вярата в по-доброто утре, надеждата за по-светло бъдеще и любовта към нашите близки и нашия град. Именно в този дух искам да благодаря на всички наши съграждани, които с труда си всеки ден правят София по-добро място за живеене. Специално благодаря на лекарите и учителите, които се грижат за нас и нашето бъдеще.

Искам да изкажа и своята благодарност към кмета на София и към районните кметове, които всекидневно работят за развитието на града и решаването на проблемите на всеки квартал и район. Техният труд е от огромно значение за общия напредък на София и тяхната ангажираност заслужава нашето признание.

Благодаря и на общинските служители, защото техният ежедневен труд е този, който определя оценката на гражданите към управлението на нашия град. Също така благодаря на моите колеги – общинските съветници – за тяхната отговорност в тежките решения и упоритата работа, с която изпълняват своя дълг към жителите на София.И накрая, искам да насърча всички граждани на София да продължат да бъдат активни участници в живота на града. Вашата гражданска активност е нашият пътеводител. А заедно с активността, ви пожелавам здраве, късмет и светлина по пътя напред.“, каза още Петров.

Днес отбелязваме празника на нашата столица – град с история, изпълнена със значими моменти, град, който винаги е бил в сърцето на България. София не е просто географско място – тя е символ на духовност, култура и напредък. Това каза кметът на София Васил Терзиев на тържествената сесия.

Днес, когато честваме този празник, трябва да се запитаме какво още можем да направим, за да бъде София не само столица на миналото, но и град на бъдещето. Партийните различия, остри конфликти и постоянни сблъсъци се превърнаха в пречка за напредъка на града и страната. Ние сме изправени пред множество предизвикателства – от инфраструктурни проблеми и екологични кризи, до социално неравенство и икономически трудности. Тези проблеми изискват общи усилия, колективна мъдрост и съвместни решения. Да спорим е здравословно, да предлагаме различни визии е нужно, но да разделяме обществото, да блокираме прогреса, е опасно, каза още Васил Терзиев.

"Примерът за това може да дойде точно от нашия град. София винаги е била средище на разнообразни идеи, култури и традиции. Нека същото това разнообразие в политическите възгледи ни обедини, вместо да ни разединява. Вярвам, че помирението между политическите сили не означава отстъпление от принципите, а съгласие за постигане на общото благо. Нека в Деня на София положим основите на нов политически климат – такъв, в който се търсят решения, а не поводи за разделение", допълни Васил Терзиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от София
Тровят кучета в "Младост 3" с антифриз
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Мдамммммм.... преди 1 ден
Трябва откровено да призная, че Терзиев е прав - той вече прокара изключително ценната идея падналите клони след снеговалеж да се почистват над два месеца след събитието, после ремонтира осветлението в Южния, като смени крушките, а сега се радваме на идеята му вече четвърти месец да точи ремонта на надлеза за Бояна, който шумно ще обяви за завършен по Коледа, въпреки че този тип ремонти по света се извършват за броени дни. София наистина се превръща в град на ценни идеи! Мис Бони идеи!
18
0
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 1 ден
Ама каква физиономия има този кмет. Като потомък на политбюро ***!!
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Да ,като последната идея да съобщите "посреднощ" на хората ,че ще е почивен ден за училища..Г-н Терзиев , в БГ администрацията и институциите и пълно с "калинки" не им се доверявайте за съвети , ако имате интуиция и нагласа за работата в такава община , доверете се на свои решения и поемате отговорност за това .Иначе подвеждащи "ИДЕИ" от "изпитани кадри" сме се нагледали още от соца ,правилните решения са в полза на обикновените хора ,можеше да се даде денят и на работещите ,нямаше да е загуба
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
НЕКА ИЗГОНИМ КОМУНИСТИЧЕСКАТА *** В РУСИЯ И ИМ ПРЕМАХНЕМ ГРАЖДАНСТВОТО!
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Да, лоши идеи.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
"София винаги е била средище на разнообразни идеи, култури и традиции." Това е от 35 годни, а не "винаги". От много идеи заради самата дума "идея" стана територия за упражняване на "свободата на словото", че дано да произлезе идея, полезна за държавата.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
София винаги е била средище на комунисти
12
1
 
3
 
! Отговори
да преди 1 ден
и на розови еднорози
11
0
 
6
 
! Отговори
корекция: преди 1 ден
Средище на iдиоти. Всеки, който се мисли за голяма работа отива в София и демонстрира на цяла България колко за нищо не става, после влиза в политиката и показва на цял свят, колко за нищо не става. Това е пътя на iдиота, повишаване в длъжност след всеки провал! :D
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
ХАХАХ И С ВСЯКА ГОДИНА ВСЕ ПО - ГЛУПАВИ И *** ИДЕИ
9
0
 
5
 
! Отговори
ceci преди 1 ден
Добре де щом дневник мисли че "по-Tъnu" e много обидно, което съгласете се не е никак разумно, то да кажем че идеите в софия все по-малко се отличават с интелект или интелигентност. Което е нормално предвид отрицателният управленски отбор на който сме свидетели :)
8
0
 
10
 
! Отговори
Пешо Питанката преди 1 ден
Альоууу...кметеее...не ми разправай приказки от Шехерезада,ами кажи кога ще е следващият Гей парад в София? Искам розовите понита,дъртитеПачаври и разпищолениТравестити да дефилират постоянно под прозорците ти и да ти пеят:"О соле мио да тиГОнабиьо изодзади ..."
7
0
 
4
 
! Отговори
ceci преди 1 ден
И все по-*** идеи трябва да се отбележи... знам ли, да преместим столицата във Видин, хем Видин ще живне, хем тези лекенца ще се понапрегнат малко
6
0
 
7
 
! Отговори
стар комунист преди 1 ден
Цялата тая пледоария ми взучи така:Дайте за да дадете ...много БЛЯ-бля...вятър и мъгла...
5
0
 
12
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 1 ден
Щом е ваш празник - на грабителите на кореняците софиянци от поколения следва , че идеите са ваши , а парите наши . Унищожихте всичко традиционно от векове на град София, рушите всичко ново и продължавате да ни ограбвате нас които сме от поколения софиянци .
4
0
 
12
 
! Отговори
мдааа...мухльовци... преди 1 ден
Голи фрази без покритие !
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До вчера комунист днес демократ-тотална нищета
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
И на гей паради!
1
1
 
15
 
! Отговори
Уха преди 1 ден
Мега жалка картинка. Освен идеи за далавери с безогледна сеч на дървета за небостъргачи Ухото мой ли друго.