Мъж от София отглежда кошери на балкона си

Съседите му от години се опитват да го накарат да ги премести
29 юни 2020 14:27, Ния Христова
105
Мъж от София отглежда кошери на балкона си
Снимка: Pixabay
В квартал "Красна поляна" в София жители на блок водят битка с две семейства, които не се съобразяват и нарушават правилата на етажната собственост, съобщи NOVA. Става дума за два пчелни кошера, които обитават терасата на един от съкооператорите. Съседите му от години се опитват да го убедят да премести кошерите на друго безопасно място. 
 
Жилището му се намира на третия етаж, а на балкона му има няколко кошера. Пчелите влизат в апартаментите на съседите му. Една от съседките дори е пострадала като е настъпила едно насекомо. Други пък страдат от алергии, а това застрашава тяхното здраве.
 
В момента пчелите се намират в процес на роене. Част от семейството се е заселило на близките дървета. Жителите на блока смятат, че пчелите са изключително полезни, но не е безопасно както за тях, така и за хората, да обитават блока.
 
Инспектори от БАБХ са излезли със становище, че пчелите "са се държали миролюбиво, но пребиваването им ще бъде прекратено съгласно връчено предписание".
 
"Тази сага е от две години. Посъветвахме жителите на блока да направят събрание. Мъжът, който отглежда пчелите, не е регистриран като пчелар. Лошото е, че има акт и предписание, но сме с вързани ръце. Пчелар ни помага в аварийни ситуации. Но и аз самият не знам как да влезем в апартамента и да премахнем кошерите", обясни кметът на "Красна поляна" Иван Чакъров.
 
Станко Стоилов, който отглежда пчелите, отправи молба към жителите на блока за двумесечна отсрочка, за да извади меда от кошерите. Той поема грижата да премахне кошерите след това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
8
 
10
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 3 години
Пчела и оса не те нападат без причина. Ако правиш резки движения към пчелата или осата за да ги разкараш- те усещат заплаха и те нападат. Има и други ситуации- ако на пчелата й замиришеш на пот или ако косиш трева до кошер- направо откачат!Иначе са миролюбиви и любопитни насекоми, а човек изпада в страх когато жужят около него, мислейки си че всеки момент ще го нападнат и ужилят!От личен опит!
37
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От колко време да кошерите там? От две години, от пет години,...? Може да изтраят още два месеца.
36
0
 
7
 
! Отговори
До 33 преди 3 години
Два месеца или два дни не са две минути дечко или може би не са две секунди.
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги може да те ужили оса или пчела. В последно време в София е пълно с оси, особено около гробищата, но не само там.
34
4
 
6
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Повече такива Добри хора трябват на България, а съседите са злобни!
33
2
 
20
 
! Отговори
бай Спиро преди 3 години
Големия Тончо Жечев беше казал: "В тази държава най-страшния човек е селянина, който е станал гражданин и гражданина, който си е останал селянин".То на някой като си му е в природата да си чува стока, дали ще живее в Париж или в Петърч, все ще намери начин да си удволетвори нагона на пастир...
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 32 2 месеца са си 2 месеца, синко!Не са 2 дни!
31
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човекът обещава да ги махне. Какъв е проблема?
30
10
 
9
 
! Отговори
Saki преди 3 години
От горния етаж ръсиш с пръскачката с пестицид и до 2 часа нищо няма да остане от рояка.
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 24 Разбира се че можеш да умреш от една пчела ако си алергичен, но ако потърсиш медицинска помощ до час - бият ти инжекция и се оправяш. Явно е закъснял много. Иначе от пчела може и да умреш ако не си алергичен, а пчелата да е събирала прашец от растения които са били напръскани с отрова. В моето село един пчелар така умря....не беше алергичен и за има няма половин час получи аритмия и умря от тази пчела. А иначе са го хапали по 5-6 наведнъж и нищо му няма- даже не се надуваше мястото.
28
9
 
6
 
! Отговори
До 17 преди 3 години
Защо коментираш неща, от които явно нищо не разбираш? Новината е за пчели, ти пак като латерна за кучетата си повтаряш, при това невярно. Не е мъчение нито за човека, нито за кучето да се отглежда в апартамент. Защо се заблуждаващ е дълго за обяснение. Кажи обаче нещо за пчелите. Сигурен съм, че и от пчели не разбираш, но ако те е страх от тях, ще даваш акъл, какъвто нямаш.
27
1
 
15
 
! Отговори
До 25 преди 3 години
Кой се смее, бе? Всеизвестно е, че човек може да умре от ужилване. Умира се от анафилактичен шок вследствие на ужилването. Това много силна алергична реакция.
26
0
 
12
 
! Отговори
До 25 до бай х. преди 3 години
На тоя пръч, ще му трябва и млада върба да лющи.
25
2
 
13
 
! Отговори
бай х преди 3 години
язе мисля един пърч да взема в блока , ей така за аромат ще го кача по асансьорите да омирише всичко и да се отърка по стените на етажите ... нищо повече
24
2
 
14
 
! Отговори
Само отбелязвам преди 3 години
Абе то тия пчели може да ги използва и да убие някой съсед. НЕ се смейте. Има хора алергични към ужилването им. Един мой роднина го ужили пчела( казват, че е пчела, а не оса) САМО една е била и човекът не можаха да го спасят в болницата. Нямаше друго заболяване, а умря за 2 дни. Не бях чувал преди за такова нещо, ама ето научих, че е възможно. Може и роднината ми да не е знаел.
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В нашия блок един гледа 20 гълъба. Изобщо не чисти. На всякъде смърди, особено като стане топло и става страшно. Освен това *** се хранят с екскрементите на гълъбите и пълзят из целия блок.
22
2
 
9
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 3 години
Не бе, не съм селянин. Доколкото знам само един от дядовците ми по майчина линия е роден в село в южна Румъния. Другите са си все граждани. Точно в Лондон, точно по покривите им напоследък - кошери да искате. И няма проблеми. Сега, колко тоя мед е екстра качество, за мен е силна мистерия. Но хората си ги отглеждат.
21
1
 
7
 
! Отговори
От някой си преди 3 години
Виж това го каза познатият ми. Аз не живея в Зона Б 19 ,не разбирам от петли , за да знам дали става дума за из.***.де.ра.сил се петел. Ако е гей петел за какво им е на кокошките?
20
0
 
14
 
! Отговори
Танер преди 3 години
А аз си мислех че само в провинцията се случват такива неща
19
1
 
10
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 3 години
до 13 На Слави Трифонов мисирките в клипа обаче са травестити- мисирка не издава звуци като мисир ( гулю, гулю...), мисирката кряка. ))))