Край на ремонта на жълтите павета, пуснаха движението

Пренареждането започна на 16 юли
1 окт 2023 14:03, Елка Василева
58

Снимка: БГНЕС

Ремонтът на жълтите павета пред сградата на Народното събрание приключи и движението за автомобили и пешеходци е възстановено.

Още по темата
Пренареждането на участъка пред сградата на Народното събрание започна в ранните часове на 16 юли, като участъкът беше затворен и заграден с метални огради, а шофьорите се движеха през алтернативни маршрути.

Първите пренаредени жълти павета бяха факт още на 2 август.

Очакваше се пренареждането да приключи на 15 септември – за първия учебен ден, но това не се случи.

Участъкът, който се пренареждаше, беше с размер 2000 кв.м., като самото пренареждане е за сметка на фирмата-изпълнител, а стойността с труд и материали е на стойност 206 хил. лв., които не са заплатени от общината, посочва БГНЕС.

Ремонтът на жълтите павета през това лято се наложи, тъй като малко след края на ремонтните дейности през миналата година участъци от жълтите павета се разместиха.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Друг преди 8 месеца
За кога е планиран следващият.
42
0
 
0
 
! Отговори
Ходи пеша преди 8 месеца
Както каза едно време nkn - "който не му харесва да ходи пеша". 1.5км жълти павета , 180милиона дадени на фирми, 2 години редене. Ама сега няма да изкарат и до първият дъжд. Шишман една година го ремонтират. Графа го ремонтираха 3 години , фалираха бизнеси. Важното е ,че Фънди си направи фирма за таксита за която плаща по-нисък данък. Има си и две кооперации в центъра на София които сега трябва да наглежда и няма време и да кметува.
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това ремонтът на Тиквата и Данчето ли е, че на нищо не прилича??
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не сте познали!!! Ремонтите, Боко и Фандъркова още дъъъъъълго ще ги правят и ще усвояват европейски пари!!
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не трябва да се асфалтира, а трябва да стане пешеходна зона
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не ни бива да редим павета и това си е. Не заслужаваме да имаме павирани улици.
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Само че новите жълти павета ми изглеждат малко фалшиви. Даже на цвят не са го докарали. Къде са истинските павета от там?
36
0
 
4
 
! Отговори
Халапеньо преди 8 месеца
Днес минах с кола по жълтите павета в двете посоки. Ами то е по-зле от преди. Отново има дупки, и като цяло е много неравна. Като за след ремонт на ремонта, направо е ужасно.Мислех си, че ще е по-добре да ги махнат изцяло и да се асфалтира. Ясно е, че няма да могат да ги направят като хората.
35
0
 
2
 
! Отговори
Един Българин преди 8 месеца
Наредили са и счупените павета...колко "хубаво"... а иначе движение на линейки трябва да е разрешено, но до толкова. Който не го кефи да не живее в центъра
34
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Докато има трафик там ползата от реденето ще е никакава. Затворете двупосочно движението по жълтите павета освен за правителствени коли както си беше! Защо е необходимо всякакви таралясници да се движат по жълтите павета?
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Резултат - кръгла нула
32
0
 
10
 
! Отговори
Вече има дефекти преди 8 месеца
За един ден е изровен пясъка от паветата по шините /новата технология през 10 метра да се слагат алуминиеви шини да държат паветата/. На едно място паветата пружинират и видимо се местят/хлътват под тежестта на колите. При дъждовно време до седмица ще започнат да се разхождат. Ако няма дъжд ще изкарат 10 дни. Сутринта имаше кола на Столична Община - показах им мястото. Викат - дано издържи до изборите...
31
0
 
3
 
! Отговори
пак ли? преди 8 месеца
И сега като почнат дъждовете... Така едно хубаво да се понамокри до декември. После да валне един сняг. Да се напои в чисто новите кухини отдолу.. Почва се серия замръзване - топене и така до март. И тогава - изненада! Пак ремонт. То трябва да нямаш и 7-ми клас завършен, че да не знаеш за агрегатните състояния. Имаше пак едни такива гений, които слагаха асфалт зимата, но не си спомням къде. То сняг, лед - ония тъпчат с лопати асфалт.
30
6
 
2
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 8 месеца
Значи можело да се наредят от първия път , но трябва точното фирма и непрекъснат контрол.
29
2
 
4
 
! Отговори
eee преди 8 месеца
два месеца и половина лазене по нервите на данъкоплатците. закривай тия бездарниц
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Урааааааааа след дее седмици нов ремонт за още сто милиона.тия от люлин като минат с жиповете по два пъти и паветата ше зяпнат.Другарката учителка трябва като за последно да си нпълни гушката че на село нема пари.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Павето днес политиката владей и който парламендажист не умее да стъпва по него и да развява знаменце, без да падне, както по времето на Бай Тощо, за да влезе в парламента, зле живей!
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Един от парламентажистите го изпратили на обучение за поставяне на павета в чужбина.... Учил там! Учил и се върнал.... И направил пред своите другари в парламента следното изявление.... Другари, чавдарчета, пионерчета, комсомолчета, комунистчета не се притеснявайте за своята власт. Това че по времето на комунизма, за да вървим по-бързо напред от петилетка на петилетка е било по-лесно направо върху паветата да се слага асфалт, не значи, че да си запазиме властта трябва да поставяме повече асфалт!
25
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Майко мила,една година пренареждане павета?
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А знаеме ли кой от парламентаристите е ходил в чужбина да се учи на поставяне на павета и след това ги е строил? Не! Понеже комунистите крият тия опитни майстори на павета парламентаристи!